Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Το Δημ. Συμβούλιο της Μ. Τρίτης.


Έστω και καθυστερημένα ,σας ενημερώνουμε για το Δημ. Συμβούλιο της Μ. Τρίτης.

Α΄μέρος. Τα προ ημερήσιας διάταξης θέματα:
  • Αρχικά ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημ. Συμβούλιο για την εκδήλωση του καψίματος του Ιούδα την Κυριακή το Πάσχα το βράδυ και για τη συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Κατσικάρη το Μ. Σάββατο το πρωί με εκπροσώπους του Δήμου και φορέων για τα προβλήματα του τόπου.
  • Ο πρόεδρος είπε πως από την Περιφέρεια Αττικής από τη Γεν. Δ/νση εσωτ. Λειτουργίας,δ/νση Διοίκησης και τμήμα συλλογικών οργάνων, έχει σταλεί στο Δήμο  μια ανακοίνωση προς δημοσίευση, που λέει πως στο περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής περιήλθε η απόφαση του Νομάρχη Πειραιά 2731/Α  1520/2010 με θέμα την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για ανακατασκευή προβλήτας και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου πρώην εργοστασίου Δασκαλάκη. Αυτή η απόφαση ευρίσκεται στη διάθεση του καθενός στο τμήμα περιβάλλοντος και υδροοικονομίας στη δ/νση Γρηγορίου Λαμπράκη 12 στον Πειραιά, όπου μπορείκάθε ενδιαφερόμενος να ενημερωθεί και να υποβάλλει ενστάσεις εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας.
  • Ο πρόεδρος ενημέρωσε το Δημ. Συμβούλιο για μια επιστολή που είχε στείλει το περιφ. ιατρείο με την οποία  ζητούσε βοήθεια από το Δήμο για τις ανάγκες του ιατρείου και λόγω της αδυναμίας του Νοσοκομείου Ναυπλίου και του κέντρου Υγείας Κρανιδίου να του προμηθεύσει αναλώσιμα υλικά ( οινόπνευμα , σύριγγες , λευκοπλάστ, ράμματα κλπ)..Είπε πως ο δήμαρχος άπευθύνθηκε στον πρόεδρο του "Ερρίκος Ντυνάν" στέλνοντας  με Fax αίτηση με την οποία του ζητούσε να μας τα προμηθεύσει.Αυτός  απάντησε πως  δεν έχει αποθέματα να μας στείλει και του συστησε  μια εταιρεία προμήθειας φαρμακευτικού και χημικού υλικού  η οποία  για την προμήθεια των υλικών  που ζήτησε το ιατρείο ζητά 341 Ευρώ. Παρακάλεσε λοιπόν ο πρόεδρος αν κάποιος Δημ. Σύμβουλος ήθελε, να βάλλει έστω και  20 Ευρώ ,ώστε να συγκεντρωθεί το ποσόν.Βάλαμε όλοι οι παρόντες από 20 Ευρώ.
  • Κατόπιν τέθηκαν τρία θέματα πρό ημερήσιας διάταξης: Το πρώτο Αφορούσε παραιτήσεις τριών υπαλλήλων από επιτροπές στις οποίες συμμετείχαν, λόγω ασυμβίβαστου.Πρόκειται για τους κ. Βελιώτη, Τριανταφύλλου και την κ. Σιώρα. Τα ονόματα των υπαλλήλων που θα τους αντικαταστήσουν δεν ανακοινώθηκαν. Σε σχετική ερώτηση του κ. Πέτρου Τσάνα, ο πρόεδρος απάντησε πως τα ονόματα θα τα ξέρει αύριο, οπότε και θα είναι στη διάθεσή μας.
  • Το δεύτερο αφορούσε το πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου για το 2011 και απαιτούσε ψήφιση της αποδοχής υποστήριξης για το πρόγραμμα ψεκασμών και λοιπών μέτρων δακοκτονίας.Είναι κάτι που ψηφίζεται κάθε χρόνο.
  • Η τρίτη αφορούσε στην έγκριση ετήσιας συνδρομής για υπηρεσίες διαδικτύου.
 Ψηφίστηκαν από όλους και τα τρία.
Μετά από αυτά άρχισε η συζήτηση για τα θέματα ημερήσιας διάταξης.

1 σχόλιο:

  1. Σχετικά με το ιατρείο και την έλλειψη προμηθειών εχω κάποιες απορίες. Όντως το Κρανίδι και το Ναύπλιο δεν προμηθεύουν τα απαραίτητα στο ιατρείο;Όποτε χρειάστηκε η κ. Ανθούλα και το ιατρικό προσωπικό εξυπηρέτησαν τον κόσμο με όλα τα απαραίτητα. Από πότε δεν έχουν;
    Ποιος έστειλε την επιστολή και ποιος την υπογράφει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή