Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Η απάντησή μας στα κείμενα πανικού.

Η επιστολή που δημοσιεύει ο Δήμαρχος σε ιστοσελίδα δείχνει μεγάλο πανικό. Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση πιστεύουν κάποιοι και φαίνεται πως έσπευσε να το εφαρμόσει.
Εμείς θα απαντήσουμε λακωνικά:
Καμιά αναίρεση της εισαγγελικής εντολής για τα αιτήματά μας δεν έχουμε.
Η προσωπική επίθεση  στο πρόσωπό μου ( που θυμίζει πρακτικές από άλλες εποχές  με απειλές για την εργασία μου) είναι ανώφελη γι αυτούς, διότι δυστυχώς γι αυτούς πλέον δεν έχουν ν'αντιμετωπίσουν εμένα ή εμάς ...

Η επιστολή δεν είναι επιστολή δημάρχου που ενημερώνει... Μάλλον απολογητικό υπόμνημα θυμίζει...Όμως " η Καλομοίρα" δεν είναι αρμόδια να παραλαμβάνει απολογητικά υπομνήματα...
Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.
.
Καλομοίρα  Αργυρίου-Κουμπή.

1 σχόλιο:

  1. Πρώτα πρώτα να δηλώσω ότι δεν έχω καμία σχέση με τον Δήμαρχο και την παράταξή του, για να μην παρεξηγηθώ.

    Δεύτερο καλό θα ήταν η απάντηση σε κάποιο κείμενο να έχει σύνδεσμο στο ίδιο το κείμενο ώστε να μπορούμε να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα. Γιατί δυστυχώς δεν ξέρουμε την απόφαση του Δημάρχου.

    Θα μου επιτρέψετε ένα σχόλιο για την όλη ιστορία.
    Η επιμονή για την ενημέρωση του λογαριασμού μου φαίνεται σαν υπερβάλλον ζήλος, προσπάθεια εντυπωσιασμού ή απλώς να έχουμε να λέμε. Γιατί από την κίνηση του λογαριασμού δεν μπορούν να βγουν αξιοποιήσιμα στοιχέια. Μερικά παραδέιγματα έστω ότι κάποιο στέλεχος του Δήμου πάιρνει ένα ποσό για "ταμείο" (έτσι λέγονται στον ιδιωτικό τομέα τ ποσά που δίνονται για έξοδα κίνησης και μικροδαπάνες) μετά από κάποιο χρονικό διάστημα κάνει απόδοση και προσκομίζει το εξοδολόγιο και τα αντίστοιχα παραστατικά κι επιστρέφει ότι περίσσεψε από το ταμείο. Πως θα γίνει η αντιστοίχηση με την ανάληψη αν γίνει η απόδοση μερικούς μήνες μετά; Άλλο παράδειγμα ένα ένταλμα πληρωμής πρέπει να εγκριθεί από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου οπότε μεσολαβεί κάποιο διάστημα από την έκδοση του εντάλμαρτος μέχρι την εκταμίευση και αν εκταμιέυεται το ποσό για αρκετά εντάλματα πως θα γίνει η αντιστοίχηση;
    Για αυτό παντού (το λεώ χοντρα χοντρά) αθροίζονται οι δαπάνες και οι εισροές και η διαφορά τους συγκρίνεται με το διαθέσιμο υπόλοιπο στην τράπεζα και γίνεται ο έλεγχος.

    Θα πει κάποιος δεν βλάφτει να δείξουμε ό΄τι ενδιαφερόμαστε τη διαφάνεια και ας μην μπορούμε να το αξιοποιήσουμε την πληροφορία.

    Δυσρτυχώς το ότι βλάφτει το έμαθα με το δύσκολο τρόπο όταν έγινε ληστεία στο χώρο που εργαζόμουν την ημέρα της μισθοδοσίας (που δεν ήταν καθορισμένη) και από θαύμα η απώλεια ήταν μόνο τα χρήματα. Από τότε έχω τσακωθεί άπειρες φορές με τους υπεύθυνους των λογιστηρίων όταν βγάζουν φωτοτυπίες τα βιβλιάριο ή λένε από το τηλέφωνο σε οποιονδήποτε πότε γίνονται πληρωμές.
    Αυτή η πληροφορία είναι πολύ χρήσιμη σε όποιον θέλει να ξέρει πότε γίνονται καταθέσεις ή αναλήψεις οπότε είτε υπάρχουν λεφτά στην τράπεζα ή στο γραφέιο ή κάποιος άνθρωπος μεταφέρει μετρητά.

    Είχα σκεφτεί να το σχολιάσω στην αρχική ανάρτηση αλλά μετά σκέφτηκα:
    "ληστεία στις Σπέτσες; Μα οι Σπέτσες είναι νησί και είναι γνωστό ότι τα νησιά έχουν γύρω γύρω θάλασσα. Μάλλον είμαι υπερβολικός, στο κάτω κάτω αν κάποιος νομίζει ότι θίγεται με τις υπόνοιες για αδιαφάνεια ας καταφύγει στη δικαιοσύνη. Δεν έγινε και τίποτα αν κυκλοφορούν τα στοιχέια για την κίνηση του λογαριασμού"

    Όμως η πραγματικότητα με διάψευσε κι έγινε ληστεία και στις Σπέτσες. Έχετε σκεφτεί τι θα γίνει αν μια φωτοτυπία (έστω κι ένα αντίγραφο που βγήκε στραβά ή αχνά και πετάχτηκε) με την κίνηση του λογαριασμού παραπέσει και βρεθεί σε λάθος χέρια; Ίσως να είμαι και πάλι υπερβολικός, ίσως να βγει ένα και μοναδικό αντίγραφο και να καταστραφεί αμέσως μόλις διαβαστεί από την μειοψηφία χωρίς να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενό του.
    Αλλά πάντως θέλει μεγάλη προσοχή η ανθρώπινη ζωή κια η σωματική ακεραιότητα είναι σε μεγαλύτερη προτεραιότητα από την διαφάνεια (στο δικό μου σύστημα αξιών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή