Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Χωρίς την εισήγηση του δημάρχου, στο αυρινό Δημ. Συμβούλιο;

Έχει βγει πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου,για αύριο 1 Αυγούστου, στις 18,30 στο Δημαρχείο ,για τον απολογισμό των πεπραγμένων και των οικονομικών του Δήμου για το 2011 .
Ο νόμος προβλέπει πως για  την ειδική αυτή Συνεδρίαση ορίζονται ο χρόνος και ο τόπος σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ανακοινώνονται τουλάχιστον 15 μέρες πριν.
Πράγματι  ο χρόνος ορίστηκε σε προηγούμενο δημοτικό Συμβούλιο και ανακοινώθηκε εμπρόθεσμα.
Για τον τόπο δεν ετέθη ποτέ θέμα.
Ο νόμος προβλέπει, πως στην Συνεδρίαση αυτή , αφού γίνει ο απολογισμός από τη Δημοτική αρχή, (το Δήμαρχο συνήθως),κατόπιν τοποθετούνται οι δημοτικές παρατάξεις και οι τυχόν ανεξάρτητοι και όποιος πολίτης επιθυμεί, μέσα στο χρονικό πλαίσιο της συνεδρίασης.
Προβλέπει δέ ,για το σκοπό αυτό, η απολογιστική έκθεση της Δημ. Αρχής με τα στοιχεία της , να έχουν δοθεί στις παρατάξεις ,πέντε μέρες πριν τη Συνεδρίαση, ώστε να μπορούν να προετοιμαστούν και να τοποθετηθούν.
Αυτό όμως δεν έχει γίνει. Χθες επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο του Δ.Σ. ο οποίος μας είπε πως δεν έχει καμιά τέτοια έκθεση ή τίποτα άλλο.
Σήμερα επαναλάβαμε το ερώτημά μας και λάβαμε την ίδια απάντηση.
Περιμέναμε μέχρι τις 15.00 περίπου μ.μ ,μήπως κάτι αλλάξει, οπότε και καταθέσαμε αίτημα να αναβληθεί για αργότερα η Συνεδρίαση, για το λόγο αυτό . Έτσι κι αλλιώς εκπροθεσμα γίνεται, αφού έχει περάσει ο Ιούνιος  μέσα στον οποίο προβλέπεται να γίνεται.
 Νομίζουμε, έτσι πως ήλθαν τα πράγματα, πως θα είναι καλύτερα να γίνει μετά από την Αρματα, μετά δηλαδή από την αιχμή της τουριστικής σεζόν, ώστε να μπορούν να την παρακολουθήσουν πιο εύκολα και όσοι πολίτες επιθυμουν και  να έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα που προβλέπεται από το νόμο, να ενημερωθούμε έγκαιρα,ώστε να κάνουμε εποικοδομητικά τις παρατηρήσεις μας και να τοποθετηθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου