Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Συνεδριάζει αύριο στις Σπέτσες το Τοπικό Συμβούλιο μνημείων Αττικής

Αύριο στις Σπέτσες, το Τοπικό Συμβούλιο μνημείων Αττικής θα διενεργήσει αυτοψίες και στη συνέχεια θα συνεδριάσει στο Δημοτικό κατάστημα   " για εκκρεμούντα ζητήματα"  που αφορούν το νησί μας. Η συνάντηση έχει οριστεί στο Δημαρχείο στις 11 π.μ. από εκεί θα ξεκινήσουν για τη διενέργεια αυτοψιών και θα ξαναγυρίσουν να συνεδριάσουν " σε ώρα που θα προσδιοριστεί επί τόπου" .Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν 26 θέματα. Τα περισσότερα αναφέρονται σε διάφορες υποθέσεις έγκρισης κατασκευών , προσθηκών ή αλλαγής χρήσεων από ιδιώτες.
Υπάρχουν όμως και θέματα που αφορούν άμεσα το Δήμο( έμμεσα τον αφορούν όλα).
Το 12ο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι :"  Έγκριση ή μη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεωντου εργου " εγκατάσταση αφαλάτωσης Δήμου Σπετσών".
Το 21ο θέμα είναι : " Έγκριση ή μη μελέτης ανακατασκευής προβλήτα  και ανάπλασης  περιβάλλοντος χώρου πρώην εργοστασίου Δασκαλάκη ( νυν ξενοδοχείου νησιά).
Το 23ο θέμα είναι: " Έγκριση ή μη μελέτης  αποκατάσταση- τσιμεντόστρωση  οδού από Δεξαμενή έως Ανάληψη " .
Μεσα στα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι και η έγκριση ή μη τριών μελέτης εγκατάστασης μονάδων παραγωγής ηλεκρικής ενέργειας  από φωτοβολταϊκά , από ιδιώτες.  Τα δυο στην περιοχή Λιγονερίου, και το ένα στην περιοχή Αγίου Θεοδοσίου.
Ενημερώσαμε το Δήμαρχο πως επιθυμούμε να παραστούμε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου, και κανονικά  όλο το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να μπορεί να παρακολουθήσει το Συμβούλιο αυτό, εφόσον εκπροσωπεί τα συμφέροντα του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου