Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ναυάγησε η συνεργασία του Δήμου με το πρόγραμμα Spetses elektric Mobility

Στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε η πρόταση της SEM ( Σπέτσες ηλεκτρική κινητικότητα ) που στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε παρουσιάσει τις προτάσεις της για τις Σπέτσες  για να τεθεί το πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Δήμου.
Σύμφωνα με όσα είπαν τότε, οι Σπέτσες θα επιλέγονταν για την πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος προώθησης  ηλεκτροκίνητων οχημάτων που η αγορά τους θα χρηματοδοτείτο κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είχε παρουσιαστεί με μεγάλο ενθουσιασμό.
Επανήλθαν λοιπόν οι άνθρωποι αυτοί που εκπροσωπούν το πρόγραμμα ζητώντας συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το Δήμο ( παροχή αναγκαίων πληροφοριών σχετικά με τον τουρισμό κ.α, διάθεση γραφείου και γραμματειακή υποστήριξη, βοήθεια στον τομέα της υποστήριξης τυ προγράμματος  και της προώθησής του σε άλλους κρατικούς φορείς  που εμπλέκονται  και κυρίως ανάληψη ευθύνης για τις συνέπειες που απορρέουν  από την εγκατάσταση κι εκτέλεση του συστήματος).
Είναι γεγονός πως όλα αυτά δύσκολα μπορεί ο Δήμος να τα παράσχει. Κυρίως το γραφείο και τη γραμματειακή υποστήριξη, αλλά αυτό θα μπορούσε να παρακαμφθεί σε συνεργασία με τη ΜΟΤΟΕΝΩΣΗ που  θα μπορούσε πιθανά να δώσει αυτή την υποστήριξη.
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. έφερε σε ψηφοφορία δυο προτάσεις : Η μια ήταν η άρνηση της συνεργασίας και η άλλη της επιλογής από μας των δεσμεύσεων εκείνων μόνον που είναι στις δυνατότητές μας  να αναλάβουμε και της διαμόρφωσης από εμάς του τελικού κειμένου.
Το Δ.Σ. με συντριπτική  πλειοψηφία  ψήφισε το πρώτο. Η παράταξή μας ψήφισε το δεύτερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου