Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η συνάντηση της επιτροπής διαχείρισης της Καποδιστριακής Στέγης.

Χθες η 4μελής επιτροπή διαχείρισης της Καποδιστριακής, ( στην οποία για πρώτη φορά, με  απόφαση της νέας Δημοτικής Αρχής, δεν συμμετέχει η αντιπολίτευση),είχε μια συνάντηση με διάφορους φορείς και συλλόγους που χρησιμοποιούν για διάφορες εκδηλώσεις τους την Καποδιστριακή.
Πρώτος μίλησε ο αντιδήμαρχος κ. Κώστας Δαμδημόπουλος, που αναφέρθηκε πρώτα στο Φεστιβάλ κινηματογραφου, που έχει προγραμματιστεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή  και του οποίου εκκρεμεί η ημερομηνία πραγματοποίησης.Αυτή η εκκρεμότητα δημιουργεί προβλήματα στον προγραμματισμό των  εκδηλώσεων κυρίως του πολιτιστικού Συλλόγου που πρόκειται να ανεβάσει δυο θεατρικές παραστάσεις.
Μετά διάβασε μια απόφαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που περιλάμβανε έναν τιμικατάλογο για διάφορες χρήσεις της Καποδιστριακής, τον οποίο προφανώς έθεσε προς συζήτησιν με σκοπό την τελική διαμόρφωσή του.
Η αντίδραση όλων των παρισταμένων ήταν άμεση κι έντονη κι όλοι εκφράσανε  την άποψη πως ο Δήμος οφείλει να παρέχει στους δημότες του τη δυνατότητα να πραγματοποιούν εκδηλώσεις που προάγουν τον πολιτισμό, και μάλιστα να φροντίσει για τη σωστή λειτουργία , την τεχνική υποστήριξη και ττον εξοπλισμό της καποδιστριακής , διαθέτοντας για το σκοπό αυτό ένα ποσόν που θα προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του. Η όποια συνδρομή των φορέων και συλλόγων, που θα εκφράζεται με δωρεά εξοπλισμού ή με φροντίδα για την καθαριότητα και συντήρηση του χώρου, σε καμιά περίπτωση δε θα πρέπει να θεωρείται πως απαλλάσσει το Δήμο από την υποχρέωση και τη μέριμνα για όλα αυτά.
Χρήματα μπορεί να βγάλει ο Δήμος από την παραχώρηση της Καποδιστριακής για εκδηλώσεις σε εκτός Σπετσών φορείς και ιδιώτες,  μπορεί δε να το διαφημίσει αυτό μέσα από το διαδίκτυο. Όμως αυτό θα μπορέσει να γίνει,μόνο  αν οργανωθεί πρώτα σωστά, ο χώρος  και μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες αυτών που θα τον χρησιμοποιήσουν , γιατί τώρα υπάρχουν πολλές ελλείψεις, πολλά συστήματα δεν λειτουργούν ή δεν υπάρχουν, άλλα θέλουν αντικατάσταση κλπ.
Άλλωστε αυτός ο τιμοκατάλογος, προϋπέθετε την ύπαρξη της ΔΕΠΑΣ. Τώρα που δεν υπάρχει πλέον, πώς θα εκδίδει τιμολόγια ο Δήμος;
Ο κ. Λευτέρης Κεσσές, μέλος της 4μελούς επιτροπής, μίλησε  για την Ιστορία της Καποδιστριακής,  για την εποχή που ο πολιτιστικός Σύλλογος , το 1985,ανέλαβε με δικά του έξοδα να τη ζωντανέψει και να τη συντηρήσει, εγκατέστησε μηχανή κινηματογραφικής προβολής και ξεκίνησε προβολές , έφτιαξε τη σκηνή,  κατασκεύασε αυλαία,επισκεύασε τη στέγη , τα τζάμια,κλπ.
Μίλησε για την ευαισθησία που πρέπει ν'αναπτύξουμε και για τη συλλογική ευθύνη.
Όλοι συμφώνησαν σε αυτό και πρότειναν ,καθένας που την χρησιμοποιεί να την παραδίδει καθαρή όπως την παρέλαβε.
Ο κ. Δαμδημόπουλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο όλες αυτέςτις απόψεις .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου