Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Η συνέντευξη της προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Σπετσών, στη Νέα εποχη.

Η ισχύς βρίσκεται στην ένωση. Συνέντευξη της Αργυρώς Μπεζάτη Ορλώφ, Προέδρου του Εμπορικού και Λαογραφικού Συλλόγου στη Λένα Μαρίνη

Γράφει η  Λένα Μαρίνη

-Κα Μπεζάτη –Ορλώφ, είστε Πρόεδρος σε έναν από τους πιο δραστήριους συλλόγους των Σπετσών. Πείτε μας μερικές από τις πιο σημαντικές δράσεις του Συλλόγου σας
-Ο Εμπορικός και Λαογραφικός Σύλλογος είναι ο παλαιότερος σύλλογος του νησιού (έτος ίδρυσης 1929) με τεράστια ιστορία, οι έμποροι του παρελθόντος είχαν την γνώση και την πεποίθηση ότι η ισχύς βρίσκεται στην ένωση, και ο σύλλογος ήταν κάποτε πολύ ισχυρός.
Στην εποχή που διανύουμε και καθώς οι περισσότερες αξίες περνούν και αυτές την κρίση τους ο ΕΒΣΣ στον οποίο έχω την τιμή να συμμετέχω με την ιδιότητα της προέδρου προσπαθεί να σταθεί μέσα από τις δράσεις του στο ύψος των οραμάτων των ιδρυτών του.

Κάθε χρόνο τα τελευταία 6 χρόνια οργανώνουμε σεμινάρια επιμόρφωσης εργαζομένων, επιχειρήσεων που εμπλέκονται με τον τουρισμό, κατασκευάσαμε και επανδρώνουμε τα τελευταία 2 χρόνια κιόσκι πληροφοριών στην είσοδο του λιμανιού, συμμετέχουμε σε εθελοντικές δράσεις και μέσω της οικονομικής συνεισφοράς των μελών μας ενισχύουμε ή και οργανώνουμε εκδηλώσεις του δήμου μας.
Μαζί με τον σύλλογο κυνηγών και τον λαογραφικό σύλλογο συνεργαστήκαμε για την χαρτογράφηση των μονοπατιών του νησιού και την έκδοση ενός καταπληκτικού χάρτη του νησιού μας για τον οποίο είμαστε όλοι περήφανοι.
-Πείτε μας ποιοί είναι οι σκοποί και οι στόχοι του Συλλόγου για την φετινή τουριστική περίοδο;
-Σκοπός του συλλόγου μας για την φετινή χρονιά σε συνέχεια με τις υπόλοιπες δράσεις του είναι να προωθήσουμε, όλοι οι σύλλογοι που εμπλεκόμαστε με τον τουρισμό, το νησί μας, ως προορισμό που αξίζει κανείς να επισκευθεί, για τις καλές τιμές του, για την καθαριότητα του νησιού, για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες και για τον σεβασμό προς τον επισκέπτη.
-Σε αυτή την κατεύθυνση ποιες ενέργειες προγραμματίζετε το προσεχές διάστημα;
-Προγραμματίζουμε συνάντηση με τους εν λόγω συλλόγους προκειμένου να βάλουμε στο τραπέζι όλα αυτά τα θέματα, να λειτουργήσουμε σαν ομάδα με κοινό σκοπό και να  δώσουμε μορφή στα λόγια μας.
Προσωπικά πιστεύω στους ανθρώπους του νησιού μας, έχουν DNA πρωτοπόρων, είναι δυναμικοί και στην πλειοψηφία τους εργατικοί και τίμιοι. Η δύσκολη εποχή που διανύουμε είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να δράσουμε ομαδικά και με αλληλεγγύη, τα αποτελέσματα μιας τέτοιας δράσης δεν θα αργήσουν να φανούν. Στον Εμπορικό Σύλλογο συνεδριάζουμε σχεδόν κάθε Τετάρτη βράδυ τα τελευταία 5 χρόνια, είμαστε ομάδα η οποία έχει τον ενθουσιασμό που φέρνει η προοπτική μιας συνολικής συνεργασίας.
Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες υλοποίησης των σχεδίων και των οραματισμών μας και νομίζω ότι τα αποτελέσματα της ομαδικής μας εργασίας μας αποζημιώνουν.
Αυτή η διάσταση δεν είναι πλέον μια ουτοπία, αλλά μια και μοναδική πίστη στην πεποίθηση ότι "η ισχύς βρίσκεται στην ένωση".
-Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και εύχομαι οι στόχοι που θέτετε να πραγματοποιηθούν άμεσα.
-Κι εγώ σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου