Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Συγκρότηση επιτροπής απογραφής

Με την υπ'αριθμ. 3 απόφασή του ο δήμαρχος Σπετσών συνέστησε ΄"επιτροπή απογραφής για την καταγραφή των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και των διαθέσιμων χρηματικών μέσων του δήμου Σπετσών."
Ερωτηθήκαμε αν επιθυμούμε να συμμετάσχουμε , ως ελλάσσων μειοψηφία, επειδή η μείζων που δικαιούτο να συμμετάσχει με έναν  αντιπρόσωπό της  αρνήθηκε και δεχθήκαμε.
Έτσι η επιτροπή αποτελείται από τα παρακάτω μέλη:
  1. Δαμδημόπουλο Κων/νο ως πρόεδρο με αναπληρωτή το Γιαννακούλια Παναγή. (Σύμβουλο πλειοψηφίας).
  2. Μπούφη Ευάγγελο με αναπληρωτή τον Φριτζάλα Ηλία.(Σύμβουλο πλειοψηφίας).
  3. Αργυρίου-Κουμπή Καλομοίρα με αναπληρωτή το Νεοφώτιστο Γεώργιο (Σύμβουλο μειοψηφίας).
  4. Αρβανιτόπουλο Ηλία ως Νομικό Σύβουλο
  5. Βελιώτη Κων/νο( προϊστάμενο  Διοικητικών και οικονομικών Υπηρεσιών στο δήμο τη 31-12-2010).
  6. Σιώρα Αικατερίνη( υπάλληλο υπεύθυνη για την εφαρμογή του κλαδικού λογιστικού σχεδίου)
  7. Τριανταφύλλου Νεκτάριο( ταμία)
  8. Σιδέρη Μαρία( μηχανικό του δήμου)
Η εγκύκλιος 74445 ορίζει πως η επιτροπή αποτελείται από τρεις δημοτικούς Συμβούλους εκ των οποίων ένας από τη μείζονα μειοψηφία,ή αν δεν επιθυμεί κανείς από τη μείζονα, ένας από την ελλάσσονα,ένα  νομικό σύμβουλο του δήμου, εφόσον υπάρχει, τον υπάλληλο που εκτελούσε καθήκοντα προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου την 31-12-2010,τον υπάλληλο που έχει αναλάβει την εφαρμογή του Κλαδικού Λογιστικού Σχεδίου, τον υπάλληλο που εκτελεί χρέη ταμία στο δήμο και τον προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου ή ελλείψει αυτού ένα μηχανικό του Δήμου.
Το θέμα βέβαια  είναι αν ο κ. Αρβανιτόπουλος είναι νομικός σύμβουλος του δήμου. Γιατί νομικός σύμβουλος του δήμου δεν είναι αυτός που απλά παρέχει νομικές  συμβουλές ή αναλαμβάνει κάποιες δίκες του δήμου, αλλά αυτός που  κατόπιν διαγωνισμού έχει συνάψει σύμβαση εργασίας με το δήμο.
Αναφέρει η απόφαση παρακάτω ,πως  "Έργο της επιτροπής είναι η καταγραφή των απαιτήσεων που συνδέονται με τις μεταφερόμενες στους δήμους αρμοδιότητες, για τις οποίες δεν έχουν αποσταλεί οι χρηματικοί κατάλογοι στις Δ.Ο.Υ. για ταμειακή βεβαίωση , καθώς και των υποχρεώσεων για τις οποίες δεν έχουν εκδοθεί τα σχετικά παραστατικά στοιχεία έως την 31-12-2010."
 Δεν είναι δυνατόν φυσικά, τη συγκεκριμένη επιτροπή να την αφορούν οι μεταφερόμενες  αρμοδιότητες γενικά στους δήμους, αλλά συγκεκριμένα στο δήμο Σπετσών  και αν κι εφόσον υπάρχουν τέτοιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου