Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Ενημερωτικό Δελτίο. 4-12-2010

Δυο εβδομάδες μετά τις εκλογές και το «Τώρα ή Ποτέ», έχοντας κερδίσει μια σημαντική εκπροσώπιση στο Δημοτικό Συμβούλιο  του δήμου Σπετσών  με  τρεις εκλεγμένους δημοτικούς Συμβούλους,  όχι μόνον υφίσταται ως κίνημα, αλλά προετοιμάζεται για το ρόλο της εποικοδομητικής αντιπολίτευσης που θα ασκήσει .
Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Καλλικράτης, στην ελάσσονα μειοψηφία ανήκει η θέση του (ή της) γραμματέως του δημοτικού Συμβουλίου.Ο Πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου εκλεγεται από την παράταξη της πλειοψηφίας,  κι  ο αντιπρόεδρος  από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.Σε  περίπτωση που η μείζων  μειοψηφία  δεν προτείνει κάποιον για την αντιπροεδρία η θέση καλύπτεται από την ελάσσονα μειοψηφία κι αντίστοιχα αν η ελάσσων δεν προτείνει κάποιον για τη θέση  του γραμματέα , αυτή  καλύπτεται από τη μείζονα μειοψηφία.( Άρθρο 64 , παράγρ.2).
Φυσικά οι αντιδήμαρχοι εκλέγονται από την  πλειοψηφία.(άρθρο 59).
Οι συναντήσεις μας συνεχίζονται και μετεκλογικά, παρότι το εκλογικό κέντρο ξενοικιάστηκε πλέον, διότι ήταν δυσβάστακτο το βάρος της δαπάνης της διατήρησής του ως γραφείου.Άλλωστε  ο νέος νόμος επιβάλλει στη δημοτική αρχή την εξασφάλιση  σε κάθε  παράταξη της  μειοψηφίας  που εκπροσωπείται στο δημοτικό Συμβούλιο ,πλήρως εξοπλισμένου γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης (άρθρο 66 , παράγρ.7),οπότε θα μπορούμε   στο γραφείο αυτό  να επικοινωνούμε με τους συμπολίτες μας.
Τυπικά ο ρόλος μας επίσημα αρχίζει με την καινούρια χρονιά και την ανάληψη των καθηκόντων  του δημοτικού Συμβουλίου. Παρευρεθήκαμε όμως ( όχι μόνον οι τρεις εκλεγμένοι , αλλά αρκετά μέλη μας) και παρακολουθήσαμε το δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 18-11-2010…
Με την επίσημη ανάληψη του ρόλου που μας έδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα, έχουμε δεσμευτεί  πως θα ενημερώνουμε αναλυτικά  για τις εργασίες και τις αποφάσεις του δημοτικού Συμβουλίου (και όχι μόνο) τους συμπατριώτες μας  (όλους  ανεξαιρέτως  και αυτούς που μας ψήφισαν κι αυτούς που δε μας ψήφισαν. Οι εκλογές τελείωσαν πλέον και οι  όποιες διακρίσεις των πολιτών  στην περίπτωση αυτή είναι  χωρίς νόημα).
Άλλωστε  σύμφωνα με όσα επιβάλλει ο νόμος «διαύγεια» 3861/2010 (ΦΕΚ112/Α’/13-7-2010) από τις 15  Μαρτίου του 2011 θα είναι υποχρεωτική η ανάρτηση στο διαδίκτυο των αποφάσεων των δημοτικών Συμβουλίων.( άρθρο 10 ,γ).





1 σχόλιο:

  1. Καλή δύναμη στον αγώνα, εμείς μαζί σας να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο.
    .
    Σκέφτομαι ... κανονικά αυτό το blog και την δημοσίευση των αποφάσεων δεν θα έπρεπε να την κάνει η νικηφόρα παράταξη ; Φοβάμαι ότι θα ανακαλύψουμε την παρουσία τους μετά από τρία χρόνια. Ας βγω ψεύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή