Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Ένα πολύ ωραίο κείμενο από το troktiko.eu.

Ταξιδεύω νύχτα στο Αιγαίο, χωρίς προορισμό. Μέσα σ’ ένα κατάμεστο Blue star. Τουρίστες χαζεύουν το σκοτεινό πέλαγος, φορτηγατζήδες πίνουν μπύρες βροντογελώντας, μανάδες κυνηγάνε τα παιδιά τους  να τα ταΐσουν  προτηγανισμένες πατάτες.

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Σοκαριστική είδησηπου δεν προβλήθηκε από τα Μ.Μ.Ε.

Λάβαμε με mail την παρακάτω είδηση. Το κείμενο μας εστάλη ενυπόγραφο από κάποιον δικαστή. Το παραθέτουμε με κάθε επιφύλαξη. Πάντως αν είναι αληθινό, πρόκειται για πολύ μεγάλο σκάνδαλο.

Η δικαστής Γρεβενών κα Μαρία Μαργαρίτη, εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το δικαστικό σώμα, όταν έβγαλε στην φόρα παρτίδα κονδυλίων που προορίζονταν ως οικονομική ενίσχυση σε σεισμοπαθείς, τα οποία κατασπαράχθηκαν από κρατικούς και παρακρατικούς φορείς.

Παράλληλα, ξεμπρόστιασε ολόκληρο το δικαστικό σώμα, αποκαλύπτοντας τον ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ.

"Πίσω ολοταχώς" ἐκανε ο Δήμαρχος για την αποπομπή του αντιδημάρχου.

Πέρασε ένα δεκαήμερο μετά από το επεισοδιακό αυτό Δημοτικό Συμβούλιο, μετά το οποίοανακοινώθηκε στον αντιδήμαρχο κ. Δαμδημόπουλο πως παύεται από αντιδήμαρχος. Στο διάστημα αυτό όχι μόνον δεν έχει γίνει γνωστή σε κανέναν κάποια πράξη, κάποιο έγγραφο που να  ανακοινώνει κάτι τέτοιο, αλλά  ο κ. Δαμδημόπουλος ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του αντιδημάρχου.
Καθώς φαίνεται, ο Δήμαρχος δεν υπέκυψε τελικά στις πιέσεις των παραταξιακών παραγόντων,για  να αποπέμψει τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Δαμδημόπουλο, παρά το γεγονός πως αυτό το είχε ανακοινώσει προφορικά στον ίδιο , αλλά το είχε πει και σε μας όταν τον ρωτήσαμε. Αυτή είναι μια συνετή επιλογή του, για πολλούς λόγους:
  1. Ο κ Δαμδημόπουλος είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του και στα καθήκοντά του. Είναι "πανταχού παρών", είναι ο μόνος από τους αιρετούς της πλειοψηφίας που ευρίσκεται από νωρίς το πρωί στο δημαρχείο και ο μόνος που γνωρίζει πώς λειτουργεί ως υπηρεσία ο δήμος.
  2. Για να κάνει κάτι τέτοιο ο Δήμαρχος, θα έπρεπε να μπορεί να το αιτιολογήσει, πράγμα καθόλου εύκολο.
  3. Είναι γνωστό σε όλους πως ο κ.Δαμδημόπουλος, δεν είναι εύκολος στόχος ,διότι κρατάει άσσους στο μανίκι του. Γράφει το πόρταλ του Σαρωνικού σε σχετικό άρθρο  : (http://www.neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/spetses/arxisan-ta-organa.html) "Από την άλλη μεριά, πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Δαμδημόπουλου αναφέρουν ότι ο (πρώην;) αντιδήμαρχος είχε επισημάνει γραπτώς με πολλά έγγραφα, διάφορα ζητήματα που άπτονται στη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Οι επιστολές αυτές ίσως και να αποτέλεσαν εμπόδιο σε υπογραφές συμβάσεων με προμηθευτές και παρόχους υπηρεσιών". 
  4. Η αποπομπή του θα χαλούσε τη δημόσια εικόνα της παράταξης της πλειοψηφίας και θα την εξέθετε στην κοινή γνώμη.Μπορεί αυτό να συμβαίνει κι αλλού, αλλά το να συμβεί μέσα σε έξι μόνο μήνες , χωρίς σοβαρή αιτιολογία ,δεν δείχνει  καλά πράγματα για την παράταξη.Αν αναλογιστεί κανείς δε ότι ο κ. Δαμδημόπουλος  έχει εκφράσει και μάλιστα και γραπτώς την ανησυχία του και έχει διαχωρίσει τη θέση του στο θέμα της παραποίησης του εγγράφου,όντας σε θέση να γνωρίζει πόσο σοβαρό θέμα είναι αυτό,μια πιθανή αποπομπή του, ακόμα κι αν ήταν εφικτή θα τους εξέθετε ακόμα περισσότερο,αφού  θα εμφανιζόταν  ως προσπάθεια να ξεφορτωθούν κάποιον  που τους είναι ενοχλητικός γιατί τους λέει την αλήθεια, ώστε ανενόχλητοι να συνεχίσουν ...
Η κρίση αυτή πάντως, είχε ως αποτέλεσμα ο κ. Δαμδημόπουλος, όχι μόνον να μην εκπέσει από το αξίωμα του αντιδημάρχου  αλλά και  να βγει πιο ισχυρός, επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά το "¨οτι δε μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς".
Το ενδεχόμενο  τα περί αποπομπής του να ήταν  απλές απειλές επί σχεδίου, χωρίς να υπήρχε πρόθεση να προχωρήσουν στην υλοποίησή τους, με σκοπό να τον "μαζέψουν" για να μην εκφράζει αντίθετη γνώμη, θα ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος. Σ'αυτή την περίπτωση τέτοιες "μπλόφες"αποτελούν ένα ρίσκο, διότι αν δεν πιάσουν κι ο άλλος δεν υποκύψει, τότε είναι όχι μόνον νικητής , αλλά έχει "το πάνω χέρι".

Εννοείται πως ούτε ως υπόνοια δε μπορούμε να ανεχθούμε το ενδεχόμενο να τον αφήνουν να τα βγάλει πέρα με τα δύσκολα του καλοκαιριού και της Αρμάτας και "να του τη φυλάνε "για μετά.
Όσον αφορά το Δήμαρχο, μακάρι αυτή η υπαναχώρηση να αποτελεί ένα δείγμα πως αρχίζει να χειραφετείται από επικίνδυνες επιρροές και ν'αντιλαμβάνεται το ρόλο που παίζει ο καθένας από τους ανθρώπους που τον περιβάλλουν.

Καλομοίρα Κουμπή.

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό από το κληροδοτήμα Ν. Κρήτσκη

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την προκήρυξη για το ακαδ. έτος 2009-10, τη χορήγηση 13 υποτροφιών για καταγόμενους από τη Ζαγορά του Ν. Μαγνησίας, από τις Σπέτσες και από την Ύδρα για μεταπτυχιακές σπουδές στο εσωτερικό, σε Πανεπιστήμια της χώρας, με επιλογή, με κριτήριο το βαθμό πτυχίου, σε βάρος των εσόδων του κληροδοτήματος ΝΙΚ. ΚΡΗΤΣΚΗ μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για παροχή υποτροφιών για βασικές σπουδές. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν ως εξής:
1. Μία [1] υποτροφία σε πτυχιούχους με καταγωγή από τη Ζαγορά του Ν. Μαγνησίας
2. Εννέα [9] υποτροφίες σε πτυχιούχους με καταγωγή από τις Σπέτσες
3. Τρείς [3] υποτροφίες σε πτυχιούχους με καταγωγή από την Ύδρα

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής.

Την Παρασκευή το απόγευμα, στην γεμάτη από κόσμο αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου έγινε η πιο επεισοδιακή ίσως συνεδρίαση του Δ.Σ των τελευταίων 30 χρόνων.
Τη θερμοκρασία ανέβασε το θέμα της παραποίησης της απόφασης της οικονομικής επιτροπής .Ο Δήμαρχος είχε δεσμευτεί να δώσει τις απαντήσεις της έρευνάς του  για το ποιος έδωσε εντολή να γίνει και ποιος ευθύνεται. Όμως αρνήθηκε να το συζητήσει  υποκύπτοντας προφανώς σε πιέσεις άλλων , καθόσον   από όλους μας έχει εκφραστεί η βεβαιότητα πως ο ίδιος δεν ενέχεται.
Η κατάσταση εκτραχύνθηκε με παρεμβάσεις των γνωστών (...)  από το ακροατήριο και με  ψευδείς  κατηγορίες  από το δημοτικό Σύμβουλο της συμπολίτευσης Ηλία Φριτζάλα,περί συναλλαγής (ουσιαστικά διαπλοκής, έστω κι αν δεν χρησιμοποίησε τη λέξη) και απόπειρας χρηματισμού . Το αστείο και τραγικό μαζί γι αυτόν , είναι πως τον διέψευσε επί τόπου ο Δήμαρχος. Ο μέχρι χθες αντιδήμαρχος κ. Δαμδημόπουλος διάβασε μια επιστολή που είχε στείλει στις 30 -6-2011 η οποία απευθυνόταν στο Δήμαρχο και στον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου και ουδέποτε κοινοποιήθηκε στους δημ. συμβούλους. Η ανάγνωση αυτή προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου αντίδραση, τόσο από τους "γνωστούς (...)"του ακροατηρίου όσο και από τον κ. Γιώργο Λυράκη και άλλους συμβούλους της πλειοψηφίας . Μέσα στην όλη αναμπουμπούλα  κυριαρχούσε η γνωστή φωνή  από το ακροατήριο :"Αυτός με ποιους είναι:", και ο κ. Δαμδημόπουλος απάντησε: "Μ'αυτούς που με ψηφίσανε και με στείλανε εδώ είμαι".Ο απολογισμός : Η πλειοψηφία σύμφωνα με πληροφορίες "καθαίρεσε"τον αντιδήμαρχο κ. Δαμδημόπουλο.  Δεν γνωρίζουμε πώς ακριβώς. Δηλαδή  με ποια αιτιολογία, βάσει ποιου άρθρου του Καλλικράτη,κλπ. Δεν ξέρουμε καν αν πρόκειται για καθαίρεση από τη θέση του αντιδημάρχου, ή αν τον έθεσαν εκτός παράταξης και ως συνέπεια αυτού  έπαψε να είναι αντιδήμαρχος.Θα σας ενημερώσουμε  αφού πρώτα ενημερωθούμε έγκυρα . Κυκλοφορούν πολλά πάντως για το παρασκήνιο αυτής της ιστορίας, που ευχόμαστε να μην αληθεύουν.
Εκτός αυτού,  δυστυχώς, θα υπάρξει συνέχεια και στα δικαστήρια , για το θέμα των ψευδών κατηγοριών, διότι δεν είναι δυνατόν να θίγονται υπολήψεις και να εκτοξεύονται ατιμώρητα διάφορα  ανυπόστατα εις βάρος άλλων προς δημιουργία ψευδών εντυπώσεων .

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να ακούσετε. Σας προειδοποιούμε: Είναι για γερά νεύρα.



Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αποκαλύψεις αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει αύριο, εκτός από τα 30 θέματα ημερήσιας διάταξης, αναμένεται ,σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Δημάρχου, η ανακοίνωση του πορίσματος της έρευνάς του για το ποιος ευθύνεται για την νόθευση του εγγράφου στη γνωστή υπόθεση και επίσημα,  αφού ανεπίσημα  ο Δήμαρχος έχει πει αρκετά πράγματα, αναξάρτητα από το αν πείθουν ή όχι. Σχετικά με το θέμα αυτό ,εκτός από τη δική μας επιστολή την οποία  ήδη έχουμε δημοσιεύσει, έχουν στείλει επιστολές  στο Δήμαρχο με τις οποίες ζητούν   αντίγραφο της αναφοράς του κ. Βατίστα καί απόδοση ευθυνών, τόσο ο κ. Αϊβαλιώτης όσο και η μείζων μειοψηφία.
Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργεί σωστά ο θεσμός της Τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και οι μηχανισμοί προστασίας του, κυρίως η διαφάνεια , η οποία εξασφαλίζει ότι δεν κουκουλώνονται τέτοια φαινόμενα, αλλά αναλαμβάνονται ή αποδίδονται οι ευθύνες σε όποιον ευθύνεται.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

20 Ιουλίου, μέρα μνήμης της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

 Μέρα μαύρης μνήμης για τον ελληνισμό η σημερινή, αφού πρις 37 χρόνια η εισβολή του "Αττίλα",κάτω από τις τραγικές συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί με τη δικτατορία στην Ελλάδα, είχε σαν αποτέλεσμα την κατοχή του 1/3 της Κύπρου που συνεχίζεται ακόμα και χιλιάδες νεκρούς, αγνοούμενους και ξεριζωμένους.
Σήμερα, 37 χρόνια μετά, στα δελτία ειδήσεων κυριαρχούν άλλα ζητήματα ως φλέγοντα...
Αλίμονο αν αυτή η μνήμη ξεθωριάσει κι αν πάψουμε να διεκδικούμε μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Θέμα :Οριοθέτηση. Η επιστολή -εισήγηση της Δ/νσης Νεώτερης και σύγχρονης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς προς το Δήμο .

Μας ζητήθηκε από αναγνώστες των όσων είχαμε αναρτήσει για το θέμα της οριοθέτησης του Ιστορικού χώρου να παραθέσουμε και την πρόταση του Υπουργείου Πολιτισμού, Δ/νσης Νεώτερης και Σύγχρονης αρχιτεκτονικής κληρονομιάς .

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΠΕΤΣΩΝ
ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΙΣ  22/07/2011 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  ΚΑΙ ΩΡΑ 19.30

Επιστολή από την ΑΚΣΣ για την Ξυλοκέριζα.

Λάβαμε την παρακάτω επιστολή που απευθύνεται προς το Δήμο Σπετσών.

Νέος ιός. Ενημερωθείτε και ενημερώστε τους γνωστούς σας.

ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!  

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Πρόσκληση για μουσική βραδιά από την Ένωση Σπετσιωτών.

"Γεύση από αλμύρα". Έκθεση στο Πoσειδώνιο 22-7 έως 11-8.

Ένα βιντεάκι που αξίζει να δείτε,στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Και ολίγη αισιοδοξία:Αυτή είναι η Ελλάδα.
http://www.youtube.com/watch?v=ppJW01LeRrk&feature=youtu.be

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Δημοτικό Συμβουλιο της 12ης -7-2011. θέμα:οριοθέτηση Ιστορικού χώρου.

Β.Τι ψήφισε ο καθένας:

Ήδη έχουμε αναρτήσει βιντεάκια στα οποία μπορεί όποιος θέλει να παρακολουθήσει όλη τη συζητηση. Μας ζήτησαν όμως αναγνώστες μας να είμαστε πιο αναλυτικοί, γράφοντας τι είπε και τι ψήφισε ο καθένας .Για το πρώτο έχουμε ήδη γράψει. Σχετικά με το δεύτερο:
  •  Ο Δήμαρχος εισηγήθηκε ναι. Ο Δήμαρχος δεν ψηφίζει στο Δ.Σ.Μπορεί όμως να εισηγείται και να προτείνει.
  • Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας ψήφισαν όχι. Δηλαδή την πρόταση του Δημάρχου δεν την ψήφισε κανένας δικός του.
  • Η μείζων μειοψηφία ψήφισε ναι .
  • Η ελάσσων μειοψηφία ( εμείς) ψήφισε όχι.
Τώρα πώς γίνεται ο δήμαρχος να προτείνει κάτι και να μη το ψηφίζουν οι δικοί του, ή τί σημαίνει αυτό και πώς αναλύεται είναι άλλο θέμα.

Εγκαίνια έκθεσης κεραμικής στο " Ακρόπρωρο"

Χθες έγιναν στη Γκαλερί "Ακρόπρωρο"τα εγκαίνια της ατομικής έκθεσηςσύγχρονης  κεραμικής της Καίτης Αναστασάκη. Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 3 Αυγούστου.



Χωρίς σχολικά βιβλία από Σεπτέμβρη

http://news247.gr/ellada/paideia/xwris_sxolika_vivlia_apo_septemvrh.1190383.html

Πρωτοφανείς συνθήκες στην 40χρονη πορεία του ΟΕΔΒ. Από τα 45 εκατ. βιβλία, μέχρι στιγμής δεν έχει τυπωθεί ούτε ένα

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τουριστικές κατοικίες

από τo http://www.troktiko.eu/
TH θεσμοθέτηση της τουριστικής κατοικίας ως τμήμα των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων φέρνει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή προς ψήφιση.

Νέα και σχόλια για την υπόθεση της οριοθέτησης του Ιστορικού χώρου.

 Τα νέα για το θέμα είναι ότι ενώ χθες θα συζητείτο στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού κι ανέβηκαν εκπρόσωποι του Δήμου, αναβλήθηκε η συζήτηση επειδή δεν είχαν προλάβει τα μέλη του συμβουλίου να ενημερωθούν για τις αποφάσεις του Δ.Σ.

Όσον αφορά τη συζήτηση του θέματος στο έκτακτο Δ.Σ. στις 12-7-2011, αν κάποιος ακούσει  τα 4  τμήματα που αναρτήσαμε θα βγάλει τα συμπεράσματά του.
 Δανείζομαι φράσεις από σχόλια φίλων που είπαν ( και  έγραψαν):

 " Δεν έχουν χάσει μόνο την μπάλλα, έχουν χάσει και το γήπεδο. Ο καθένας παίζει σε άλλο γήπεδο με μία δική του μπάλλα. Οσο και αν αυτό εκ πρώτης όψεως είναι για γέλια, τελικά είναι πολύ επικίνδυνο.... Μιλάω για την πλειοψηφία που όχι μόνο δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, αλλά και δεν καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον, λες και δεν μιλάνε την ίδια γλώσσα. Διαφωνούν και δεν το καταλαβαίνουν , νομίζουν ότι συμφωνούν."

 "Από την άλλη πλευρά έχουμε μιά πολύ καλή αντιπολίτευση, την καλύτερη που είχαμε όσο εγώ θυμάμαι, αναφέρομαι και στους δύο συνδυασμούς και ειλικρινά δεν υπερβάλλω, που μπορεί να αρθρώνει λόγο αιτιολογημένο, θεμελιωμένο και βάσιμο, ανεξάρτητα αν κανείς συμφωνεί ή όχι με την κάθε θέση."   
 Και ο άνθρωπος αυτός θυμάται πολλές δημοτικές αρχές  στις οποίες κάνει αναφορές  στα σχόλιά του λέγοντας ότι από την εποχή του τάδε είχαμε να δούμε αυτό το φαινόμενο. Για ευνοήτους λόγους δεν τα παραθέτουμε.


Τα δικά μας σχόλια θα ακολουθήσουν.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο 12-7-2011. Θέμα:Αποδοχή ή μη οριοθέτησης ιστορικού χώρου

Οι παρακάτω 4 σύνδεσμοι προβάλλουν αντίστοιχα αποσπάσματα από τη συζήτηση. Δεν έχει αφαιρεθεί τιποτα ώστε κάποιος που τα ακούει διαδοχικά , να μπορεί να ακούσει όλη τη συζήτηση.


http://www.youtube.com/watch?v=RyKw0Nudwgs

http://www.youtube.com/watch?v=XtIz334OHiI

http://www.youtube.com/watch?v=Qg91Ff3Pb3s

http://www.youtube.com/watch?v=eRURruh39Lg

Κακά μαντάτα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους ψαράδες μας.

Η Ναυτεμπορική δημοσίευσε σχετικό άρθρο και τη συνέντευξη τύπου της κ. Δαμανάκη.




Συνέντευξη Δαμανάκη
http://www.naftemporiki.gr/video/video.asp?id=39604&s=0

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2015254

Ε.Ε.: «Επώδυνες» μεταρρυθμίσεις στην ευρωπαϊκή αλιευτική πολιτική

NAFTEMPORIKI.GR Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011 16:24

Προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της αλιευτικής πολιτικής στην Ε.Ε

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Ύπόθεση παραποίησης εγγράφου:Συνέχεια.

Σήμερα κατατέθηκαν σχετικά με το πολύ σημαντικό αυτό ζήτημα στο Δήμο δυο επιστολές που απευθύνονται και οι δυο στο Δήμαρχο κ. Λυράκη. Η μία από το δικηγόρο κ. Αϊβαλιώτη και η άλλη από τους συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας κ. Π. Τσάνα και  κ Ν. Μέξη .Και στις δυο επιστολές ζητούνται εξηγήσεις από το δήμαρχο .Εξ αρχής βέβαια κανείς μας  δεν πιστεύει πως έχει ανάμειξη ο ίδιος , αλλά όλοι απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όποιον αιρετό ευθύνεται για το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο.

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

 Αύριο στις 15.00 μ.μ για το ζήτημα της οριοθέτησης του ιστορικού χώρου.Πρόκειται δηλαδή για την απόφαση σχετικά με τη διαμόρφωση της πρότασης του Δήμου στο ζήτημα αυτό.

Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η οριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου.

Σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο έγινε μια συνάντηση για το θέμα της οριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου . Παρών ήταν και μίλησε και ο Γραμματέας της εκτελεστικής επιτροπής του Α.Κ.Σ.Σ. κ. Π. Πετρακόπουλος, εκπρόσωποι των Οικοδόμων, των κυνηγών και διαφόρων άλλων φορέων και το δημοτικό Συμβούλιο κι ο Δήμαρχος.Ειπώθηκαν πολλά. Η ουσία είναι  ότι ο αποχαρακτηρισμός μέρους του νησιού αποτελεί μια κερκόπορτα που θέτει σε κίνδυνο το ιδιοκτησιακό καθεστώς μέρους της ιδιοκτησίας της Α.Κ.Σ.Σ. Οι τυχόν συντομεύσεις του χρόνου έκδοσης  σε κάποιες οικοδομικές άδειες για τις  εκτός σχεδίου πόλεως περιοχές, αποτελούν πολύ μικρό και αμφίβολο όφελος με  ένα τραγικό αντίτιμο.Αυτή την άποψη εκφράσαμε λέγοντας πως θα είναι σα να ξεπουλάμε σε εποχή πείνας ένα θησαυρό για ένα κομμάτι ψωμί.Όλο αυτό όμως που έγινε σήμερα δεν ήταν παρά μια συζήτηση. Το θέμα θα έλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα ληφθεί επίσημα μια απόφαση σχετικά με την πρόταση του Δήμου. Δεν ξέρουμε βέβαια κατά πόσον αυτή η θέση και πρότασή μας θα είναι δεσμευτική για το Υπουργείο, ή , όπως ειπώθηκε, αν είμαστε μπροστά σε μια ήδη ειλημμένη απόφαση επί σχεδίου, και "ὁ νοῶν νοείτω".

Η ΣΔΟΕ στις Σπέτσες

Τις τελευταίες μέρες υπάλληλοι της ΣΔΟΕ ευρίσκονται για έλεγχο στο νησί. Ως εδώ όλα είναι συνηθισμένα. Από κει και πέρα, οργιάζουν οι φήμες πως συνοδεύονται από  κάποιουςΕυρωπαίους  που με κάμερες καταγράφουν είτε τη δραστηριότητα αυτή,είτε γενικά το νησί. Και φυσικά ακολουθούν και οι ερμηνείες του γεγονότος αυτού. Μια είναι πως είναι απεσταλμένοι της Τρόικας  που θέλουν να δουν αν δουλεύει το σύστημα  πάταξης της φοροδιαφυγής στη χώρα μας.Μια δεύτερη πως εκτιμούν -πάλι ως απεσταλμένοι της Τρόικας- το νησί.Τίποτα δεν είναι επιβεβαιωμένο.Το σίγουρο είναι πως η Τρόικα πλέον σκιάζει τη ζωή μας και συνδέεται με τους  εφιάλτες μας.

Να κλαις για αυτούς που δεν έχουν μυαλό

από το troktiko.eu

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν να με περιθωριοποιήσει»

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Δεν έδωσα ποτέ το δικαίωμα σε κανέναν να με περιθωριοποιήσει»
«Ο καθένας στη ζωή, είτε κουβαλά μια εμφανή ιδιαιτερότητα είτε κουβαλά άλλες ιδιαιτερότητες,

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Απαγορευεται η καύση κλαδιών, χόρτων κλπ.

Από τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Δαμδημόπουλο, έχει εκδοθεί ανακοίνωση από τις 18/5/2011  που λέει πως σύμφωνα με την υπ'αριθ. 4/1987 πυροσβεστική διάταξη οι ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων που ευρίσκονται μέσα σε κατωκημένες περιοχές και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από αυτές, οφείλουν  να αποψιλώνουν τις ιδιοκτησίες τους από ξερά χόρτα και ν'απομακρύνουν τυχόν εύφλεκτα υλικά που υπάρχουν σ'αυτές ,για απότροπή κινδύνου πυρκαϊάς.
Για το λόγο αυτό συνιστούσε μέχρι τέλος Μαΐου να είχαν προβεί στον καθαρισμό των οικοπέδων και υπενθυμίζει πως  από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου απαγορεύεται η καύση κλαδιών , χόρτων κλπ.

Δελτίο τύπου της ΔΕΗ

Από τη Δ/νση περιφέρειας Ναυπλίου της ΔΕΗ εκδόθηκε  στις 5-7-2011 δελτίο τύπου που αναφέρει πως στην περιοχή παρατηρούνται περιεργα φαινόμενα

Με κάθε μέσον ο γαμπρός πάει για το γάμο στην εκκλησία.

Μου έκανε εντύπωση και το φωτογράφησα. Δεν είχα ξαναδεί γαμπρό να πηγαίνει στην εκκλησία με γουρούνα. Προφανώς ο γαμπρός ήταν νεαρός.  Στόλισε λοιπόν  μια χαρά τη γουρούνα, έβαλε και ταμπελίτσα με την επιγραφή "γαμπρός", και πήγε στην αγία Μαρίνα όπου έγινε ο γάμος.
Να ζήσουν οι άνθρωποι.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΟΥ ΑΤΙΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Από το www. troktiko.eu


Το αίσχος με τον τηλεοπτικό σταθμό Αντένα 1 (Ελλάδος) συνεχίζεται αμείωτο. Μετά την συνάντηση που οι ίδιοι ζήτησαν από την Επιτροπή Εκπροσώπων κατά την διάρκεια της δεύτερης διαμαρτυρίας έξω από τον σταθμό του Αντένα στο Μαρούσι την 1η Ιουλίου 2011, διαβάστε μόνοι σας την τουρκική συμπεριφορά του Αντένα! Καμία διαφορά από την τουρκική στάση έναντι των
Ελληνοκυπρίων από το 1974 μέχρι σήμερα.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Σήμερα ο μειοδοτικός διαγωνισμός για τη μεταφορά νερού.

Στο Δημαρχείο από τις 10.00 ως τις 11.30 , η οικονομική Επιτροπή του Δήμου θα κάνει το διαγωνισμό για τη μεταφορά νερού βάσει των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Εν μεγάλη ελληνική αποικία, 200 π.Χ. Κ. Καβάφη.


 Οτι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ' ευχήν στην Αποικία
δεν μέν' η ελαχίστη αμφιβολία,
και μ' όλο που οπωσούν τραβούμ' εμπρός,
ίσως, καθώς νομίζουν ουκ ολίγοι, να έφθασε ο καιρός
να φέρουμε Πολιτικό Αναμορφωτή.

Ομως το πρόσκομμα κ' η δυσκολία
είναι που κάμνουνε μια ιστορία
μεγάλη κάθε πράγμα οι Αναμορφωταί
αυτοί. (Ευτύχημα θα ήταν αν ποτέ
δεν τους χρειάζονταν κανείς). Για κάθε τι,
για το παραμικρό ρωτούνε κ' εξετάζουν,
κ' ευθύς στον νου τους ριζικές μεταρρυθμίσεις βάζουν,
με την απαίτησι να εκτελεσθούν άνευ αναβολής.

Εχουνε και μια κλίσι στες θυσίες.
Παραιτηθείτε από την κτήσιν σας εκείνη·
η κατοχή σας είν' επισφαλής:
η τέτοιες κτήσεις ακριβώς βλάπτουν τες Αποικίες.
Παραιτηθείτε από την πρόσοδον αυτή,
κι από την άλληνα την συναφή,
κι από την τρίτη τούτην: ως συνέπεια φυσική·
είναι μεν ουσιώδεις, αλλά τι να γίνει;
σας δημιουργούν μια επιβλαβή ευθύνη.

Κι όσο στον έλεγχό τους προχωρούνε,
βρίσκουν και βρίσκουν περιττά, και να παυθούν ζητούνε·
πράγματα που όμως δύσκολα τα καταργεί κανείς.


Κι όταν, με το καλό, τελειώσουνε την εργασία,
κι ορίσαντες και περικόψαντες το παν λεπτομερώς,
απέλθουν, παίρνοντας και την δικαία μισθοδοσία,
να δούμε τι απομένει πια, μετά
τόση δεινότητα χειρουργική.-

Ισως δεν έφθασεν ακόμη ο καιρός.
Να μη βιαζόμεθα· είν' επικίνδυνον πράγμα η βία.
Τα πρόωρα μέτρα φέρνουν μεταμέλεια.
Εχει άτοπα πολλά, βεβαίως και δυστυχώς, η Αποικία.
Ομως υπάρχει τι το ανθρώπινον χωρίς ατέλεια;
Και τέλος πάντων, να, τραβούμ' εμπρός.


Κ. Π. Καβάφης, Εν μεγάλη ελληνική αποικία, 200 π.Χ.

Αλλοίωση απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής

Μια περίεργη υπόθεση εξελίσσεται στις Σπέτσες που έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και τη διοίκηση του Δήμου Σπετσών.
 Για περισσότερα: http://neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/spetses/alloiosi-apofasis-tis-oikonomikis-epitropis-tou-dimou.html

Καρνάγια: Τι απαντούν τα Υπουργεία

Σε άρθρο της  Ρούλας Σαράντου στο  neaepohi.gr, αναφέρεται ότι "Στις 30 Μαΐου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε στην Βουλή ερώτηση σχετικά με την κατοχύρωση της λειτουργίας των ιστορικών και παραδοσιακών καρνάγιων στις Σπέτσες προς τους αρμόδιους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού, Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής"...
Για περισσότερα :http://neaepohi.gr/index.php/saronikos-news/spetses/apantiseis-ipourgeion-stin-erotisi-tou-th.dritsa-gia-ta-karnagia-ton-spetson.html