Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Η σημερινή Οικονομική Επιτροπή.

Συνήλθε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου.
  • Ψηφίστηκαν οι όροι διακήρυξης του μειοδοτικού διαγωνισμού για τη μεταφορά νερού με υδροφόρα πλωτά μέσα.Η τιμή κυβικού μέτρου πλήρως περαιωμένης εργασίας είναι 2,04 ευρώ +ΦΠΑ.
  • Το δεύτερο θέμα , της πρότασης του δημάρχου για δικαστική παρέμβαση του δήμου στην υπόθεση του μονοπατιού του Λιγονεριού, προκάλεσε μεγάλες κι έντονες συζητήσεις, κυρίως μεταξύ των νομικών, του κ. Αϊβαλιώτη που εκπροσωπούσε τον κ. Σαραντόπουλο και ζήτησε και πήρε το λόγο και του κ. Δημητρίου που όπως είπε εκπροσωπούσε τον κ. Αρβανιτόπουλο, νομικό σύμβουλο του Δήμου-αυτό προκάλεσε την αντίδρασή μας, διότι ο δήμος δεν έχει νομικό σύμβουλο, όπως έχουμε πει κι άλλες φορές και σε άλλες περιπτώσεις-. Τα βασικά επιχειρήματα του κ. Αϊβαλιωτη είναι ότι σε μια ιδιωτική διαμάχη δεν μπορεί να παρέμβει ο δήμος. Οι 25 "Λιγονεριώτες" διεκδικούν "δουλεία υπέρ του ακινήτου τους"στην ιδιοκτησία Σαραντόπουλου. Ο κ Δήμαρχος είπε σε κάποια στιγμή πως "Ξέρετε. Έρχονται εδώ, σε ψηφίσαμε τι κάνετε εσείς;"Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Αϊβαλιώτη, που του είπε:"Αν πάτε σ'αυτή τη λογική, πως επειδή σας ψηφίσανε θα τους βοηθήσετε κ. Δήμαρχε, πέστε τό μου απ'την αρχή να μήν κουράζομαι, γιατί εγώ αυτή τη στιγμή αγωνίζομαι να σας πείσω, αν έχετε υποχρέωση εσείς και γραμμάτια να πληρώσετε, με συγχωρείτε". Τελικά  στην ψηφοφορία υπερίσχυσε η πρόταση του Δημάρχου με 4-3( Μέξης, Σούλιας , Κουμπή).
κάντε κλικ για να ακούσετε απόσπασμα :


  • Συζητήθηκε η πρόταση του κ. Μπαρδάκου για εξώδικο συμβιβασμό με το Δήμο. Ο κ. Μπαρδάκος, όπως αναφέρθηκε, είχε ενοικιάσει τον οροφο του πρώην Λιμεναρχείου, πλην όμως μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου του 2011, δεν του είχε παραδοθεί προς χρήσιν, διότι μέχρι τότε δεν είχε εκκενωθεί από τα έπιπλα και τα άλλα αντικείμενα που περιείχε.Πρότεινε λοιπόν να πληρώσει το ενοίκιο που αναλογεί στο διάστημα από τότε μέχρι σήμερα και να διακόψει τη μίσθωση παραδίδοντας το κλειδί.Ο κ. Μέξης, τον ρώτησε αν στο διάστημα αυτό είχε στείλει κάποιο έγγραφο στο Δήμο με το οποίο να ζητά να του αδειάσουν το χώρο κι απάντησε πως αυτό είχε γίνει επανειλημμένα. Εξέφρασε μάλιστα το παράπονο πως άδικα δημιουργήθηκε η εντύπωση πως χρωστά στο δήμο κι ο καθένας που το ακούει αυτό δεν ξέρει τις λεπτομέρειες για το τι πράγματι συμβαίνει.Το αίτημά του ψηφίστηκε και παρέδωσε και το κλειδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου