Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Δημοτικό Συμβούλιο Μ. Τρίτης

συνέχεια 5η .

  • Τροποποίηση της υπ'αριθ.14/2011 απόφασης Δ.Σ. "περί ορισμού ενός (1) Δημοτικού Συμβούλου, ως επιβλέποντος των έργων διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων με δαπάνες ιδιωτών, για το έτος 2011".
Ο πρόεδρος είπε πως σε προηγούμενο Δημ. συμβούλιο είχαμε ορίσει ως επιβλέποντα των έργων διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων με δαπάνες ιδιωτών για το 2011 τον κ. Φριτζάλα με αναπληρωτή του τον κ. Γιαννακούλια. Όμως είπε πως ο νόμος μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε περισσότερα μέλη,οπότε πρότεινε τον κ. Ιωάννη Θυμαρά  και ένα μέλος της αντιπολίτευσης,( κ. Νικ. Μέξης).

  • Παραχώρηση χρήσης αίθουσας "Παπαδημητρίου". 
Η αίθουσα "Παπαδημητρίου"δεν είναι ιδιοκτησία του δήμου κι έχει παραχωρηθεί προφορικά από τον υγειονομικό σταθμό, όπως είπε ο πρόεδρος που πρόσθεσε πως στις 30-3-2011 είχε σταλεί στο Δήμο Σπετσών , με κοινοποίηση στο Νοσοκομείο Ναυπλίου  και στη Νομαρχία Πειραιά (;)μια αναφορά του κ. Πανούση που έλεγε :"Παρακαλώ να μεριμνήσετε για την απαγόρευση του πρωϊνού προγράμματος ασκήσεων και χορών στην αίθουσα κάτω από το περιφερειακό ιατρείο Σπετσών. Με το θόρυβο της μουσικής και της γυμναστικής που γίνονται, είναι αδύνατον να εργαστούμε. Παρά τις παρακλήσεις που έχουμε κάνει προφορικά στο Δήμο, δεν έχει λυθεί το πρόβλημα.Σας υπενθυμίζω ότι η αίθουσα κάτω από το ιατρείο είναι ιδιοκτησία του περιφερειακού ιατρείου Σπετσών και όχι του Δήμου, και προ 10 ετίας έχει παραχωρηθεί στο Δήμο και συγκεκριμένα στη ΔΕΠΑΣ μετα από παράκληση  , μόνο για τις απογευματινές ώρες και χωρίς θόρυβο". Από περσι, εκτός από τα προγράμματα του Δήμου, ο Δήμος παραχωρεί την αίθουσα και σε δυο κυρίες που πραγματοποιούν τα δικά τους προγράμματα χορού και οι οποίες ζητούν ανανέωση της μίσθωσης για τη χρήση αυτή κατά τις απογευματινές ώρες, για 150 Ευρώ το μήνα.Ο πρόεδρος είπε πως είναι σύννομο αυτό με την προϋπόθεση να πηγαίνουν τα χρήματα αυτά στην καθαριότητα της αίθουσας και ο Δήμαρχος  θέλει τη συνέχιση των προγραμμάτων αυτών των κυριών. Ο δήμαρχος πάιρνοντας το λόγο είπε πως καλό είναι το έγγραφο του κ. Πανούση, δεν αμφιβάλλει κανείς πως είναι δικό τους το κτήριο, αλλά θάπρεπε να χει  κι ασθενοφόρο , θάπρεπε να χει  κι οδηγό και λεφτά να το βάψει και λεφτά να πάρει γάζες. Άρα υπάρχει μια συνεργασία με το Δήμο... Είναι πανεύκολο να φτιάχνεις ένα έγγραφο και να το αποστέλλεις, αλλά στην πραγματικότητα τι γίνεται; Βέβαια , αν γίνεται οχλαγωγία κάτω , με μουσικές κλπ μπορεί να ενοχλεί, μπορεί πάνω ο γιατρός να είναι αφοσιωμένος να ράβει έναν ασθενή... Μπορεί να βρεθεί μια χρυσή τομή και να συνυπάρξουν και τα δύο. Ο κ. Π. Τσάνας ρώτησε διευκρινιστικά, αν τα 150 Ευρώ, είναι η περσινή τιμή, ή έγινε μείωση όπως ζητούσε η κ. Κουράκου.Του απάντησαν πως δεν  έγινε μείωση. Η κ. Κουμπή ρώτησε αν έχει ερευνηθεί το κατά πόσον είναι σύννομη ενέργεια αυτή, εφόσον είχε παραχωρηθεί στη ΔΕΠΑΣ ο χώρος και τώρα η ΔΕΠΑΣ δεν υφίσταται πλέον. Ο πρόεδρος και ο κ. Σούλιας απάντησαν πως έχει ερευνηθεί και είναι σύννομη. Ψηφίστηκε από όλους , μόνο για απογευματινή χρήση.
  • Αίτημα Εμπορικού-Βιοτεχνικού Συλλόγου για παραχώρηση διαφημηστικών ταμπλώ.
Ο Εμπορικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος , με έγγραφό του ζητά ένα έγγραφο παραχώρησης της χρήσης των ταμπλώ των ανακοινώσεων, που από πέρσι το Μάϊο του έχουν παραχωρηθεί προφορικά.
Ο Δήμαρχος πρότεινε να δοθούν με τον όρο να προηγούνται , χωρίς χρήματα, οι ανακοινώσεις του Δήμου, και συγχάρηκε τον Εμπορικό Σύλλογο για το κιόσκι στην προβλήτα.Ψηφίστηλε ομόφωνα.
  • Αίτημα Νεκτ. Γκότση για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου, για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων.
Το θέμα αποσύρθηκε, ( αναβλήθηκε μάλλον) , διότι είπε ο πρόεδρος πως υπάρχουν νέα στοιχεία .

  • Ψήφιση κανονισμού ύδρευσης του Δήμου Σπετσών.
Εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Φαρδέλλος που είπε πως ο κανονισμός ύδρευσης ήταν του 1967 κι απαιτούσε εκσυγχρονισμό. Για την αναμόρφωσή του εργάσθηκαν  και οι υπάλληλοι: Μάκης Καραγιάννης, Κώστας Βελιώτης, οι δυο τεχνίτες μας ο Μπούφης με τον Τάκη το Χιώτη , η Ντίνα η Μουζάκη κι ο Γιάννης ο Τρατολάτης που ανέλαβε το μεγαλύτερο κομμάτι κι η Βασούλα η Δαμδημοπούλου που το δακτυλογράφησε. Σ'αυτό τον κανονισμό καλύπτονται όλες οι ανάγκες και οι λειτουργίες  που αφορούν στην ύδρευση.. ωστόσο για να λειτουργήσει ...πρέπει κάποια στιγμή να οργανωθεί και συσταθεί  μια Υπηρεσία ύδρευσης με επί κεφαλής ένα μηχανικό δικτύων... Χάνεται ένα μεγάλο κομματι του νερού από απέναντι, χωρίς να γνωρίζουμε πού πηγαίνουν. Γύρω στα 88.000 κυβικά χάνονται.. Δυστυχώς δεν υπάρχει αποτύπωση του δικτύου και των διακλαδώσεων. Ο Λουκάς ( Βελιώτης) που θυμάται, έχει προσφερθεί να βοηθήσει να αποτυπώσουμε αυτές τις διακλαδώσεις.Ο δήμαρχος είπε πως σε όλα τα μέρη υπάρχουν απώλειες και προβλήματα και προσπαθούμε να τα βελτιώσουμε και μακάρι να πετύχουμε να τα βελτιώσουμε κατά 30 % , μην πετάμε στα σύννεφα πως θα πατήσουμε κανενα μαγικό κουμπί και θα τα λυσουμε .
Η κ. Κουμπή  πάιρνοντας το λόγο είπε πως στο άρθρο 46 , παράγρ. 5  λέει το εξής στον προτεινόμενο "προς ψήφισιν"κανονισμό Ύδρευσης : "Οι ενστάσεις εκδικάζονται από τριμελή επιτροπή  τα μέλη της οποίας ορίζει σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σπετσών και οι αποφάσεις της θεωρούνται από το Δήμαρχο, ή τον αντιδήμαρχο". Οπότε με το νέο κανονισμό, η αρμοδιότητα της εκδίκασης των ενστάσεων περνάει από το Δημοτικό Συμβούλιο,που την είχε ως τώρα,  σε μια τριμελή επιτροπή.Ο Δήμαρχος απάντησε πως έτσι κι αλλιώς πάντα την εισήγηση του κ. Τρατολάτη ψηφίζει το Δημ. Συμβούλιο.Η κ. Κουμπή απάντησε πως το ότι ψηφίζει το Δημ. Συμβούλιο, εξασφαλίζει και κάποιο κύρος στην απόφαση. Άλλο είναι να το έχει αποφασίσει το Δημ. Συμβούλιο, κι άλλο 2-3.Είναι πιο ασφαλές, να το ψηφίζει το Δημοτικό Συμβούλιο,για να διασφαλιστούν κι αυτοί οι 2-3 άνθρωποι και να μη κατηγορηθούν.Προτεινε λοιπόν η κ. Κουμπή η επιτροπή αυτή να εισηγείται , αλλά από κει και πέρα το θέμα να έρχεται στο Δημ. Συμβούλιο.Συμφώνησαν όλοι να διορθωθεί το άρθρο 5. Ο κ. Τσάνας ρώτησε αν αυτές οι 88.000 κυβικά χάνονται από τη δεξαμενή και μετά, γιατί είναι πολλά για να χάνονται ( 40 -50 βαπόρια ). Ο αντιδήμαρχος κ. Δαμδημόπουλος είπε πως δεν υπάρχει πουθενά μέτρηση της δημοτικής κατανάλωσης.Όλοι συμφώνησαν πως από τίποτα δεν δικαιολογείται αυτή η ποσότητα. Ψηφίστηκε ο κανονισμός.

1 σχόλιο:

  1. είναι προφανές πως η πλειοψηφία θέλει να δώσει κάποιο ρόλο στους 4-5 δικούς της που δεν είναι αιρετοί.Γι αυτό και τους έδωσε ρόλο στο κυκλοφοριακό και στον ένα ανάθεσε ρόλο και στην επιτροπή της διαμόρφωσης κοινόχρηστων χώρων. Τώρα θα πει κανείς κακό είναι αυτό;Κακό είναι να αφαιρεί αρμοδιότητες από αυτούς στους οποίους τις έχει αναθέσει (π.χ. αρμόδιος αντιδήμαρχος για την κυκλοφορία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή