Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Η επιστολή μας προς το Δήμαρχο για το θέμα της παραποίησης της απόφασης της Οικον. Επιτροπής.


   Σήμερα καταθέσαμε την παρακάτω επιστολή που απευθύνεται προς το Δήμαρχο και κοινοποιείται στο Δημοτικό Συμβούλιο:   
                  
            Κύριε Δήμαρχε
Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει ,τη νόθευση  του εγγράφου της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής  στην υπόθεση του μονοπατιού του Λιγονερίου, το οποίο κατατέθηκε  στο δικαστήριο από το δικηγόρο του Δήμου κ. Αρβανιτόπουλο,θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:
·         Η διανοητική πλαστογραφία και η νόθευση εγγράφου συνιστούν αδικήματα   με πολύ σοβαρές ποινικές και υπηρεσιακές συνέπειες. Όταν δε , συμβαίνουν  στο χώρο της αυτοδιοίκησης , είναι ακόμα πιο βαριά, αφού προσβάλλουν το κοινό αίσθημα παραβιάζοντας  αποφάσεις  των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού.Ουσιαστικά αποτελούν προσβολή στο θεσμό, στο πολίτευμα, στην ίδια τη δημοκρατία. Κάθε προσπάθεια υποβάθμισής τους  δείχνει έλλειψη Δημοκρατικού ήθους, παιδείας και σεβασμού στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης .
·         Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην εξέλιξη της υπόθεσης  αυτής ,σας θυμίζω ότι: Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου κατά τη συνεδρίαση της   σχετικά με την προταση προσθετης παρέμβασης στη δίκη των κατοίκων του Λιγονερίου κατά του κ. Σαραντόπουλου για το μονοπάτι, αποφάσισε να παρέμβει επιπροσθέτως,υποστηρίζοντας μόνο το δασικό χαρακτήρα της περιοχής και , σύμφωνα με διατύπωση δική σας, καθόλου να μη θίξει την ιδιοκτησία του κ. Σαραντόπουλου.Από την επιστολή του κ. Αϊβαλιώτη προς σας , η οποία κοινοποιήθηκε και σε όλους τους δημοτικούς Συμβούλους, πληροφορηθήκαμε πως στο δικαστήριο ο δικηγόρος  υποστήριξε εκτός από το δασικό και «τον κοινόχρηστο χαρακτήρα», αμφισβητώντας ουσιαστικά το θεμα της ιδιοκτησίας, αλλοιώνοντας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής  και την εντολή που αυτή του είχε δώσει. Το σχετικό δε έγγραφο ,-αντίγραφο της απόφασης της Οικονομικής επιτροπής-που κατέθεσε στο δικαστήριο, περιείχε και τη φράση «και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα». Στην τελευταία Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  που θέσαμε το θέμα της αλλοίωσης του εγγράφου, ρώτησα τον πρακτικογράφο κ. Νικ. Βατίστα αν έχει καταγράψει την απόφαση σωστά, και αυτός αντί απαντήσεως τη διάβασε όπως ακριβώς τη διατύπωσε , δηλαδή όπως αποφασίσαμε, χωρίς τις μεταγενέστερες προσθήκες. Άρα, η  αλλοίωση έγινε στο συγκεκριμένο αντίγραφο που δόθηκε στο δικηγόρο.
·         Το θέμα πλέον έχει ξεφύγει κατά πολύ από το δίκαιο ή μη της παρέμβασης του δήμου στη συγκεκριμένη  υπόθεση , από την υποστήριξη της μιας ή της άλλης άποψης, αλλά  όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τίθεται πλέον θέμα ομαλής ή μη λειτουργίας του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου Σπετσών.

·         Στις μέρες μας , με τη χρήση των σύγχρονων μέσων ,για να γίνει προσθήκη και να αλλοιωθεί αντίγραφο απόφασης,πρέπει  κάποιος  ανοίξει  το αρχείο με το κείμενο στον υπολογιστή, να προσθέσει σκόπιμα στο κατάλληλο σημείο τη φράση που θέλει, ή αν δεν έχει πρόσβαση στο συγκεκριμένο αρχείο να δακτυλογραφήσει στον υπολογιστή εξ αρχής όλο το κείμενο και να εκτυπώσει στη συνέχεια το αλλοιωμένο κείμενο. Αποκλείεται λοιπόν να προστεθούν  φράσεις  εκ παραδρομής.
·         Τίθεται το απλό ερώτημα:Το παραποιημένο έγγραφο, από ποιον εκδόθηκε και με εντολή ποιου;
·         Η προφορική σας δικαιολογία πως ευθύνεται ο κ. Αρβανιτόπουλος δε μας καλύπτει, διότι ακόμα κι αν ο ίδιος δέχεται αδιαμαρτύρητα  να επωμιστεί τις ευθύνες μιας τέτοιας πράξης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ακόμα κι αν ήταν ο ηθικός αυτουργός , κάποιος υλοποίησε το σχέδιό του και κατασκεύασε το έγγραφο. Αυτό έγινε ή από αιρετό, ή από υπάλληλο με εντολή αιρετού, διότι ο δικηγόρος δε μπορεί να έδωσε εντολή στον υπάλληλο.Τι ακριβώς συνέβη;
·         Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό δε σηκώνει «κουκούλωμα»με τη χρησιμοποίηση εξιλαστήριων θυμάτων. Πιστεύω πως εσείς προσωπικά δε θα μπορούσατε να ανεχθείτε να «πληρώσουν»άλλοι για λογαριασμό άλλων, πιεζόμενοι να γίνουν συνένοχοι σε συγκάλυψη.

·         Αν ο κ. Αϊβαλιώτης δεν μας είχε ενημερώσει, δεν θα είχαμε αντιληφθεί  τι συνέβη «πίσω από την πλάτη μας» και «πίσω από την πλάτη σας»θέλω να πιστεύω. Μας δημιουργείται λοιπόν δικαιολογημένα  η απορία, αν το περιστατικό αυτό είναι  το μοναδικό, ή μήπως , ποιος ξέρει πόσα άλλα παρόμοια διαπράχθηκαν στο σύντομο ομολογουμένως διάστημα της νέας Δημοτικής Αρχής  και απλά δεν έτυχε να τα ανακαλύψουμε; Βέβαια ακόμα και αν είναι μοναδικό, αποτελεί προσβολή προς το δημοτικό Συμβούλιο και το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σοβαρό ποινικό και υπηρεσιακό αδίκημα.

·         Έχουμε πληροφορηθεί πως ο κ. Βατίστας σας έχει καταθέσει έγγραφη αναφορά, στην οποία σας εξηγεί τι ακριβώς συνέβη. Απαιτούμε να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση και να ενημερώσετε περί αυτού το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη τακτική Συνεδρίαση, στην ημερήσια διάταξη του οποίου  σας ζητούμε να περιληφθεί.  Απαιτούμε, όποιος  αιρετός έδωσε τέτοια εντολή, να παραιτηθεί αμέσως και η παράταξή σας  και κυρίως εσείς ,να ξεκαθαρίσετε  τη θέση σας . Περιμένουμε να δούμε με ανακούφιση ότι όποιος το έκανε δεν έχει την κάλυψή σας  και εν πάσει περιπτώσει τί θέση παίρνετε.Θεωρούμε δεδομένο πως δεν είστε εσείς  αυτός που άμεσα ή έμμεσα  πρωταγωνίστησε ή συνήργησε σε μια τέτοια πράξη.Με τη στάση σας οφείλετε να προστατεύσετε όχι μόνο το κύρος σας, αλλά και το θεσμό.
·         Κύριε Δήμαρχε, περιστατικά σαν αυτό , εκτός από σοβαρά ποινικά αδικήματα αποτελούν φαινόμενα πολιτικής βίας, που απειλούν τη δημοκρατική ομαλότητα και τραυματίζουν την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στους θεσμούς,  σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μη μας αφήνουν κανένα περιθώριο  ανοχής. Αυτό που συχνά επαναλαμβάνετε, πως  ως άνθρωποι κάνουμε λάθη, ζητούμε συγγνώμη  και όλα είναι καλά, εδώ δεν ισχύει. Τέτοια λάθη στην πολιτική ζωή δεν επιτρέπονται σε κανέναν και κυρίως δεν επιτρέπονται σε ανθρώπους που διεκδικούν την ψήφο του κόσμου για να τον εκπροσωπήσουν και που ως αντιπρόσωποί του κατέχουν θέσεις ευθύνης κι έχουν ορκιστεί ενώπιον Θεού κι ανθρώπων  να σέβονται τους νόμους και να υπηρετούν τους θεσμούς. Όσοι  με την ψήφο τους μας έδωσαν εντολή να τους εκπροσωπήσουμε , δε μας την έδωσαν για να λειτουργούμε αυθαίρετα και παραβατικά αλλά μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας .Κάθε άλλη αντίληψη για το ρόλο μας και κάθε πρακτική αντίθετη από αυτήν,   μας καθιστούν  επικίνδυνους.
·         Η παράταξή σας έχει μόλις λίγους μήνες που ασκεί την εξουσία. Αν από τώρα αφήσετε  φαινόμενα  αυθαιρεσίας  και  παρανομίας να δηλητηριάζουν την ομαλότητα, σε λίγο καιρό η κατάσταση θα είναι εντελώς εκτός ελέγχου και οι συνέπειες απρόβλεπτες. Σας θέτουμε λοιπόν προ των ευθυνών σας και σας δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι  να εξαντλήσουμε κάθε μέσον που διαθέτουμε  ώστε να προστατεύσουμε  τη νομιμότητα στη λειτουργία του θεσμού . «Στῶμεν καλῶς».

Η επί κεφαλής της Δημ παράταξης
της ελάσσονος μειοψηφίας


 Καλομοίρα  Αργυρίου-Κουμπή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου