Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Η στέγαση των παρατάξεων της μειοψηφίας


Ο νέος νόμος 3852 που ρυθμίζει τα της τοπικής αυτοδιοίκησης , ορίζει στο άρθρο 66 παράγρ 7 ΄ότι

"Για την αποδοτικότερη λειτουργία των δημοτικών παρατάξεων η δημοτική αρχή οφείλει να παραχωρεί σε αυτές κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο, καθώς και γραμματειακή υποστήριξη."
 και μάλιστα δεν πρόκειται για κάτι δυνητικό υπό προϋποθέσεις , που μπορεί και να μην εφαρμοστεί αν δεν υπάρχουν δυνατότητες, αλλά πλέον το ρήμα "οφείλει", δεν αφήνει κανένα περιθώριο για τη μη εφαρμογή του.
Όλα αυτά τα λέμε διότι σε σχετικό αίτημά μας αντιμετωπίσαμε αντίλογο του τύπου "και πού να πάμε να τα βρούμε; "
Η πλειοψηφία είναι υποχρεωμένη να βρει λύσεις ώστε να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της.
Άλλωστε όταν διεκδικούσε την ψήφο του κόσμου δεν άφηνε περιθώρια αδυναμίας εξεύρεσης λύσεων.
Ο χώρος που στέγαζε τη ΔΕΠΑΣ και που είναι κλειστός μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί για τις δυο παρατάξεις της μειοψηφίας.Το ότι είναι τρεις οι παρατάξεις άρα τρεις χώροι πρέπει να εξευρεθούν , είναι τουλάχιστον φαιδρό. Η πλειοψηφία έχει όλους τους χώρους δικούς της.
Ούτε στέκει επίσης  πως πρέπει να παραμείνει κλειστός ο χώρος που στέγαζε τη ΔΕΠΑΣ μέχρι να έλθουν ορκωτοί λογιστές. Ο χώρος είναι άλλο πράγμα από τα αρχεία της. Προσκομίσαμε στον πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου την εγκύκλιο που ορίζει πως των  ΝΠΔΔ που καταργούνται , τα αρχεία μεταφέρονται στο φορέα που αποτελεί διάδοχο των υποχρεώσεων και των δικαιωμάτων τους.
Είμαστε καλοπροαίρετοι , στόχος μας είναι να ασκήσουμε αντιπολίτευση εποικοδομητική για το καλό του τόπου, αλλά δεν είμαστε  καθόλου διατεθημένοι να υποχωρήσουμε σε οτιδήποτε αποτελεί νόμιμο δικαίωμά μας, όπως φυσικά δεν είμαστε και διατεθημένοι να υποχωρήσουμε σε οτιδήποτε θεωρήσουμε στο μέλλον πως δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τον τόπο μας.
Οι όποιες αντιπαραθέσεις σε πολιτικό επίπεδο δεν θεωρούμε πως αποτελούν αιτία διάστασης σε προσωπικό επίπεδο, όπως και οι καλές και φιλικές σχέσεις μας με τους εκπροσώπους των άλλων δημοτικών παρατάξεων δε σημαίνουν  σύμπραξη και στα θέματα του δήμου.Στους μικρούς τόπους όλοι κι όλοι είμαστε μια φούχτα άνθρωποι και δεν έχουμε την πολυτέλεια να  μικρύνουμε κι άλλο τον κύκλο των ανθρώπων με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε παρέα ή να λέμε απλά μια ζεστή καλημέρα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου