Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Η κυκλοφοριακή μελέτη.

Στη Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής ψηφίστηκε η κυκλοφοριακή μελέτη που ο Δήμος μας είχε αναθέσει στον συγκοινωνιολόγο καθηγητή του Ε.Μ.Π κ. Θάνο Βλαστό.
Ο κ. Βλαστός ήταν  παρών και παρουσίασε τη μελέτη , που περιλαμβάνει δυο φάσεις υλοποίησης , μια πρώτη με προτάσεις για να εφαρμοστούν άμεσα  και μια δεύτερη για να υλοποιηθεί στη συνέχεια, ανάλογα "με τη διαθεσιμότητα χρηματοδοτικών παραγόντωνκαι την εξέλιξη της τεχνολογίας".
Η βασική φιλοσοφία της μελέτης στηρίζεται στην κατά το δυνατόν  μείωση των αυτοκινήτων που θα μπαίνουν  και θα σταθμεύουν στο νησί, με περιορισμό των αδειών εισόδου στο νησί και  την απομάκρυνση όσων τελικά μπαίνουν σε χώρους στάθμευσης στην περίμετρο του Δήμου , με παράλληλο περιορισμό των δικύκλων και αντικατάστασή τους με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και σκούτερ καθώς και με διεύρυνση του δακτυλίου ειδικά στο κέντρο του νησιού.
Οι προτάσεις αυτές θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση, θα ψηφιστούν και θα προωθηθούν για έγκριση.
Η μελέτη αυτή είναι απαραίτητη για να αποτελέσει τη βάση  της τεκμηρίωσης αντιστοίχων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ψήφισή της δηλαδή δεν σημαίνει τίποτα, άν δεν ακολουθήσουν και ανάλογες αποφάσεις .
Δυστυχώς για φέτος το καλοκαίρι δεν προλαβαίνουμε να αξιοποιήσουμε τις προτάσεις της, αφού σε λίγες μέρες μπαινει ο Αύγουστος...

1 σχόλιο:

  1. Μερικά σχόλια στα γρήγορα:
    1. Το νησί ΔΕΝ ΕΧΕΙ αστυνομία ή αλλιώς η αστυνομία ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να εφαρμόσει το δακτύλιο.
    2. Αν υπήρχε ένα νησί που ολοι οι κάτοικοι του ήταν ανάπηροι περισσότερους ανθρώπους θάβλεπες να περπατούν ή να κάνουν ποδήλατο παρά στις Σπέτσες.
    3. Αν στις Σπέτσες τύχει να είσαι ανάπηρος ή υπερήλικας καλύτερα να κλειστείς στο σπίτι σου...
    4. Η μελέτη σε γενικές γραμμές είναι καλή, υπάρχουν βέβαια ενστάσεις και απορίες σε κάποια σημεία αλλά έγινε ένα βήμα. Οι δημοτικές παρατάξεις και οι συντεχνίες του νησιού ΈΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ;;; Γράφετε οτι μπαίνει ο Αύγουστος κλπ, σωστά, όμως εσείς συμφωνείτε με όλα όσα λέει η μελέτη; Καταθέστε την άποψή σας. Ανοίξτε ένα διάλογοστο χώρο αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή