Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής.

Σήμερα στη μία το μεσημέρι, στο Δημαρχείο που ήταν κατάμεστο από κόσμο, έγινε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής Αρχής.Στην τελετή παρευρέθηκαν , ο υφυπουργός Παιδείας κ. Ι. Πανάρετος, ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Κ.Σ.Σ. κ Δάσιος και μέλη της , ο νεοκλεγείς δήμαρχος Ύδρας κ. Άγγελος Κοτρώνης, κληρικοί του νησιού μας , ενώ το μητροπολίτη  εκπροσώπησε ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος π. Ακίνδυνος Δαρδανός, του οποίου μετέφερε τις ευχές.

Μετά από μια σύντομη ακολουθία ,ακολούθησε ο όρκος που προβλέπεται  και λέει τα εξής:
«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος κ. Λυράκης απηύθυνε χαιρετισμό κι ευχές στους δημοτικούς συμβούλους και στη συνέχεια έδωσε το λόγο στην Καλομοίρα  Κουμπή, που απηύθυνε κι αυτή χαιρετισμούς  κι ευχές.
Έπειτα  ρώτησε αν ήθελε να μιλήσει κάποιος από  τη μείζονα μειοψηφία , και δικαιολόγησε το ότι  έδωσε πρώτα σε μας το λόγο από το γεγονός της απουσίας του κ. Κονταξάκη, ο οποίος κωλύετο να παραστεί σήμερα και να ορκιστεί.  Κανείς δεν ήθελε να μιλήσει και
οι ορκισθέντες-ο δήμαρχος και οι δημοτικοί Σύμβουλοι-πέρασαν ένας ένας και υπέγραψαν το πρακτικό που είχε συνταχθεί , του οποίου το ένα αντίγραφο θα στελεί στον Γενικό Γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Η νέα δημοτική Αρχή θα εγκατασταθεί και θα αναλάβει τα καθήκοντά της την 1η Ιανουαρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου