Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης.

Συνεδρίασε χθες η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης.Στη Συνεδρίαση αυτή ήταν παρούσα και η κ. Δεληγιάννη, από την εταιρεία που όπως είπε ο κ. Πάτραλης στην προηγούμενη συνεδρίαση,είχε αναλάβει προεκλογικά να υποστηρίξει επικοινωνιακά στο Συνδιασμό του κ. Λυράκη και είχε κάνει έρευνα για τον Τουρισμό τα πορίσματα και οι  προτάσεις της οποίας μας είχαν ήδη διαβαστεί.
Οι προτάσεις αυτές  περιλάμβαναν   καλάθι   προϊόντων με brand name, μασκώτ, κλπ.
 Χθες λοιπόν πριν παρουσιάσει αναλυτικά η κ. Δεληγιάννη αυτές τις προτάσεις, ρωτήσαμε πότε έγινε η έρευνα αυτή, με ποια μέθοδο και ποιο ήταν το δείγμα της.
Μας απάντησε πως έγινε λίγο πριν τις εκλογές και ερωτήθηκαν υποψήφιοι της παράταξης.
Στη συνέχεια η κ. Καραμπίνα ρώτησε αν οι προτάσεις αυτές αναφέρονται ειδικά στις Σπέτσες, ή είναι γενικές.Απάντησε πως είναι ειδικές για τις Σπέτσες. Ρωτήσαμε τι προϊόντα θα περιλαμβάνει το καλάθι, και με ποια λογική προτείνει κρασί με επωνυμία αφού δεν παράγουμε και εν πάσει περιπτώσει ο δικός μας τόπος δεν έχει στόχο να κάνει εξαγωγή προϊόντων.Είπε πως θα περιλαμβάνει αμυγδαλωτά ,μπλουζάκια και διάφορα άλλα.
Στη συνέχεια ο κ. Πάτραλης αναφέρθηκε στη ίδρυση του Μ.Κ.Ο και πρότεινε  να συσταθεί μια 7μελής επιτροπή που θα είναι πιο ευέλικτη της νυν υπάρχουσας, τα μέλη της οποίας θα αποτελέσουν το Δ.Σ. του οργανισμού και είπε πως το κεφάλαιο  θα το  βάλει μόνον ο Δήμος και κανείς άλλος.
Η κ. Καραμπίνα ρώτησε αν ο Μ.Κ.Ο θα είναι από τις επιχειρήσεις τις αμιγώς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σύμφωνα με το νέο νόμο της κοινωνικής οικονομίας.
Η κ. Δεληγιάννη απάντησε καταφατικά. και η κ. Καραμπίνα είπε απευθυνόμενη στον κ. Πάτραλη πως αυτό που είπε δεν ισχύει, διότι αν πρόκειται για οργανισμό που λειτουργεί με το νομικό πλαίσιο της κοινωνικής οικονομίας δε μπορεί ο Δήμος να βάλει όλο το κεφάλαιο.Το νομοσχέδιο που προβλέπει τρεις τύπους επιχειρήσεων,είχε τεθεί  σε διαβούλευση που έκλεισε στις 28-3-2011,  ακόμα δεν έχει ψηφιστεί   και Θα ψηφιστεί από το Υπουργείο της κας Κατσέλη.
Η κ.Δεληγιάννη απάντησε πως θα τα δουν αυτά και με το νομικό Σύμβουλο.
Η κ. Καραμπίνα εξήγησε τι προβλέπεται από το προς ψήφισιν νομοσχέδιο. (Συμμετοχή ΑΜΕΑ, ανέργων κλπ) .
Από κει και πέρα, κατά τη γνώμη μας δεν είχε νόημα να
 συνεχιστεί η συζήτηση περί Μ.Κ.Ο. τουλάχιστον  μέχρι να ενημερωθεί η κυρία που έκανε τις προτάσεις και να μας μεταφέρει μια πρόταση  με σαφές  νομικό πλαίσιο λειτουργίας, πράγμα που είναι καθοριστικό .
Ωστόσο η συζήτηση συνεχίστηκε, ο κ. Τσακούμης πρότεινε  επτά μέλη για το Δ.Σ., κάποιοι από τα μέλη εξέφρασσαν διάφορες απόψεις και αντιρρήσεις  σε όλους τους τόνους, από τον πιο φλεγματικό μέχρι τον πιο έντονο και φορτισμένο συναισθηματικά.
Στο τέλος υπήρξε μια ένταση διότι ο κ. Πάτραλης αρνείτο επίμονα να συμπεριλάβει ανάμεσα στους  επτά την κ. Καραμπίνα, γεγονός που αιτιολόγησε, χωρίς να γίνει πειστικός, με το ότι έτσι κι αλλιώς η κ. Καραμπίνα θα βοηθάει.


Παραθέτουμε κάποια αποσπάσματα. Κάντε κλικ στους συνδέσμους για να τα ακούσετε.





1 σχόλιο:

  1. Άκουσα τα ηχητικά. καλά πολύ ξεφτίλα η κατάσταση.Μια απορία έχω. καθόσαστε έκεί τόσοι άνθρωποι κι ακούγατε μια ξανθιά που ήρθε να σας ενημερώσει για έναν οργανισμό που θα φτιάξει, αλλά δεν ξέρει τι ακριβώς θα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή