Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Δελτίο τύπου της Α.Κ.Σ.Σ.

Η Α.Κ.Σ.Σ.μας έστειλε ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύουμε  χωρίς δικά μας σχόλια.:

" Η Ε.Ε. της ΑΚΣΣ, με συναίσθηση των επιταγών του ευεργέτη Σ. Ανάργυρου και για τη διευκόλυνση της ζωής των κατοίκων των Σπετσών και των παραθεριστών,  βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι, συμφώνησε με τον επι­χειρηματία κ. Κ. Σα­ραν­τό­πουλο για την εκμίσθωση σε αυτόν του ελευθέρου τμήματος του αγροτεμαχίου ιδιοκτησίας του Ιδρύματος στη θέση «Λιγονέρι».
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαραντόπουλος μίσθωσε το εν λόγω τμήμα του αγροτεμαχίου, εμβαδού 318,14 μ2, με το δικαίωμα να διαθέτει τμήμα αυτού για τη διέλευση τρίτων, ως εναλλακτική πρόσβαση προς την πλαζ του Λιγονερίου
Παράλληλα, με την εν λόγω συμφωνία, διευκρινίσθηκε και εξασφαλίσθηκε ότι δεν υφίστανται άλλες εδαφικές διαφορές και διεκδικήσεις, πέραν του επιδίκου τμήματος, που αποτελεί το αντικείμενο της νομικής αντιδικίας μεταξύ του Ιδρύματος και των κληρονόμων Λάμπρου, την οποία "κληρονόμησε" ο κ. Σαραν­τόπουλος και η οποία θα λυθεί από τα αρμόδια δικαστήρια.
Επί πλέον του επετράπη από το Ίδρυμα η δημιουργία εγκατάστασης εξυπηρετήσεων για τους διερχόμενους και ο ίδιος ανέλαβε την υποχρέωση του καλλωπισμού του μισθίου, καθώς και της περιποίησης και προστασίας του περιβάλλοντος χώρου. 
Η συμφωνία δεν αναφέρεται σε καμμία άλλη ιδιοκτησία, για την οποία υπάρχει ενδεχόμενα αντιδικία του κ. Σαραντόπουλου με τρίτους, πέραν της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας της ΑΚΣΣ.
Εν κατακλείδι, με την ως άνω συμφωνία:
§  εξασφαλίζεται και αξιοποιείται η περιουσία του Ιδρύματος
§  επέρχεται εξομάλυνση των σχέσεων με τον κ. Σαραντόπουλο, στα πλαίσια μιας πολιτισμένης αντιδικίας, η οποία θα επιλυθεί δικαστικά, ως επιβάλλεται,
§  αποφεύγεται η περαιτέρω κλιμάκωση των υψηλού κόστους νομικών ενεργειών
§  το Ίδρυμα  δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο
ενώ προκύπτει και οικονομικό όφελος για το Ίδρυμα.
Με την ευκαιρία αυτή η Ε.Ε. επιθυμεί να τονίσει, ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο της βέλ­τι­στης αξιοποίησης της περιουσίας της ΑΚΣΣ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στο Μνημόσυνο του Μεγάλου Ευεργέτη στις 19 Δεκεμβρίου 2010, παράλληλα δε θα είναι και αρωγός των δημοτών και κατοίκων της νήσου, μέσα στα πλαίσια της λογικής και της νομιμότητας, σημειώνοντας, ότι για το σκοπό αυτό έχει ήδη προβεί στις παρακάτω ενέργειες, ύστερα από σχετικά αιτή­ματα της Δημοτικής Αρχής ή φορέων της νήσου και συγκεκριμένα στην:
§  Μίσθωση για επιπλέον 40 έτη από 2/4/2011 (και τροποποίηση των όρων του αρχικού μισθωτηρίου) οικοπέδου της ΑΚΣΣ για την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού και την επίλυση του σημαντικότερου ίσως προβλήματος της νήσου.
§  Κατ’ αρχήν παραχώρηση του κτιρίου του παραρτήματος της ΑΚΣΣ για τη δημιουργία συγχρόνου Λυκείου (ενώ υποστηρίζει και έμπρακτα τη προσπάθεια αυτή προς τον ΟΣΚ).
§  Διάθεση χώρου για την εγκατάσταση απορρυπαντικών μηχανισμών για τη περίπτωση της θαλάσσιας ρύπανσης.
§  Εκ νέου μίσθωση του χώρου για την πίστα μοτο-κρος, με κοινά αποδεκτούς όρους.
Τέλος, η Ε.Ε. επιθυμεί να καλέσει σε συμπαράταξη όλους τους δημότες και κατοίκους της νήσου για την υπεράσπιση της περιουσίας του Ιδρύματος όπως πράττουν πολλοί ταγοί αυτής, τους οποίους και δημόσια ευχαριστεί, και να μην προβαίνουν σε ενέρ­γειες, που διακυβεύουν, τόσο την περιουσία αυτή, όσο και την καλή και ομαλή συνύπαρξη, προς το κοινό όφελος όλων. " 

1 σχόλιο:

  1. Επιταγή του Σ. Αναργύρου η κατ’ αρχήν παραχώρηση του κτιρίου του παραρτήματος της ΑΚΣΣ για την δημιουργία Λυκείου; Ανεπιφύλακτα ναι! Άλλωστε αυτός στήριξε την παιδεία με την ίδρυση της Αναργυρείου Σχολής.
    Επιταγή του Σ. Αναργύρου η μίσθωση έκτασης για την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού; Ανεπιφύλακτα ναι! Άλλωστε αυτός δημιούργησε το δάσος των Σπετσών αναβαθμίζοντας το περιβάλλον.
    Επιταγή του Σ. Αναργύρου η νέα μίσθωση του χώρου για την πίστα μότο-κρος; Αν συνδέσουμε τις δραστηριότητες του μότο-κρος με τον τουρισμό, ναι! Άλλωστε αυτός οικοδόμησε το Ποσειδώνιο και έβαλε τις βάσεις της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού. (Συγγνώμη για τη σύγκριση).
    Επιταγή του Σ. Αναργύρου η μίσθωση έκτασης στον κ. Κ. Σαραντόπουλο; Εδώ πρέπει να το συζητήσουμε λίγο. Ο κ. Σαραντόπουλος κλείνοντας το μονοπάτι που υπήρχε για πάνω από 100 χρόνια και περνούσε μέσα από τη δασική του έκταση, διέκοψε την πρόσβαση στην παραλία του Λιγονερίου τόσο των κατοίκων του νησιού όσο και ιδιαίτερα των οικιστών του οικισμού του Λιγονερίου. Ο χειμώνας όμως περνούσε, η καλοκαιρία ερχόταν, η θάλασσα σε λίγο θα προκαλούσε τους κολυμβητές. Το μονοπάτι ήδη είχε κλείσει. Ο κ. Σαραντόπουλος εδέχετο κοινωνική πίεση και όπως γνωρίζω και δικαστικές ενέργειες εκ μέρους των Λιγονεριωτών. Και τελικά η λύση βρέθηκε! Η αντίδικος με τον κ. Σαραντόπουλο σε δύο δικαστικές υποθέσεις Αναργύρειος Σχολή!!! Άλλωστε τί κοινωφελές ίδρυμα είναι; Και έτσι έγινε η μίσθωση των 318.14 τ.μ. και έτσι άνοιξε ένα καινούργιο μονοπάτι προς την παραλία μέσα στην περιουσία της Σχολής. Και έτσι ο κ. Σαραντόπουλος και την περιουσία του αναβάθμισε και ανακηρύσσεται μαζί με το Ίδρυμα ευεργέτης του νησιού.
    ΟΧΙ κύριοι της εκτελεστικής επιτροπής, αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ επιταγή του Σ. Αναργύρου. Αυτό ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ του κ. Σαραντόπουλου. Και επειδή στην κοινωνία που ζούμε πίσω από κάθε εξυπηρέτηση συνήθως υποκρύπτεται οικονομική ανταμοιβή, παρακαλούμε να πληροφορήσετε αν είναι αλήθεια, αυτό που ακούγεται στις γειτονιές του νησιού για δωρεά του κ. Σαραντόπουλου ενός σεβαστού ποσού προς το σχεδόν (κατά το Γραμματέα του) πτωχευμένο Ίδρυμα. Τουλάχιστον αυτό θα αποτελούσε κάποιο άλλοθι.
    Όσον αφορά τις νομικές εξηγήσεις που αναφέρονται στο κείμενο και αφορούν δύο πολιτισμένους (chic) αντιδίκους, παρόλο που δεν είναι γνωστές οι λεπτομέρειες, εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι δεν ξεπερνούν τις νομικίστικες ακροβασίες ενός προπολεμικού δικολάβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή