Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Μαρτίου 2012. Α΄μέρος.

της Καλομοίρας Αργυρίου- Κουμπή.
Η χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου διήρκεσε πάνω από 4,30 ώρες, επειδή τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα που προέκυψαν ήταν αρκετά και  τράβηξε πολύ η συζήτησή τους.
  • Στην αρχή ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πως είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως διευθετήθηκε το θέμα με την προσφυγή που είχε κάνει ο Δήμος κατά της απορριπτικής απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το διαγωνισμό της μεταφοράς του νερού, οπότε και υπογράφηκε η σύμβαση.
Βέβαια είπε, υπήρχε ένα πρόβλημα το τελευταίο δίμηνο με την ποιότητα του νερού, κάπου έχανε η αντλία που έστελνε το νερό στη δεξαμενή λίγο λάδι και μύριζε το νερό πετρέλαιο.Εμείς ως δημοτική αρχή δεν έχουμε άμεση την ευθύνη, αλλά έχουμε έμμεση. Υπόσχομαι , είπε, πως αν ξανασυμβεί αυτό, την άλλη στιγμή θα καταγγείλλω τη σύμβαση με το μεταφορέα.
  • Την περασμένη Τρίτη , είπε ο Δήμαρχος, κατόπιν αποφάσεως  της περιφερειακής Ένωσης Δήμων και κοινοτήτων, οι 66 δήμοι της Αττικής αποφασίσαμε να πάμε στο Υπουργείο των Εσωτερικών, για να ζητήσουμε το αυτονόητο,τα χρήματα που περικόψανε από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.Αντί των 5.000.000 του 2009, σήμερα δίνουν 2.500.000 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η επιτροπή δεν πήρε καμιά διαβεβαίωση, είπαν τα ταμεία είναι στεγνά, πριν τις εκλογές δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Όποια Κυβέρνηση προκύψει και με το καινούριο δάνειο..θα δούμε.... Και το πιο ωραίο ήταν που μας παρέταξαν και τα ΜΑΤ στην είσοδο του Υπουργείου.... Αυτό είναι προς γνώσιν και συμμόρφωσιν . ( Αυτό ξαναπέστο δήμαρχε. μακάρι να είναι προς γνώσιν και συμμόρφωσιν).
  • Στη συνέχεια ζήτησε το λόγο ο κ. Δαμδημόπουλος και διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός πως ο πρόεδρος αρνήθηκε να του δώσει αντίγραφα των εισηγήσεων. Ο πρόεδρος του απάντησε πως δίνει μόνο στους επί κεφαλής των παρατάξεων.
  •  Κατόπιν διαβάστηκε μια επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο που την υπέγραφαν οι πρόεδροι της  Μοτο-ένωσης  του Εμποροβιοτεχνικού Συλλόγου και του Συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων και έλεγε πως παρατηρείται από άλλες χρονιές  το φαινόμενο κάποιοι συχνά άγνωστοι να αγρεύουν πελάτες για λογαριασμό άλλων και να δημιουργείται μια εικόνα κάθε άλλο παρά ωραία. Μάλιστα στην εποχή τη σημερινή , με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού, δεν είναι δυνατόν αυτό να γίνεται. Ο δήμαρχος είπε πως ήδη το έχει διαβιβάσει το έγγραφο στην Αστυνομία και το Λιμεναρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου