Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

"Πίσω ολοταχώς" ἐκανε ο Δήμαρχος για την αποπομπή του αντιδημάρχου.

Πέρασε ένα δεκαήμερο μετά από το επεισοδιακό αυτό Δημοτικό Συμβούλιο, μετά το οποίοανακοινώθηκε στον αντιδήμαρχο κ. Δαμδημόπουλο πως παύεται από αντιδήμαρχος. Στο διάστημα αυτό όχι μόνον δεν έχει γίνει γνωστή σε κανέναν κάποια πράξη, κάποιο έγγραφο που να  ανακοινώνει κάτι τέτοιο, αλλά  ο κ. Δαμδημόπουλος ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του αντιδημάρχου.
Καθώς φαίνεται, ο Δήμαρχος δεν υπέκυψε τελικά στις πιέσεις των παραταξιακών παραγόντων,για  να αποπέμψει τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Δαμδημόπουλο, παρά το γεγονός πως αυτό το είχε ανακοινώσει προφορικά στον ίδιο , αλλά το είχε πει και σε μας όταν τον ρωτήσαμε. Αυτή είναι μια συνετή επιλογή του, για πολλούς λόγους:
  1. Ο κ Δαμδημόπουλος είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και στα καθήκοντά του. Είναι "πανταχού παρών", είναι ο μόνος από τους αιρετούς της πλειοψηφίας που ευρίσκεται από νωρίς το πρωί στο δημαρχείο και ο μόνος που γνωρίζει πώς λειτουργεί ως υπηρεσία ο δήμος.
  2. Για να κάνει κάτι τέτοιο ο Δήμαρχος, θα έπρεπε να μπορεί να το αιτιολογήσει, πράγμα καθόλου εύκολο.
  3. Είναι γνωστό σε όλους πως ο κ.Δαμδημόπουλος, δεν είναι εύκολος στόχος ,διότι κρατάει άσσους στο μανίκι του. Γράφει το πόρταλ του Σαρωνικού σε σχετικό άρθρο  : (http://www.neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/spetses/arxisan-ta-organa.html) "Από την άλλη μεριά, πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Δαμδημόπουλου αναφέρουν ότι ο (πρώην;) αντιδήμαρχος είχε επισημάνει γραπτώς με πολλά έγγραφα, διάφορα ζητήματα που άπτονται στη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Οι επιστολές αυτές ίσως και να αποτέλεσαν εμπόδιο σε υπογραφές συμβάσεων με προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών". 
  4. Η αποπομπή του θα χαλούσε τη δημόσια εικόνα της παράταξης της πλειοψηφίας και θα την εξέθετε στην κοινή γνώμη.Μπορεί αυτό να συμβαίνει κι αλλού, αλλά το να συμβεί μέσα σε έξι μόνο μήνες , χωρίς σοβαρή αιτιολογία ,δεν δείχνει  καλά πράγματα για την παράταξη.Αν αναλογιστεί κανείς δε ότι ο κ. Δαμδημόπουλος  έχει εκφράσει και μάλιστα και γραπτώς την ανησυχία του και έχει διαχωρίσει τη θέση του στο θέμα της παραποίησης του εγγράφου,όντας σε θέση να γνωρίζει πόσο σοβαρό θέμα είναι αυτό,μια πιθανή αποπομπή του, ακόμα κι αν ήταν εφικτή θα τους εξέθετε ακόμα περισσότερο,αφού  θα εμφανιζόταν  ως προσπάθεια να ξεφορτωθούν κάποιον  που τους είναι ενοχλητικός γιατί τους λέει την αλήθεια, ώστε ανενόχλητοι να συνεχίσουν ...
Η κρίση αυτή πάντως, είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Δαμδημόπουλος, όχι μόνον να μην εκπέσει από το αξίωμα του αντιδημάρχου  αλλά και  να βγει πιο ισχυρός, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το "¨οτι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς".
Το ενδεχόμενο  τα περί αποπομπής του να ήταν  απλές απειλές επί σχεδίου, χωρίς να υπήρχε πρόθεση να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους, με σκοπό να τον "μαζέψουν" για να μην εκφράζει αντίθετη γνώμη, θα ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος. Σ'αυτή την περίπτωση τέτοιες "μπλόφες"αποτελούν ένα ρίσκο, διότι αν δεν πιάσουν κι ο άλλος δεν υποκύψει, τότε είναι όχι μόνον νικητής , αλλά έχει "το πάνω χέρι".

Εννοείται πως ούτε ως υπόνοια δε μπορούμε να ανεχθούμε το ενδεχόμενο να τον αφήνουν να τα βγάλει πέρα με τα δύσκολα του καλοκαιριού και της Αρμάτας και "να του τη φυλάνε "για μετά.
Όσον αφορά το Δήμαρχο, μακάρι αυτή η υπαναχώρηση να αποτελεί ένα δείγμα πως αρχίζει να χειραφετείται από επικίνδυνες επιρροές και ν'αντιλαμβάνεται το ρόλο που παίζει ο καθένας από τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν.

Καλομοίρα Κουμπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου