Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η επιστολή του αντιδημάρχου και η απάντησή μας .

Χθες λάβαμε  , ως σχόλιο ανώνυμο, την παρακάτω επιστολή. Στείλαμε  στον αποστολέα απάντηση ζητώντας του να την υπογράψει. Μέχρι στιγμής δεν το έκανε. Κι αυτό επειδή δηλώνει "αντιδήμαρχος"κι οι αντιδήμαρχοι είναι μέχρι στιγμής δύο.
Ο κ. Τζιάμος , πληροφορηθήκαμε έγκυρα , ότι διαμαρτυρόταν δημοσίως πως δεν απαντήσαμε κλπ. Αφού έχουμε πλέον , έστω έμμεσα την πατρότητα του κειμένου, το δημοσιεύουμε και ακολουθεί η δική μας απάντηση.
Επιστολή κ. Τζιάμου
"Ενημερώνομαι και δια βάζω ένα χρόνο τώρα για αυτά που γράφονται στο blog σας και διαπιστώνω ότι όσο περνάει ο καιρός κάνετε επιλογή σε αυτά που γράφετε και δεν νομίζω ότι ενημερώνετε σωστά τους αναγνώστες σας . Αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για παραταξιακό blog αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να σχολιάσω ειδικά τα δύο τελευταία κείμενά σας . Εγώ δεν είμαι γνώστης της τεχνολογίας αυτής αλλά και ούτε χρόνο έχω τόσο , όσο να μπορώ να ασχοληθώ με αυτά . Ασχολούμαι πρώτιστα με την οικογένειά μου και την δουλειά μου και κατά δεύτερον με τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος , τα οποία καθήκοντα μου απορροφούν αρκετό από τον χρόνο μου με γνώμονα το κοινό καλό για τον τόπο μου .
Από τις δύο τελευταίες αναρτήσεις σας σχετικά με το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και την συνέντευξη του Δήμαρχου στην Νέα Εποχή θα ήθελα να ρωτήσω και να εκθέσω τα παρακάτω:
Γιατί τόση αγωνία και τόση φασαρία να μην διαβαστεί η προσφυγή των τριών δημοτικών συμβούλων ?
Υπάρχει κάποιος λόγος ?
Αφού στηρίζετε την κίνηση αυτή ( της προσφυγής ) και λέτε ότι είναι νόμιμο και σωστό γιατί δεν την υπογράψατε εσείς ως επικεφαλής της παράταξής σας ?
Αυτό που συνέταξαν οι τρείς προσφεύγοντες σύμβουλοι δεν το συνέταξε κάποιος νομικός ? Ή μήπως το συνέταξαν μόνοι τους?
Γιατί δεν μας γράφετε τι είπε ο κος Κρητικός στο δημοτικό συμβούλιο για τον κο Δαμδημόπουλο παρά αναφερόσαστε στα λεγόμενά του για την απογραφή ?
Εσάς δεν σας έκανε εντύπωση η κατηγορία – καταγγελία του κου Κρητικού εναντίον του κου Δαμδημόπουλου ?
Το μόνο που καταλάβατε είναι η αντιπαράθεση της συμπολίτευσης με τον κο Δαμδημόπουλο ? Όσο για αυτή την αντιπαράθεση μου με τον κο Δαμδημόπουλο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι μετά από είκοσι χρόνια θυμηθήκατε το συμβάν αλλά δεν μπήκατε στον κόπο να ρωτήσετε τους τότε τριάντα περίπου υπαλλήλους του Δήμου αν η συνεργασία μου μαζί τους ήταν άψογη . Το γεγονός είναι ότι τότε όλοι χάρηκαν για αυτό που έκανα .
Μας γράφετε για το θέμα σχετικά με τον χώρο μεταξύ του ξενοδοχείου Σολέϊλ και ιδοκτησίας Βελιώτη . Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία να μην δοθεί . Εσείς γιατί δεν πήρατε θέση και ψηφίσατε ΄΄παρών΄΄ όπως και ο κος Δαμδημόπουλος ? Είναι τυχαίο ή μήπως υπάρχει κάποια συνεργασία επί των θεμάτων ? Δεν έχετε το θάρρος να παίρνετε ξεκάθαρες θέσεις ?
Για το καρναβάλι διαμαρτυρηθήκατε ότι δεν σας ειδοποιήσαμε και ότι σας θέσαμε εκτός δράσης σχετικά με αυτό . Όταν όμως διαπιστώθηκε ότι είχε επιτυχία μας είπατε ότι αρκετοί από αυτούς που έλαβαν μέρος ήταν άτομα δικά σας , από την παράταξή σας . Αυτοί πως το έμαθαν και έλαβαν μέρος ? Μήπως δεν είναι πλέον μαζί σας ?
Κατάλαβαν τίποτα ? Ή μήπως φάσκετε και αντιφάσκετε? Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους συνδημότες μας σε παραταξιακούς και μη παραταξιακούς . Τους βλέπουμε όλους το ίδιο και για εμάς οι εκλογές τέλειωσαν τον Νοέμβριο του 2010 . Αν εσείς δεν μπορείτε να δεχτείτε το αποτέλεσμα βγείτε στον κόσμο και ζητήστε να γίνουν εκλογές . Εγώ προσωπικά θα συμφωνήσω μαζί σας ."

 Απάντηση Καλομοίρας  Αργυρίου-Κουμπή.
Αγαπητέ αντιδήμαρχε
Ειλικρινά εκπλήσσομαι με το ευφάνταστον…και όχι μόνον.
Θα απαντήσω σε μια μια από τις ερωτήσεις σας και τα σχόλιά σας.
Καλά κάνετε κι ασχολείστε πρώτιστα με την οικογένειά σας και τη δουλειά σας, όπως λέτε. Έτσι πρέπει να κάνει σ’ όλη του τη ζωή κάθε καλός οικογενειάρχης. Ποιος είπε το αντίθετο;
Αγωνία καμιά για να μη διαβαστεί η προσφυγή. Αντίδραση ναι. Στην αρχή, όταν διαβαζόταν, περίμενα πως θα κατέληγε κάπου. Δηλαδή προσπαθούσα τα πρώτα λεπτά, να καταλάβω πού το πάει. Διότι δεν έχει ξαναδιαβαστεί καμιά προσφυγή στο Δημοτικό Συμβούλιο και δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο. Και μάλιστα, όχι μόνον δεν έχει διαβαστεί προσφυγή που ακόμα δεν έχει κριθεί, αλλά δεν μας έχει ενημερώσει , ως όφειλε,(διά του προέδρου)  και για τα αποτελέσματα προσφυγών που έχουν γίνει, όπως  αυτή πρόσφατα που δικαίωσε τον προσφεύγοντα πολίτη κ. Κόκκορη  και ακυρώνει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία πληροφορήθηκα από τον ίδιο που τον συνάντησα στο Δημαρχείο τυχαία, όταν είχε έλθει δεν ξέρω για ποιο λόγο.
Άλλωστε είναι παράλογο να φοβάται , να ντρέπεται, ή δεν ξέρω τι άλλο υπονοείτε, την κοινοποίηση της προσφυγής,  εκείνος που την κάνει, αλλά αν κάποιος μπορεί να νιώθει έτσι αυτός θα είναι εκείνος  που έχει προσυπογράψει την απόφαση  ή εκείνος τον οποίο αφορά η απόφαση αυτή.
Βέβαια, όπως λέτε, εγώ δεν την υπέγραψα, δεν το έκανα, αλλά το έκανε το μέλος της παράταξής μας που παρίστατο στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού εγώ έλειπα για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, συνοδεύοντας σε νοσοκομείο μέλος του περιβάλλοντός μου που χειρουργείτο και είχα άδεια και από την εργασία μου. Την υπέβαλε λοιπόν και την υπέγραψε  ο κ. Νεοφώτιστος. Μου φωνάζατε στο δημοτικό συμβούλιο πως έβαλα το αθώο παιδί να το κάνει. Ο κ. Νεοφώτιστος εκτός από αθώος είναι και σώφρων υπέρ πολλούς μεσήλικας. Τι σημασία έχει ποιος το συνέταξε; Ο,τι δήποτε  υπογράφει κάποιος αναλαμβάνει την ευθύνη του με την υπογραφή του. Κι αυτά που υπογράφουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, κάποιος τα συντάσσει. Εμείς ή τα δεχόμαστε , τα υπογράφουμε και φέρουμε την ευθύνη τους, ή τα απορρίπτουμε .
Το συμβάν που αναφέρετε, δεν το θυμήθηκα μετά από είκοσι χρόνια,όπως λέτε,  διότι απλά δεν το γνώριζα. Το πληροφορήθηκα εκεί και το άκουσα εκεί για πρώτη φορά. Στο Δημοτικό Συμβούλιο και μου έκανε εντύπωση και γι αυτό το ανέφερα.
Δυστυχώς κύριε, το παρελθόν μας μας καταδιώκει….Κι ευτυχώς, στην παράταξή μας  κανείς δεν έχει αμαρτωλό παρελθόν…
Για το θέμα της διάθεσης του χώρου μεταξύ Σολέιγ και Βελιώτη ξέρετε καλά πως πρότεινα ν’αναβληθεί διότι δεν είχαμε τη γνωμάτευση της Αστυνομίας, όπως είπε ο δικηγόρος ενός εκ των ενδιαφερομένων που παρίστατο ότι απαιτείτο.
Μου είπε ο πρόεδρος ότι αυτό αποτελεί μια νέα πρόταση και ήδη είχαμε περάσει σε ψηφοφορία, και συμβιβάστηκα να ψηφίσω παρούσα. Μη διαστρέφετε λοιπόν την πραγματικότητα. Οι θέσεις μας είναι πολύ ξεκάθαρες. Όσο για τα περί συνεργασίας, αν υπονοείτε συνεργασία στο συγκεκριμένο θέμα με τον κ. Δαμδημόπουλο, θα σας δυσαρεστήσω. Όχι, στο συγκεκριμένο θέμα δεν είχαμε κάνει καμιά συζήτηση. Αλλά μιας και το θέτετε, σας λέω, πως συνεργαζόμαστε και συνεννοούμαστε με όποιους θέλουμε και όποτε θέλουμε , είτε αυτό σας αρέσει είτε όχι. Δεν έχουμε αναλάβει καμιά δέσμευση απέναντι κανενός  και δεν οφείλουμε να του παίρνουμε την άδεια για να το κάνουμε. Γνώμονάς μας είναι το συμφέρον του τόπου και θα το υπερασπιστούμε όπως μπορούμε καλύτερα χωρίς να υπολογίζουμε τίποτα. Συνεργασίες και συμμαχίες  κάνουμε και θα κάνουμε όποτε και με όποιους κρίνουμε.
Ο κ. Δαμδημόπουλος δεν ανήκε ποτέ στην παράταξή μας. Αντίθετα εσείς ήσασταν μαζί , προεκλογικά και μετεκλογικά, αντιδήμαρχος της παράταξής σας ήταν  και όταν αποπέμφθηκε αυτό δεν αποδόθηκε  παρά σε λόγους  παραταξιακής ενότητας.
Διαμαρτυρηθήκαμε διότι οργανώθηκε το καρναβάλι και δεν θέσατε πριν το θέμα να βοηθήσουμε και μεις και όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Δεν είναι μόνο δικό μας παράπονο αυτό. Το ίδιο θέμα έθεσε και η μείζων μειοψηφία.
Αν υπάρχει κάποιος που δεν δικαιούται να μιλάει για παραταξιακή αντίληψη είστε σεις που μας φωνάζατε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο «Σας καίει που βγήκαμε, η άλλη να δείτε πως θα σας κάψει που θα είναι πενταετία».
Ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι δεν είναι ,μη σας απασχολεί. Να ξέρετε πως και οι τρεις που εκλεγήκαμε με την παράταξή μας , παραμένουμε σ’αυτήν. Τρεις ξεκινήσαμε, τρεις είμαστε…Κι αν συνέβαινε στη διαδρομή να χάναμε κάποιον,να είστε σίγουρος πως  θα το αντιμετωπίζαμε με αξιοπρέπεια, σεβόμενοι το γεγονός πως σταθήκαμε μαζί του κάποια στιγμή στο μπαλκόνι απέναντι στο λαό των Σπετσών.
Όσο για τους απλούς ψηφοφόρους, αυτούς κανείς δεν τους έχει. Ούτε σεις ούτε εμείς. Κι αν σε κάποιους  έχουν λόγο να υποκριθούν, αυτοί δεν είμαστε εμείς, αφού δεν έχουμε «εξουσία» και δεν μας έχουν ανάγκη.
Και τελειώνοντας για να συνοψίσουμε, να γίνει κατανοητό :
Η ανάγνωση της προσφυγής στο Δημοτικό Συμβούλιο , στην πορεία κατανοήσαμε γιατί έγινε: Τη διαβάσατε, είχατε καλέσει και τον κ. Κρητικό να πει όσα είπε  για τον κ. Δαμδημόπουλο του οποίου  με άλλα λόγια «την είχατε στημένη».
Δεν είμαι υπερασπίστριά του, δεν με αφορά η μεταξύ σας αντιπαράθεση, αλλά :
Μεθοδεύσεις που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν  και να φιμώσουν το σώμα  ώστε να διστάσει να καταφύγει στα μέσα που προβλέπει ο νόμος για να προασπίσει τα συμφέροντα του Δήμου, όχι μόνον μας βρίσκουν αντίθετους, αλλά θα τις  πολεμήσουμε με κάθε νόμιμο μέσον.
Όχι κύριε, δεν αποφεύγω να πω τι είπε ο κ. Κρητικός. Ο ίδιος το έκανε με τρόπο έξυπνο, δεν είπε για «τσιράκια»που λέτε εσείς (η παράταξή σας) στο δελτίο τύπου στη Νέα εποχή. Είπε πως πριν τις εκλογές ο κ. Δαμδημόπουλος του ζήτησε να τον πληροφορεί για ό, τι συμβαίνει με τα Οικονομικά, πράγμα που αρνήθηκε.Και πως μετά του πρότεινε να τακτοποιήσουν το οικονομικό θέμα πράγμα που επίσης αρνήθηκε. Επί λέξει αυτά λέει. τα άκουσα στη μαγνητοφώνηση που κάνω, για την οποία έχετε τόσο έντονα αντιδράσει επανειλημμένα .  Τι άλλο θέλατε να πω  δηλαδή; Να ερμηνεύσω τα υπονοούμενά του;
Στη ζωή  μου ποτέ δε φοβήθηκα ανθρώπους. Όσο ποταποί κι αν ήταν. Και δεν πρόκειται μετά από μισό αιώνα και κάτι ν’αρχίσω να το κάνω.
Επίσης ποτέ δε μάσησα τα λόγια μου. Απλά συγκρατούμαι κάποιες φορές δίνοντας «τόπο στην οργή».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου