Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Ητροποποίηση του συμφωνητικού μίσθωσης μεταξύ Δήμου Σπετσών και Α.Κ.Σ.Σ.

Στις 2 Απριλίου 2011 ,υπογράφηκε τροποποίηση ιδιωτικού συμφωνητικού μίσθωσης μεταξύ Α.Κ.Σ.Σ. και Δήμου Σπετσών. Προηγουμένως, όλα τα μέλη του Δ.Συμβουλίου, με συνοπτικές διαδικασίες χάριν συντομίας, είχαμε αποφασίσει και εξουσιοδοτήσει το δήμαρχο να υπογράψει το συμφωνητικό αυτό.
Το θέμα έχει ως εξής:Όταν  είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες για το βιολογικό καθαρισμό, επι δημάρχου Γ.Θυμαρά,και προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής Π. Αποστολίδη, σε κάποια φάση , την 1η Οκτωβρίου 2002, ο Δήμος Σπετσών και η Α.Κ.Σ.Σ.,  υπέγραψαν μια σύμβαση μίσθωσης , σύμφωνα με την οποία  εκμισθωνόταν  στο Δήμο έκταση 3.931 τ.μ. στη θέση Αγριόπετρες,στο χώρο  όπου ήταν το νταμάρι, για να εγκατασταθεί  και να λειτουργήσει εκεί η  απαιτούμενη  μονάδα βιολογικού καθαρισμού.
Η διάρκεια της μίσθωσης ορίστηκε 25ετής, δηλαδή έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου 2027, οπότε ο Δήμος υποχρεούτο να παραδώσει το χώρο και αποκλειόταν σιωπηρή παράταση, επιτρεπόταν δε μόνον έγγραφη παράταση.Το μίσθωμα είχε καθοριστεί στα 1.174 ευρώ ετησίως για τα πρώτα 12 χρόνια και μετά θα υπήρχε συμφωνία για μια εύλογη αύξησή του.μετά τη λήξη της μίσθωσης, ο Δήμος υποχρεούτο να επαναφέρει με επιμέλεια και δαπάνες του τον ενοικιαζόμενο χώρο στην προτέρα του κατάσταση, εκτός κι αν το ίδρυμα επιθυμούσε να διατηρήσει τις όποιες εγκαταστάσεις και κυρίως τα κτίσματα.
Με το νεο συμφωνητικό, παρατείνεται η διάρκεια της μίσθωσης για 40 χρόνια, δηλαδή μέχρι τις 31-3-2051. Αυτό ήταν απαίτησητου αρμοδίου Συμβουλίου, προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο η διαδικασία για την εγκατάσταση του Βιολογικού καθαρισμού, μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και που ήδη βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο ωρίμανσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου