Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο 23-3-2011

Με τρεις απόντες συνεδρίασε απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτός από τα θέματα ημερήσιας διάταξης, έγινε η χωροθέτηση για την τοποθέτηση των δυο περιπτέρων. Το ένα ,που ήδη το έχει νοικιάσει κάποιος συμπολίτης μας, ορίστηκε να τοποθετηθεί δίπλα στο μνημείο του αφανούς ναύτη.
Το άλλο της Κουνουπίτσας, στο παρτέρι που είναι κάτω από τον άγιο Γιώργη.
Στα θέματα που αφορούσαν αιτήματα συμπολιτων μας για διαμορφώσεις κοινοχρήστων χώρων, οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Θετικές στα αιτήματα Λευτέρη Μπρατόπουλου, Λάμπρου Μπρατόπουλου, Βασ. Βαλάκη,Λευτ. Τσάνα, και Γ. Μιχελή, αρνητικές στα αιτήματα Τσαμάζ Μιχ. και Ορλώφ Χρήστου. Αρνητική ατο αίτημα Κυρ. Ανδρομιδά.
Ψηφίστηκαν ομόφωνα οι προϋπολογισμοί των νομικών προσώπων του Δήμου ( Λιμενικού ταμείου και παιδικού σταθμού).
Ψηφίστηκαν ομόφωνα τα σχετικά με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, ενώ στην ψήφιση των δαπανών του καρναβαλιού και οι δυο πλευρές της αντιπολίτευσης εξέφρασαν το παράπονο πως δεν ενημερώθηκαν καν . Η μείζων αντιπολίτευση καταψήφισε και εμείς ψηφίσαμε παρών-παρούσα, εξηγώντας πως δε διαφωνούμε με την ίδια τη δαπάνη αλλά γιατί εκ των υστέρων καλούμαστε να ψηφίσουμε, όχι μόνον την δαπάνη , αλλά και τις εκδηλώσεις.Είπαμε πως πιστεύουμε πως αυτό δεν βαρύνει προσωπικά τον αντιδήμαρχο , αλλά όλη την συμπολίτευση , διότι κανείς δεν του υπενθύμισε  και δεν του υπέδειξε να το φέρει στο δημοτικό Συμβούλιο;
Η συγκρότηση Συμβουλίου ένταξης μεταναστών αναβλήθηκε, διότι δεν υπήρξε  ενδιαφέρον συμμετοχής μεταναστών, ενώ ο δήμος είχε αναρτήσει προσκλήσεις ενδιαφέροντος. Είπαμε πως ούτε εμείς δεν είχαμε ενημερωθεί και συμφωνήσαμε να το αναβάλλουμε  ώστε να ενημερωθούν καλύτερα άνθρωποι που  ίσως έχουν κάποιο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου