Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού.



Την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου, έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, έπειτα από πρόσκληση του αντιπροέδρου κ. Π. Πάτραλη, με τα παρακάτω θέματα:
1.      Έγκριση προϋπολογισμού Oικ. Έτους 2011.
2.      Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής προμηθειών.
3.      Απόφαση για απ’ ευθείας ανάθεση προμηθειών.
4.      Έγκριση Δαπανών του μήνα Φεβρουαρίου.

Η προϊσταμένη του Παιδικού Σταθμού κ. Αναστασία Μώρου- Καπουσουζάκη, η οποία συνέταξε τον προϋπολογισμό, έκανε ό,τι ήταν δυνατό ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για το έτος. Ωστόσο, αυτό ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς τα έσοδα είναι ίδια με την προηγούμενη χρονιά, τα έξοδα όμως πολύ περισσότερα λόγω της ανατίμησης των περισσότερων προϊόντων.
Ένα θέμα που  συζητήθηκε και προβλημάτισε  το Δ.Σ.  ήταν η ακαταλληλότητα του προαύλιου χώρου του σταθμού.  Το χώμα που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του προαυλίου έχει υποχωρήσει κι έχουν δημιουργηθεί βουναλάκια. Το προσωπικό αναγκάζεται να μαζεύει τα περιττώματα των ζώων όμως οι εστίες μικροβίων παραμένουν. Τον τελευταίο καιρό, με τις συνεχείς βροχές ο χώρος έχει γίνει πολύ επικίνδυνος και  οι παιδαγωγοί αποφάσισαν να μην βγάζουν τα παιδιά στην αυλή… Το διάλειμμα και το παιχνίδι στην αυλή δεν είναι πολυτέλεια για τα μικρά παιδιά αλλά ανάγκη και τροφή. Το παιχνίδι στη φύση συμβάλλει στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους και η απουσία του έχει κόστος στην εξέλιξη τους. Βέβαια, στις Σπέτσες τα παιδιά δεν στερούνται το παιχνίδι στη φύση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι επιτρέπεται να το στερούνται στο σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου