Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Η Πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάδειξη του Προεδρείου του και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο κ. Γιώργος Λυράκης. πρώτος σε σταυρούς προτίμησης από το συνδιασμό  της πλειοψηφίας, κάλεσε, ως όφειλε, τα μέλη του νέου δημοτικού Συμβουλίου  να προσέλθουν στο δημοτικό κατάστημα, την Κυριακή  2-1-2011 και ώρα 12.00 "ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από τα άρθρα 64 και 74  του Ν. 3852/2010, εκλογή των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της οικονομικής Επιτροπής."
 Η  εγκύκλιος 41, αναφέρει πως "Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάδειξη των μελών του Προεδρείου δεν είναι υποχρεωτικά δημόσια. Τούτο διότι η συγκρότηση των οργάνων λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου δεν παύει να συνιστά εσωτερικό λειτουργικό θέμα του οικείου ΟΤΑ, που δεν υπακούει, υποχρεωτικά, στο δημόσιο χαρακτήρα της οικείας συνεδρίασης, χωρίς όμως τούτο να αποκλείεται, εφόσον αποφασισθεί από το ίδιο το Συμβούλιο."
Δηλαδή το δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίσει ( προφανώς επί τόπου) αν η διαδικασία της εκλογής θα διεξαχθεί μεταξύ των μελών του δημοτικού Συμβουλίου χωρίς την παρουσία άλλων , ή αν θα επιτρέψει να την παρακολουθήσουν κι άλλοι.
Καλό είναι πάντως, αν όχι αυτήν την ειδική συνεδρίαση, τις άλλες συνεδριάσεις του δημοτικού Συμβουλίου να  τις παρακολουθούν όσοι μπορούν. Στόχος του κινήματός μας είναι να ενεργοποιήσει τους συμπολίτες μας και να τους παρακινήσει προς την κατεύθυνση αυτή. Η Τοπική αυτοδιοίκηση  είναι υπόθεση που αφορά όλους μας  .

3 σχόλια:

  1. ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΕΖΑΤΗ ΟΡΛΩΦ29 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:26 μ.μ.

    Πρώτο και κύριο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο μετά την 2η Ιανουαρίου, η σύσταση επιτροπής τουρισμού για τον Δήμο Σπετσών. ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη να δει ο Δήμος μας για πρώτη φορά σοβαρά αυτό το θέμα. Οι Σπέτσες δουλεύουν μέχρι στιγμής με Έλληνες. Τι θα γίνει φέτος με την κρίση που περνάει η Ελλάδα? Δυστυχώς ή ευτυχώς εάν δεν υπάρχει ευημερία οικονομική, τίποτα δεν θα πάει καλά στο τόπο. Φυσικά πρέπει να απευθυνθούμε σε ξένες αγορές. Ποιοί tour operators προτείνουν τις Σπέτσες ως προορισμό? ΚΑΝΕΝΑΣ. Οργάνωση, βοήθεια από τον Δήμο, εθελοντισμός, φυλλάδια, φρέσκο dvd του νησιού και φύγαμε.... Εγχώριες και διεθνής εκθέσεις, προβολή στο internet κτλ. Γιατί το νησί μας έχει ιστορία, ομορφιά και υποδομές να στηρίξει κάτι τέτοιο. ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με το άρθρο 97 του 3852/2010, οι δήμοι υποχρεούνται μέχρι το 2012 να συστήσουν και να συγκροτήσουν υπηρεσιακή μονάδα προγραμματισμού και ανάπτυξης. Φυσικά είναι μεγάλο το διάστημα μέχρι το τέλος του 2012 και οι ανάγκες τρέχουν. Αυτά πρέπει να γίνουν εδώ και τώρα.

    Άρθρο 97
    Υπηρεσιακές μονάδες δήμων
    Οι συνιστώμενοι δια του παρόντος δήμοι και στο πλαί-
    σιο κατάρτισης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας
    και της Συγκρότησης των υπηρεσιών τους, σύμφωνα με
    το άρθρο 10 του κυρωτικού νόμου 3584/2007 (ΦΕΚ 143
    Α΄), υποχρεούνται μέχρι 31.12.2012 να περιλάβουν,
    στους ανωτέρω οργανισμούς, και υπηρεσιακές μονάδες
    με τα ακόλουθα αντικείμενα:
    α) Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
    β) Οικονομική υπηρεσία
    γ) Τεχνική υπηρεσία
    δ) Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών
    ε) Διαφάνειας
    στ) Νομικής υποστήριξης
    ζ) Διοίκησης – Διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού
    η) Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότη-
    τας των Φύλων
    θ) Περιβάλλοντος – Πολιτικής Προστασίας
    ι) Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νέας Γενιάς και
    ια) Γεωργίας, Κτηνοτροφίας και Αλιείας, εφόσον α-
    σκούνται αντίστοιχες αρμοδιότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΕΖΑΤΗ ΟΡΛΩΦ30 Δεκεμβρίου 2010 στις 2:47 μ.μ.

    Σίγουρα εάν περιμένουμε εως το 2012 ζήτω που καήκαμε. Ως εκπροσωπος των επαγγελματιών και με βαθιά γνώση για το πόσο υποφέρουν οι επιχειρήσεις στο νησί μας, δηλώνω υπεύθυνα ότι η μονάδα προγραμματισμού και ανάπτυξης όπως σωστά αναφέρει η Μοιρούλα είναι όχι παράκληση αλλά απαίτηση όλων των επαγγελματιών, όπου στη ουσία δουλεύουν 2 μήνες για να ζήσουν τους άλλους 10!! είναι σκληρή η πραγματικότητα και θέλει άμεσες παρεμβάσεις για να ξεκινήσει η αλλαγή. Εύχομαι με το νέο έτος υγεία και αγάπη και για τη νέα δημοτική αρχή που αναλαμβάνει να έχει την φώτιση να αφουγκραστεί τις ανάγκες των πολιτών. Εμείς όλοι είμαστε εδώ για συνεργασία και δύναμη. Αμήν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή