Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

Η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου


Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου έγινε η πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή του προεδρείου του και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Πρόεδρος της Συνεδρίασης, μέχρι τη στιγμή της εκλογής του νέου προεδρείου ήταν ο κ. Γιώργος Λυράκης και ήταν παρόντες 16 από του 17 δημοτικούς Συμβούλους, με απόντα τον επί κεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.
Πρώτα αποσύρθηκαν σταδιακά και ψήφισαν τα προτεινόμενα μέλη για τις θέσεις που τους αναλογούν αντίστοιχα, η  μειοψηφία, η μείζων για αντιπρόεδρο και η ελλάσσων για γραμματέα και η πλειοψηφία για πρόεδρο.
Η πλειοψηφία πρότεινε για πρόεδρο τον κ. Πάνο Πάτραλη, η μείζων μειοψηφία για αντιπρόεδρο τον κ. Νίκο Μέξη και η ελλάσσων μειοψηφία για γραμματέα την κ. Κονδυλία Τομπαζιάδη.Ακολούθησαν ψηφοφορίες για κάθε μια από τις παραπάνω θέσεις ξεχωριστά, κατά τις οποίες εκλέχθηκαν παμψηφεί και οι τρεις προτεινόμενοι.
Έτσι το νέο δημοτικό Συμβούλιο έχει :
πρόεδρο τον κ. Παν. Πάτραλη
αντιπρόεδρο τον κ. Νικ. Μέξη
γραμματτέα την κ. Λία Τομπαζιάδη.
Ακολούθησε η διαδικασία της εκλογής των μελών της Οικονομικής επιτροπής κατά την οποία προήδρευσε ο κ. Πάτραλης και η κ. Τομπαζιάδη  ανέλαβε καθήκοντα γραμματέως.
Η μειοψηφία αποσύρθηκε και ψήφισε  ως προτεινόμενα μέλη τον κ. Νικ. Μέξη και την κ. Καλομ. Αργυρίου Κουμπή και από την πλειοψηφία έθεσαν υποψηφιότητα οι κ. Γιαννακούλιας Παν., Σούλιας Ιωάν., Τζιάμος Κων.και Φριτζάλας Ηλίας .  Οι υποψήφιοι της πλειοψηφίας πήραν 16 ψήφους από τους 16 , ενώ της μειοψηφίας 15 από τους 16. Ένα ψηφοδέλτιο δηλαδή είχε μόνον 4 σταυρούς προτίμησης στους 4 υποψηφίους της πλειοψηφίας. Ακολούθησε η εκλογή των αναπληρωματικών μελών της Οικον. επιτροπής , και εκλέχτηκαν με την ίδια διαδικασία  3 από την πλειοψηφία οι κ. Λυράκης Γιώργος, Τομπαζιάδης Θωμάς  και Μπούφης  Ευάγγ. και 2 από τη μειοψηφία οι κ. Τσάνας Πέτρος και Νεοφώτιστος Γιώργος.
Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά και μετά την υπογραφή των πρακτικών οι δημ. Σύμβουλοι αποχώρησαν.
Ευχόμαστε καλή δουλειά και στο νέο διοικητικό Συμβούλιο και στα μέλη της Οικονομικής επιτροπής.
Στο διάλειμμα, στη βεράντα του δημαρχείου.

1 σχόλιο:

  1. ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΕΖΑΤΗ ΟΡΛΩΦ3 Ιανουαρίου 2011 στις 4:37 π.μ.

    Εύχομαι στο νέο δημοτικό συμβούλιο καλή χρονιά, υπομονή, φώτιση και συνεργασία για το καλό όλων μας. Επίσης εύχομαι οι δημοτικοί σύμβουλοι να μην ξεχνούν να ακούν την "φωνή" των πολιτών και ότι οι τόποι προοδεύουν όταν επιτρέπουν στους ανθρώπους τους να εκφράζονται και να κοιτούν μπροστά. Ας δώσουμε την ευκαιρία στον τόπο μας να αναπτυχθεί και να λάμψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή