Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η αλήθεια για την ανάκληση της εισαγγελικής παραγγελίας.

Της καλομοίρας Αργυρίου- Κουμπή.
Σήμερα το μεσημέρι, μας επιδόθηκε όντως ανάκληση της εισαγγελικής παραγγελίας , που έχει  ημερομηνία 2 Ιουλίου και αριθμό πρωτοκόλλου 6986.
 Όταν , μετά το τελευταίο  Δημοτικό Συμβούλιο, ζητήσαμε από το Δήμαρχο να μας επιδώσει την ανάκληση της εισαγγελικής εντολής και τα συνημμένα έγγραφα ( την αίτησή τους) που επικαλέστηκε στο Δημοτικό συμβούλιο πως έχει με αρ. πρωτ.7561, μας επέδωσε αυτό που γράψαμε , δηλαδή την απάντησή του προς εμάς με σημείωση πάνω σ' αυτό.Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας στις 16 -7-2012 πάντως με διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ανάκληση...
Μέχρι σήμερα ανάκληση δεν μας είχε επιδοθεί . Ούτε καν μνεία του εγγραφου αυτού με αυτόν τον αρ. πρωτ. και αυτήν την ημερομηνια , είχε γίνει.Αυτό που επεκαλούντο ως ανάκληση ήταν ένα έγγραφο που δεν αποτελούσε ανάκληση.
Ερώτηση κρίσεως:  Γιατί τόσον καιρό δεν μας επέδωσε ο δήμαρχος  την πραγματική ανάκληση; Αντίθετα σε δημοσιεύματα - επιστολές αναφερόταν   στην με αρ. πρωτ. 7561 και ημερ. 16-7-2012ως ανάκληση;
Δεν θα δώσουμε απάντηση.  Σεβόμαστε το θεσμό της δικαιοσύνης και την εμπιστευόμαστε.

Τα συμπεράσματα δικά σας.
Εμείς ψέματα δεν λέμε  και κυρίως δεν κρύβουμε τίποτα.
Αυτή η εναγώνια προσπάθειά τους να μη δώσουν τα στοιχεία που ζητάμε λέει πολλά.

Αυτά που λέει ο δήμαρχος πως μας όρισε ημέρα να δούμε τα στοιχεία , είναι προς δημιουργίαν εντυπώσεων. Τα οικονομικά στοιχεία δεν είναι ποίημα να πας να το διαβάσεις σε μισή ώρα.
Λέει πως δεν είμαστε εις θέσιν να ελέγξουμε μόνοι μας και γι αυτό ζητάμε αντίγραφα.
Μα φυσικά, ποτέ δεν ισχυριστήκαμε πως είμαστε παντογνώστες , ή λογιστές. . Και για μεν το εξτραί ισχυρίζεται πως περιέχει προσωπικά δεδομένα . Προσωπικά δεδομένα περιέχουν οι προσωπικοί λογαριασμοί. Δηλαδή ο τραπεζικός λογαριασμός του χ πολίτη περιεχει πληροφορίες για τις αγορές του κλπ. Ο λογαριασμός του Δήμου δεν περιέχει τέτοια στοιχεία. Αν επικαλεστούν ότι είναι επικίνδυνο να φανούν οι τραπεζικοί αριθμοί των λογαριασμών  των συναλλασομένων , ας τους κάλυπταν. Συναλλαγές συναλλασσομένων δεν φαίνονται.
Εμείς ασκούμε τα καθήκοντά μας τίμια κι ευσυνείδητα. Η λάσπη που μας ρίχνουν και τα μέσα που μετέρχονται  δεν  μας αποθαρρύνουν καθόλου.
 Θεωρούμε αισχρό να μιλάνε για " διαπόμπευση" εμού  από δικούς μας   υποψήφιους  και ψηφοφόρους. Το γεγονός πως  στάθηκα δίπλα στο μπαλκόνι μαζί με κάποιους ανθρώπους,από σεβασμό στον εαυτό μου,  μου επιβάλλει σιωπή για το ζήτημα αυτό, παρότι θα είχα πολλά να πω.
Έχει θράσος ο κόσμος πάντως. Η λέξη " διαπόμπευση" δημιουργεί συνειρμούς , που δεν νομίζω πως φωτογραφιζουν εμάς. Για να διαπομπευτεί κάποιος, πρέπει νάχει " πομπές" .
 Και κάτι  ακόμα:  Τα στόματα δεν βουλώνουν να μη λένε αλήθειες, με λάσπη, με
 μπράβους ,με  τραμπούκους καί τινα παρομοίου επιπέδου "πλεονεκτήματα" .

Πάντως ,με τόσα ερωτήματα να αιωρούνται, μετά την μυνητήρια  αναφορά του αντιπεριφερειάρχη και συνολικά δυο δικογραφίες σε εξέλιξη, θε έπρεπε κάποιοι να είναι σεμνοί στο να κραδαίνουν μια άρση της εισαγγελικής εντολής για άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού στου Δήμου ( ουσιαστικά περί αυτού πρόκειται ) , καυχόμενοι για το ότι πέτυχαν να το ματαιώσουν.

Μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι. Πέτυχε η προσπάθειά σας  να μη μας δώσετε την κίνηση του λογαριασμού του Δήμου και   τον πίνακα με τα τραπεζικά υπόλοιπα κάθε τριμηνου που ζητήσαμε.
Μπράβο σας. Το καταφέρατε. Μέχρι την Τεταρτη που θα γίνει το Δημοτικό Συμβούλιο για τον απολογισμό του 2011 , δεν θα τα έχουμε δει...
ύπνον ελαφρύν...











2 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι το θέμα για το οποίο έγινε όλη αυτή η φασαρία, είναι ότι ο Δήμαρχος δεν θέλει να αποκαλύψει, αν το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου στην Τράπεζα είναι το ίδιο με το λογιστικό υπόλοιπο των ταμιακών βιβλίων. Συμβαίνει μερικές φορές, τα λογιστικά βιβλία και όλα τα άλλα να είναι τέλεια και "καθαρά", αλλά το υπόλοιπο των χρημάτων που λένε ότι υπάρχει, να μην υπάρχει στην Τράπεζα. Εδώ δεν υπάρχει θέμα απορρήτου και προσωπικών δεδομένων. Δύο νούμερα ας έδινε. Το λογιστικό και το τραπεζικό υπόλοιπο ανά τρίμηνο. Και ο κόσμος θα καταλάβαινε. Μπορεί τώρα με την όλη φασαρία, τα χρήματα να επιστρέφουν λίγα λίγα στην τράπεζα. Έτσι αν σε λίγο δώσουν το τραπεζικό υπόλοιπο μόνο του παρόντος, ο Δήμαρχος θα καυχηθεί ότι όλα είναι εντάξει. Γι αυτό πρέπει να δώσει τα νούμερα ανά τρίμηνο και από την αρχή της δημαρχίας του. Μόνο έτσι θα κλείσουν τα στόματα. Το ότι τώρα κατάφερε και τα έκρυψε είναι νίκη του;; Με ποιά έννοια κέρδισε και καυχάται ότι πήρε μια νίκη εναντίον της αντιπολίτευσης;; Όταν σε κατηγορούν (εμμέσως πλην σαφώς) ότι σου λείπουν τα χρήματα που λες ότι τα έχεις, και συ δεν κλείνεις τα στόματα της αντιπολίτευσης με την διαφάνεια που ισχυρίζεσαι ότι σε διακρίνει, αλλά με απαγορεύσεις ανοίγματος λογαριασμών, τότε πολύ πιθανόν κάτι ... βρωμάει. Και καλά η "Καλομοίρα" κάνει τη δουλειά της ως αντιπολίτευση και ψάχνει να δει αν υπάρχουν τα λεφτά του Δήμου, αν είναι στη θέση τους τα λεφτά του κοσμάκη, αλλά ο δήμαρχος που τρέχει ξωπίσω από παπάδες και δεσποτάδες δεν έχει διδαχτεί τίποτε περί ειλικρίνειας;
    Και μια συμβουλή προς την αντιπολίτευση. Βγάλτε το θέμα στα κανάλια και στις εφημερίδες. Ο κόσμος σήμερα έχει ευαισθησίες για το δημόσιο, δηλ. το δικό του χρήμα, και άμα γίνει γνωστή η υπόθεση, δύσκολα θα μείνουν κλειστοί οι λογαριασμοί.
    Όσο για κείνους που βγήκαν και είπαν ότι την ψήφισαν, αλλά τώρα με αυτά που κάνει τους δυσαρέστησε τι να πει κανείς; Κανονικά θα έπρεπε να χαίρονται και να καυχώνται που αυτή που ψήφισαν "σκαλίζει" για να δει αν το δημόσιο χρήμα είναι στη θέση του. Κρίμα!!! Ψήφους τέτοιων ανθρώπων, (όσο οδυνηρό και αν είναι αυτό για τις εκλογές)κανείς να μην έχει με το μέρος του. Και πάλι κρίμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάπιους ανθρώπους, κέρδος το έχεται να τους χάσεται.
    Δεν θέλω να πω πιο πολλά.Όποιος ξέρει πρόσωπα και πράγματα καταλαβαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή