Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το χθεσινο Δημοτικό Συμβούλιο


Συνεδρίασε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο σε μια πολύωρη συνεδρίαση που διακόπηκε μετά τις 11 μ.μ και συνεχίστηκε σήμερα στις 11 π.μ., με 19 θέματα ημερήσιας διάταξης. Από αυτά δύο αναβλήθηκαν από την ίδια την πλειοψηφία που τα είχε θέσει .Το 1ο  για την ανακήρυξη επίτιμου δημότη Σπετσών ( επρόκειτο για το περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη) , αναβλήθηκε επ'αόριστον, ενώ το14ο για την αποδοχή των όρων σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σπετσών  και του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τροιζηνίας  για χρησιδάνειο οχημάτων κινητού συστήματος  μεταφόρτωσης απορριμάτων, αναβλήθηκε για το επόμενο δεκαήμερο, μέσα στο οποίο θα συνεδριάσει  ειδικά το Δημοτικό Συμβούλιο.
Πέρα από τα θέματα ρουτίνας, ( άδειες καταστημάτων, διαμορφώσεις χώρων, επέκταση δικτύου φωτισμού κλπ)΄, κάποια θέματα απασχόλησαν ιδιαίτερα το Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα από αυτά ήταν το με αφορμή το θέμα 13 ( παροχή υδροδότησης  της πλατείας Πωσειδωνίου)  ζήτημα της τοποθέτησης μετρητή στο Πωσειδώνιο , ο οποίος δεν έχει χρεωθεί σε κάποιον  και ο οποίος έχει καταγράψει μια μεγάλη κατανάλωση νερού, πιθανότατα από την εποχή της επισκευής του Πωσειδωνίου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Φαρδέλλος δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει για λογαριασμό του Δήμου την είσπραξη του ποσού αυτού  από την κατασκευαστική εταιρεία και τον εργολάβο και συμφωνήσαμε όλοι να ελεγχθεί το πού καταναλώνεται ή χάνεται το νερό στο σημείο αυτό.
Κάποιο  θέμα ήταν αίτημα του μουσικού Συλλόγου να γίνει ο Δήμος συνδιοργανωτής στο χορωδιακό φεστιβάλ που ήδη έχει καθιερωθεί ως θεσμός τα τελευταία χρόνια. Ο προϋπολογισμός της δαπάνης , ο οποίος είχε επισυναφθεί στη σχετική αίτηση ήταν 10.000 Ευρώ και ζητούσαν να βάλει τα 8.500 ο Δήμος και τα 1.500 ο Σύλλογος. Η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Κώστα Δαμδημόπουλου, η οποία  και ψηφίστηκε από όλους,ήταν να βάλει 4.000 ο Δήμος  .
 ( θα συνεχίσουμε )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου