Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επιστολή από την ΑΚΣΣ για την Ξυλοκέριζα.

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή που απευθύνεται προς το Δήμο Σπετσών.



Iδρυμα ΑναργYρειος και ΚοργιαλEνειος ΣχολΗ ΣΠετσΩν
ακαδημιασ 39 & ομηρου – αθηνα 10672                 τηλ. 210.3613751 - 210.3602273 - fax: 210.3607964



Π ρ ο ς το Δήμο Σπετσών
ΣΠΕΤΣΕΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1)      Μείζονα Αντιπολίτευση
διά κ. Π. Τσάνη
2)      Ελάσσονα Αντιπολίτευση
διά κ. Μοιρούλας Κουμπή


Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για τη δέσμευση, τόσο υμών, όσο και των λοιπών παρισταμένων Δημοτικών Συμβούλων, να συνδράμετε το Ίδρυμα της ΑΚΣΣ στη διασφάλιση της περιουσίας του και συγκεκριμένα στο θέμα που έχει δημιουργηθεί στη Ξυλοκέριζα.
Όπως διαπιστώσατε κι ο ίδιοι, στη περιοχή αυτή, ιδιοκτησίας της ΑΚΣΣ, έχουν γίνει ερήμην του Ιδρύματος χωματουργικές διευθετήσεις και ανύψωση του τμήματος που συνορεύει με τον αιγιαλό, εις τρόπον ώστε, με την απόφραξη της εκβολής του υφισταμένου χειμάρρου (η κοίτη του οποίου έχει ωσαύτως «κακοποιηθεί») να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος πλημμυρών στην δασική έκταση ιδιοκτησίας του Ιδρύματος.
Θεωρούμε ότι η μέχρι σήμερα συνεργασία μας έχει ισχυρές βάσεις, για το καλό του τόπου και του Ιδρύματος (υπενθυμίζουμε την από πλευράς μας μακροχρόνια μίσθωση οικοπέδου για την εγκατάσταση του βιο­λο­γικού καθαρισμού, την κατ’ αρχήν παραχώρηση του κτιρίου του πα­ραρ­τήματος για το Λύκειο, τη διάθεση του ιδιόκτητου πυροσβεστικού οχήματος,  τη διάθεση χώρου για την εγκατάσταση απορρυπαντικών μηχανισμών για τη πε­ρίπτωση της θαλάσσιας ρύ­πανσης κλπ.) και αναμένουμε την επίδειξη αμοιβαιότητας και σε θέματα που μπορεί να επιλύσει ο Δήμος, κάνοντας αρχή από το προκείμενο.
Σας εξουσιοδοτούμε λοιπόν επίσημα, ως Ε.Ε. του Ιδρύματος, όπως με τα μηχανικά και λοιπά μέσα σας, προβείτε στην ανασύσταση του εδάφους της περιοχής. Στην ενέργεια αυτή θα σας βοηθήσει ο Δ/ντής του Ιδρύματος, που βρίσκεται στις Σπέτσες, υποδεικνύοντάς σας τα όρια της ιδιοκτησίας της ΑΚΣΣ.
Προσδοκώντες περαιτέρω στενή συνεργασία επ’ αμοιβαιότητι,
Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γεώργιος Δάσιος
Πρόεδρος

Πέτρος Πετρακόπουλος
Γραμματέας



Φυσικά και είναι πάντα στις προθέσεις μας η προστασία της περιουσίας του ιδρύματος, αλλά στη συγκεκριμενη περίπτωση, τυχαία μάθαμε πως υπάρχει κάποιο θέμα. Τη μέρα που γινόταν συζήτηση για την οριοθέτηση, την Κυριακή, 11-7-2011, μια μέρα πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο, κάποιος από τους παρισταμένους έθεσε το ερώτημα τι γίνεται με το θέμα της Ξυλοκέριζας και γιατί δεν  κάνουν κάτι και ο Δήμαρχος απάντησε πως αμέσως μετά έχουν  συνεννοηθεί να πάνε επί τόπου να ξηλώσουν αυτά που παράνομα έχουν τοποθετηθεί. Πρότεινε μάλιστα σε όσους δημοτικούς Συμβούλους θέλουν να πάνε μαζί. Ο δε κ. Πετρακόπουλος είπε πως με τα ίδια του τα χέρια έχει ξηλώσει σε άλες περιπτώσεις αυθαίρετους φράκτες.Η ερώτηση του κυρίου αυτού έγινε αφορμή να μάθουμε πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει εκεί  και πως ήδη είχαν αποφασίσει τον τρόπο δράσης ( δημαρχος και Εκτελεστική). Ούτε  κανείς μας είχε από πριν ενημερώσει ούτε μας είχε ρωτήσει αν συμφωνούμε με το σχέδιο αυτό και φυσικά ούτε καμιά δέσμευση είχαμε αναλάβει ή αναλάβαμε, διότι απλά κανείς δε μας το ζήτησε κι όταν τυχαία ενημερωθήκαμε ήταν όλα αποφασισμένα. Η Αναργύρειος εξυπακούεται πως έχει δικαίωμα και καθήκον εντός των ορίων της ιδιοκτησίας της να αφαιρεί ό,τι τοποθετήθηκε αυθαίρετα και χωρίς την έγκρισή της, όπως επίσης  εξυπακούεται και το ότι ο δήμος συνδράμει την Αναργύρειο όπου μπορεί ,όταν χρειάζεται κι όσο νομιμοποιείται για κάτι τέτοιο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου