Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ποιοι απαλλάσσονται από το χαράτσι της ΔΕΗ.

Κάποιες κατηγορίες πολιτών δικαιούνται απαλλάγής από το χαράτσι της ΔΕΗ.
Προϋπόθεση απαλλαγής σε όλες τις παρακάτω περιπτώσεις, είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ να είναι στο δικό τους όνομα.
  1. Όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 80%, ανεξαρτήτως εισοδήματος. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που την αναπηρία την έχει ο/η σύζυγος.
  2. Όσοι ήταν άνεργοι μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου και στο 2010 έχουν εισόδημα : 12.000 αν δεν έχουνπαιδιά , 16.000 αν έχουν ένα παιδί, 20.000 αν έχουν δύο παιδιά και 30.000 αν είναι πολύτεκνοι( σύμφωνα με τον ισχύοντα 3454 νόμο του 2006 , άρθρ.6"Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επι­μέλεια τεσσάρων τουλάχιστον τέκνων από έναν ή πε­ρισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, τα οποία είναι άγαμα και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας τους ή σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολο­γικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώ­νουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και δεν έχουν συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας τους. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης."  ). Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως η ακίνητη περιουσία τους δεν ξεπερνάει τις 150.000.

6 σχόλια:

  1. ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ
    ΟΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ.

    ΑΣ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ.
    ΑΣ ΠΑΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΑΚΡΗ.

    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΨΕΥΔΕΠΙΓΡΑΦΑ ΔΗΘΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ.
    ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΑΡΩΣΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ .
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΨΗΛΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
    ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΡΑΙΧ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ -ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
    ΤΗΝ ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ.

    ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΙ.

    Ε ΛΟΙΠΟΝ

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΗΣ Η .....ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ .......ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ (ΧΑ ΧΑ )

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ...ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ .
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΑΝΤΕ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝΕ ?
    ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΚΟΜΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερώτηση :Συνταξιούχος άνω των 80 ετών με 600 euro σύνταξη δεν απαλλάσσετε..???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ερώτηση 1:συζητήθηκε σε κάποιο ΔΣ το θέμα του χαρατσιού της ΔΕΗ;
    Ερώτηση 2: γιατί οι πολίτες του νησιού δεν οργανώνουν ομάδες αντίδρασης- επανασύνδεσης του ρεύματος;(φαντάζομαι οτι η συντριπτική πλειοψηφία των Σπετσιωτών θεωρεί το τέλος αυτό απαράδεκτο)
    Ερώτηση 3:ποιά είναι η άποψη των διάφορων συνδιασμών στο θέμα αυτό και αν πιστεύουν οτι είναι ωμός εκβιασμός (ή πληρώνεις ή κοβω το ρεύμα), γιατί δεν συνεργάζονται να τον αντιμετωπίσουν;
    Στις Σπέτσες,για πολλούς λόγους, είναι εύκολο να σταλεί μια ξεκάθαρη απάντηση σε όλους αυτούς που μας νομίζουν υποτακτικούς τους! Ας θυμηθούμε τι γράφει η μαρμάρινη πλάκα στον Αγ. Νικόλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλομοίρα Αργυρίου- Κουμπή.27 Νοεμβρίου 2011 στις 4:22 π.μ.

    Ναι συζητήθηκε.Η παράταξή μας δι' εμού το έθεσε στο τελαυταιο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Δυστυχώς όμως υποβαθμίστηκε καιη απαντηση του Δημάρχου ήταν " ας το κάνει η Μοιρούλα".Άπάντησα " ευχαρίστως να αναλάβω να κάνω ό,τι χρειάζεται αλλά ως Δήμος όχι ως Μοιρούλα.Οι δήμοι τα κάνουν αυτά" . Το θέμα έμεινε εκεί.Δεν δοθηκε καν συνέχεια.Δεν επέμεινα κι εγώ περισσότερο διότι διαπίστωσα απροθυμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα καθηκοντα του δημαρχου και του δημοτικου συμβουλιου ειναι να προασπιζονται τους δημοτες απεναντι σε αυτην την λαιλαπα των χαρατσιων που πεφτουνε βροχη.

    Εκτος και αν δεν τον αγγιζουν αυτα , απλα ας αναλαβουν καποιοι και να τον καλεσουν να παρει θεση , δεν ειναι κατι δυσκολο αυτο και δεν αντιλαμβανομαι γιατι δεν παιρνει θεση .
    Δεν ριχνει μια ματια να δει τους συναδερφους του δημαρχους τι κανουνε στην Ελλαδα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σας ευχαριστώ για την απάντηση, όμως ήταν μόνο στο 1ο ερώτημα...εσείς, βρίσκετε το μέτρο αυτό άδικο και παράνομο(βάσει του συμβολαίου σας με τη ΔΕΗ);...αν ναι, τότε πρέπει να πάρετε θέση και να κινητοποιήσετε τον κόσμο να αντιδράσει. Έρχονται πολύ δύσκολες μέρες και αυτές είναι οι κινήσεις που θα συσπειρώσουν τους πολίτες και θα δημιουργήσουν κλίμα αλληλεγγύης.Τόσος φόβος μη σας κόψουν το ρεύμα! Να ξέρατε πόσο φοβάται η κυβέρνηση την αντίδραση του λαού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή