Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Το ταξίδι του αντιδήμαρχου κ. Φαρδέλλου στις Βρυξέλλες,η ενημέρωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο και η απάντηση του κ. Πέτρου Τσάνα για θέματα αλιείας.

Ο κ. Φαρδέλλος εκπροσώπησε πρόσφατα το Δήμο μας στο δίκτυο μικρών νήσων στις Βρυξέλλες και μαζί με τους άλλους εκπροσώπους επισκέφθηκαν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Μας ενημέρωσε λοιπόν  για όσα πληροφορηθηκε εκεί,  μεταξύ των οποίων και για τα μεγάλα  Ευρωπαϊκά κονδύλια για την αλιεία που δεν απορροφήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από την Ελλάδα. Μετά ζήτησε το λόγο και  απάντησε ο κ. Πέτρος Τσάνας και είπε όλη τη θλιβερή ιστορία για την έρευνα που έγινε  τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με το ποιες μέθοδοι αλιείας κάνουν ζημιά στο βυθό και ποιες όχι  και για το γεγονός ότι η κυρία Δαμανάκη τα πορίσματα της έρευνας τα έστειλε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλιο 15 μέρες μετά τη λήξη της προθεσμίας, ενώ το θέμα αυτό θα ανοίξει και θα συζητηθεί ξανά μετά από 5 χρόνια. Είπε ακόμα για τους αγώνες των αλιέων  και την αντιμετώπιση που είχαν από τους αρμόδιους Υπουργούς που τους έστελναν"από τον Άννα στον Καϊάφα" και για τους 10.000 άνεργους αλιείς που δημιούργησε αυτή η τακτική, εκ των οποίων 7.000 είναι νέοι.

 Κάντε κλικ στους παρακάτω συνδέσμους για να ακούσετε ένα απόσπασμα από όσα είπε ο κ. Φαρδέλλος και ολόκληρη την απάντηση του κ. Πέτρου Τσάνα που μας συγκίνησε γιατί εκφράζει την αγωνία και τους αγώνες των αλιέων όχι μόνο των Σπετσών αλλά όλης της Ελλάδας.
Η ενημέρωση του αντιδημάρχου κ. Σπύρου Φαρδέλλου: http://www.youtube.com/watch?v=CeLHIQAhzFs
Η απάντηση του κ. Πέτρου Τσάνα, δημοτικού Συμβούλου :  http://www.youtube.com/watch?v=M6s17XSws_o

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου