Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Η μάχη για τα καρνάγια....

Στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα στην Καποδιστριακή για τα καρνάγια, επικρατούσε ένα κλίμα αισιοδοξίας, καραβομαραγκοί ευχαρίστησαν το Δήμαρχο, ο Δήμαρχος τους καραβομαραγκούς, αναγγέλθηκε ότι πάγωσαν τα πρόστιμα μετά από "πρόσφατες πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής, που είχαν ως αποτέλεσμα να «παγώσουν» -όπως είπε- οι διοικητικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στα καρνάγια".
Τα πιο ενδιαφέροντα βέβαια ακούγονται στη "γαλαρία".Αυτά που δεν τα ακούνε ούτε αυτοί που είναι στο πάνελ, ούτε αυτοί που κάθονται στις πρωτες σειρές.
Είπε λοιπόν κάποιος : "Στο ίδο έργο θεατές. Μόνο τα πρόσωπα αλλάζουν . Η ίδια συγκέντρωση για το ίδιο θέμα έχει ξαναγίνει. Τότε ευχαριστούσαν τον Κονταξάκη, τώρα ευχαριστούν το Λυράκη,βρίζουν έμμεσα τον Κονταξάκη, αλλά δεν μας πείθουν  πως έγινε κάποιο βήμα στην επίλυση του προβλήματός τους".
Το θέμα είναι ένα: Τόσος θόρυβος για το τίποτα. Διότι τίποτα αποδείχθηκαν οι υποσχέσεις για "πάγωμα"των κυρώσεων. Ήδη ο μεν Λιμενάρχης δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει καμιά νέα ανέλκυση, που σημαίνει πως οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να δουλέψουν  και το μόνο που τους επιτρέπει είναι να τελειώσουν ό,τι έχουν ξεκινήσει.Αλλά το χειρότερο είναι,  ότι ήδη η κτηματική επέβαλε πρόστιμα της τάξεως των 6.000-8.000 Ευρώ στον καθένα από τους καραβομαραγκούς για τη χρήση  του χώρου.
Οπότε εκφράζουμε εύλογα την απορία: Καλά, αφού ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου, έχει τέλος πάντων ξεκινήσει  ένα σχέδιο  για την επίλυση του θέματος, γιατί δεν περίμεναν τα αποτελέσματα αυτού , αλλά έκαναν αυτή τη συγκέντρωση που τους εκθέτει; ( Οι ανακοινώσεις της συγκέντρωσης έφεραν το λογότυπο του Δήμου Σπετσών.)
Διότι δεν είναι να παίζεις με τον πόνο των ανθρώπων που στηρίζουν την επιβίωσή τους στην επίλυση του θέματος αυτού. Πέρα από όλες τις  άλλες συνέπειες, (προστασία του παραδοσιακού αυτού επαγγέλματος , κλπ).
Ίσως να μην είναι τυχαίο το γεγονός πως ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Τομπαζιαδης ήταν απών από αυτή τη συγκέντρωση της Καποδιστριακής κι αυτό μετράει υπέρ του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου