Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Μ. Τρίτης ( συνέχεια)

4η Συνέχεια
  • Συγκρότηση "Επιτροπής παρακολούθησης και ενημέρωσης επί του κυκλοφοριακού"του Δήμου Σπετσών για το 2011.
Ο αντιδήμαρχος κ. Σπ. Φαρδέλλος είπε:"Στα πλαίσια της καλύτερης λειτουργίας του κυκλοφοριακού, αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε μια επιτροπή από πολίτες προκειμένου να βοηθήσουνε για τη λειτουργία του κυκλοφοριακού.Το κυκλοφοριακό ταλαιπωρεί τόσα χρόνια το νησί μας, όσα μέτρα πάρθηκαν όλα αυτά τα χρόνια για μένα είναι ημίμετρα,τα αποτελέσματα που επιθυμούσαμε δεν είναι αυτά που θάπρεπε,με αποτέλεσμα καθημερινά να δημιουργούνται πολλά προβλήματα, να υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, τα οποία μεταξύ τους ποτέ δεν συνεννοούνται,και πάντα πετούν το μπαλάκι στο δήμο προκειμένου αυτός να τους βρει τη λύση,κι ο δήμος απ'τη μεριά του προσπαθεί, κρατώντας κάποιες ισορροπίες , να πάιρνει μέτρα για να λειτουργεί όσο γίνεται καλύτερα το κυκλοφοριακό."  Στη συνέχεια είπε πως ένα επί πλέον πρόβλημα δημιουργείται από την έλλειψη προσωπικού της Αστυνομίας,που έχει μόνον 9 άτομα προσωπικό κι αν πάμε έτσι στην τουριστική περίοδο θα έχουμε πολλά προβλήματα. "Με βάση αυτά τα προβλήματα "είπε,"αποφασίσαμε να ζητήσουμε  τη βοήθεια συμπολιτών μας. Βέβαια ο ρόλος τους είναι εξειδικευμένος,και περιορίζεται σε συγκεκριμένες ενέργειες.Δεν έχουν , όπως κι εγω άλλωστε , τη δυνατότητα ν'αστυνομεύουν με τη δυνατότητα της καταστολής. Στην ουσία θα είναι συνεργάτες μου...να βλέπουν και να παρακολουθούν ό,τι δεν πάει καλά, με ευγενικό τρόπο να υποδεικνύουν στον πολίτη που υποπίπτει σε παράπτωμα ότι αυτό...δεν επιτρέπεται...και πάντα σε ενημέρωση σε μένα... να μπορούμε να παρεμβαίνουμε. Αυτή η επιτροπή άλλωστε προβλέπεται από άρθρο του 3852."
Ο δήμαρχος πήρε το λόγο και είπε πως δε θάπρεπε να συζητάμε όλα αυτά, αλλά έπρεπε στην φιλοτομία του καθενός να ήταν . Όσο λιγότερα αυτοκίνητα έχουμε τόσο καλύτερα, αυτό πουλάνε οι Σπέτσες.Πρέπει να κάνουμε πίσω, να το καταλάβουμε για τ'αυτοκίνητα...Το ξέρουν όλοι, κοροϊδεύουν πως δεν το ξέρουν, υπάρχει ταμπέλα στην Κόστα με όλα τα τηλέφωνα. ...Η κάρτα εισόδου το λέει ξεκάθαρα στο τέλος. "Αυτή η κάρτα δεν ισοδυναμεί με άδεια κυκλοφορίας στο νησι"...Όλοι αυτοί που καταστρατηγούν το μέτρο κάθονται και κάνουν κριτική στους άλλους.
Ο αντιδήμαρχος πρότεινε τα 5 μέλη, τους : Γιάννη Θυμαρά, Λάμπρο Θυμαρά,Αντρέα Γαλαριώτη,Γιώργο Μώρο και Χαράλαμπο Μάρκου. Ο πρόεδρος του υπέδειξε πως πρέπει να συμμετέχουν και δημ. Σύμβουλοι οπότε και πρότεινε να μπουν 2 Δημ. Σύμβουλοι από την αντιπολίτευση.Έτσι ορίστηκε ο κ. Π. Τσάνας κι ο Γ. Νεοφώτιστος. Ο κ. Τσάνας είπε:"Όσες επιτροπές κι αν φτιάξεις, όσο κι αν μοχθήσεις, αν δεν καταλάβουμε πως ζούμε από τον τουρισμό, δώρον άδωρον όλα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου