Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Για γέλια και για κλάματα .

Το πιο αστείο από όλα όσα συμβαίνουν εσχάτως στο Δήμο, είναι  οι αναφορές της Δημοτικής αρχής στον τέως Δήμαρχο.
Επίσης οι  διάφορες απειλές, ( σε ποιον άραγε;) , ως απάντηση στα δικά μας αιτήματα για διαφάνεια , πως θα ζητήσουν έλεγχο σε βάθος δεκαετίας.
Δηλαδή υπαινίσσονται τί;  Ότι τοτε γίνονταν ατασθαλίες;
Εδώ εμείς γελάμε. Και γελάμε , διότι,ο  μεν δήμαρχος , ήταν αντιδήμαρχος του τέως. Οι πλείστοι των Δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης ή της αντιπολίτευσης τότε.
Και απορούμε : 
Αν όντως κάτι δεν ήταν σωστό, αν υπήρχε ο,τιδήποτε, ή αν υπήρχε πληθώρα κακώς κειμένων ,τί έκαναν τότε και οι μεν της τότε συμπολίτευσης και οι δε της τότε αντιπολίτευσης ;
Τώρα το θυμήθηκαν ; 

Όπως, τώρα, μετά την εκλογή του, θυμήθηκε ο Δήμαρχος πως δεν έχει ενημερωθεί για τις τότε υποθέσεις, και κατηγορεί τον " τέως" , πως δεν τους ενημέρωσε όταν παρέλαβαν; Κι οι άλλοι σιγοντάρουν. Λες και ήταν άσχετοι με την τότε Δημοτική αρχή.Λες και δεν ώφειλαν τότε  να ήταν ενημερωμένοι για τις υποθέσεις του Δήμου.

Και για τις δαπανηρές " αρμάτες" που τώρα καταγγέλουν, τότε τί έκαναν;  Ο κ. Παν. Λυράκης , καμάρωνε ως αντιδήμαρχος, ο κ. Πάτραλης έκανε στο εστιατόριό του τα τραπέζια  και ήταν όλοι ευχαριστημένοι.

Οι τζάμπα μάγκες  , μόνο γέλια προκαλούν.





4 σχόλια:

  1. Είναι αλήθεια πως και ο Δήμαρχος και πολλοί από τους νυν συμβούλους του, επί δημαρχίας Κονταξάκη σιωπούσαν για να μην πω ότι τα έβλεπαν όλα καλά. Είχαν τσιμπήσει στο σλόγκαν που είχε λανσάρει ο κ. Κονταξάκης "Σας αγαπώ όλους" και το άλλο "Όλοι μαζί για το καλό του τόπου". Ας πούμε ότι έκαναν τότε καλά, μια και δεν μπορούσαν να τον ελέγξουν σε τίποτα, διότι δεν διέθεταν τις απαραίτητες γνώσεις. Γι αυτό και το μίσος εναντίον του Κονταξάκη που εκδηλώνουν τώρα που είναι απών. Τώρα πάνε να τον μιμηθούν στο να μην ανέχονται αντιπολίτευση, μια και δεν ξέρουν τι σημαίνει να ελέγχεις με γνώσεις την διοίκηση. Με γνώσεις όχι με εκφοβισμούς και απειλές. Όχι με το να καλείς τους "Φίλους" σου να φωνάξουν, να απειλήσουν ή να εκφοβίσουν τους αντιπάλους.Δεν έχουν κάνει ποτέ τίμια, σωστή και αποτελεσματική αντιπολίτευση διότι δεν ξέρουν να το κάνουν. Αλλά ούτε και τώρα έχουν αλλάξει νοοτροπία. Απόδειξη το ότι χαίρονται και πανηγυρίζουν που κατάφεραν να αναστείλουν την εισαγγελική διαταγή για άνοιγμα και φανέρωση του ταμιακού υπόλοιπου, ενώ θα έπρεπε να ντρέπονται γι αυτό. Όσο για την "ἁπειλή" ότι θα φέρουν λογιστές να ελέγξουν την περίοδο Κονταξάκη μακάρι να το κάνουν, έστω τώρα. Να εκδηλώσουν έτσι την έμπρακτη μετάνοιά τους για ό,τι δεν έκαναν τότε που έπρεπε, τότε που τους είχε εξουσιοδοτήσει με τη ψήφο του ο λαός να το κάνουν ως αντιπολίτευση ή συμπολίτευση που ήταν.Και μακάρι να δικαιωθούν. Θα έχει ενδιαφέρον η όλη υπόθεση, ειδικά αν το μαχαίρι μπει σε μερικά φλέγοντα θέματα του παρελθόντος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είσαι μάλλον άσχετος. Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου αναφέρεται κάθε τρίμηνο στις καταστάσεις που ούτως ή άλλως εκδίδονται υποχρεωτικά και βάσει νόμου και είναι δημόσιες.
    Η κα Κουμπή θέλει αναλυτική κίνηση, δηλαδή να δει τις κινήσεις. Αν δηλαδή 500€ μπήκαν τη μια μέρα και βγήκαν την επόμενη, ή αν δόθηκαν λεφτά πριν βγει το επίσημο ένταλμα. Είναι η κλασική μέθοδος για να αρχίσουν τα περί "παράβασης καθήκοντος". Δεν κοιτάμε λέω εγώ ότι το νησάκι λάμπει, όλα λειτουργούν σωστά. Για ρίξτε μια ματιά γύρω σας να δείτε τι γίνεται στους άλλου δήμους. Εμείς εδώ θέλουμε να βγάλουμε τα ματάκια μας. Και αλλού είχαν δημάρχους νοικοκυραίους και τους διώξανε για να φέρουν κάτι ξεφτίλες. Αυτό θέλουμε να γίνει και εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A, κατάλαβα, έχει και έγκριση το σχόλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν ξέρω αν είμαι άσχετος, αλλά μάλλον κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις αγαπητέ μου. Φίλε μου, οι καταστάσεις και εκδίδονται και λένε πόσο είναι το ταμιακό υπόλοιπο. Αυτό όμως το υπόλοιπο, δεν πρέπει να δούμε αν όντως υπάρχει μέσα στην τράπεζα, στο λογαριασμό του Δήμου; Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβεις; Γιατί μπορεί και να μην υπάρχει, για διάφορους άλλους λόγους. Νομίζω ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στη χώρα μας, μας δίδαξαν να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί στα λεγόμενα των διαχειριστών του δημοσίου χρήματος. Άλλα χρήματα έλεγαν οι "αρμόδιοι" ότι υπήρχαν και άλλα υπήρχαν στα ταμεία-ᾱν υπήρχαν, που τελικά δεν υπήρχαν. Που βρίσκεις το κακό να ζητάει η αντιπολίτευση αυτή τη διασταύρωση των ποσών; Μια καθαρή διοίκηση χαίρεται, διότι θα λάμψει η ακεραιότητά της. Αυτό όμως όχι μόνο δεν έγινε στη περίπτωση του Δήμου μας, αλλά σχεδόν προπηλακίστηκε η αντιπολίτευση που "τόλμησε" να ζητήσει κάτι τέτοιο. Μέχρι ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης εμφανίστηκαν "αυθόρμητα" να της πουν ότι με αυτά που κάνει δεν θα την ξαναψηφίσουν. Για ποιο άραγε λόγο την είχαν ψηφίσει;; Για να μην ζητάει την διαφάνεια;; Να γίνεται συνένοχος στην απόκρυψη πιθανού σκανδάλου;; Να τα έχει καλά με την διοίκηση για απολαβή μικρο εξυπηρετήσεων;; Αν στηρίζεσαι στη ψήφο τέτοιων ανθρώπων, ποτέ δεν μπορείς να είσαι ασφαλής, όποια θέση και αν έχεις. Τώρα έπαιξαν στο παιχνίδι της διοίκησης αύριο θα της σκάψουν το λάκκο.
    Ως προς την καθαριότητα αγαπητέ φίλε,θα σου πω δυο πράγματα και βγάλε τα συμπεράσματά σου.
    Το σπίτι σου μπορείς να το έχεις πεντακάθαρο ξοδεύοντας πχ.100 ευρώ, μπορείς βέβαια να το έχεις πεντακάθαρο και με 1000 ευρώ. Το θέμα είναι, αν μπήκες ποτέ στο κόπο να ψάξεις με πόσα χρήματα είναι το νησί πεντακάθαρο και με πόσα θα μπορούσε να είναι επίσης. Ή φοβάσαι με σε πούνε και σένα αντιδραστικό, ότι διασύρεις το νησί και ότι δεν θα σε ξαναψηφίσουν;; Και το δεύτερο. Ξέρεις γιατί το σκέφτεσαι πολύ να κάνεις μια αξονική (αχρείαστη να είναι σε όλους, αλλά..);; Επειδή οι αξονικοί του δημοσίου παραδόξως δεν λειτουργούν, ενώ δουλεύουν όλοι οι ιδιωτικοί. Ψάξε να δεις πως μεταφέρεται αυτό στη καθαριότητα του Δήμου και πιθανόν τότε να εξηγήσεις γιατί μερικοί δεν θα ξαναψηφίσουν την αντιπολίτευση.
    Για τους νοικοκυραίους δημάρχους που λες των άλλων τόπων δεν γνωρίζω. Αν όντως ήταν καλοί και τους έδιωξαν, κακώς. Νοικοκυραίους θέλουμε να έχουμε και εμείς εδώ. Νοικοκυραίους όμως παντού και σε όλα. Εννόησες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή