Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Εισαγγελέας για την «κατάληψη» των παραλιών

Με ξαπλώστρες και ομπρέλες…
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντες προανήγγειλε από έδρας, ενόψει του επερχόμενου καλοκαιριού, ότι η … Ανωτάτη Εισαγγελία της χώρας θα λάβει…
όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην καταλαμβάνονται οι παραλίες από ομπρέλες, ξαπλώστρες, κανό, σκάφη αναψυχής, θαλάσσια ποδήλατα, κ.λπ., κατά τέτοιο τρόπο που να μην βρίσκει ελεύθερο χώρο το κοινό, το οποίο δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των ομπρελών και των άλλων ενοικιαζομένων ειδών αναψυχής.
«Σαφάρι» για την παράνομη κατάληψη των παραλιών προαναγγέλλει ο εισαγγελέας … του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, όπως προκύπτει από εισήγησή του στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου που ασχολήθηκε με συναφή υπόθεση.
«Πρέπει να προαναγγείλω ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προτίθεται να κάνει παρεμβάσεις προκειμένου να ελεγχθούν οι σχετικές συμπεριφορές τόσο των ιδιωτών, όσο και των δημοτικών ή άλλων αρχών αν σκοπίμως αμελούν να ασκούν αναγκαίους ελέγχους» αναφέρει ο εισαγγελέας θέτοντας προ των ευθυνών τους και τους εκπροσώπους των δημοτικών αρχών ενόψει και της έναρξης της θερινής περιόδου.
Αφορμή αποτέλεσε υπόθεση παραχώρησης τμήματος αιγιαλού στην Κέρκυρα ,με απόφαση του νομάρχη που κατά τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό είναι απολύτως νόμιμη. Ωστόσο, ο εισαγγελέας χαρακτηρίζει παράνομη την «γνωστή σε όλους πρακτική να καταλαμβάνεται ολόκληρος ο αιγιαλός με ομπρέλες, ξαπλώστρες και σκάφη κατά τρόπο ώστε να αποκλείεται εντελώς το τμήμα του κοινού που δεν επιθυμεί να κάνει χρήση των υπηρεσιών αυτών έναντι ανταλλάγματος».

Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για περισσοτερα.

Εισαγγελέας για την «κατάληψη» των παραλιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου