Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Δήμοι που λένε όχι στα χαράτσια μέσω ΔΕΗ και προτείνουν λύσεις.

Κάποιοι Δήμοι,(πχ. Δήμος Ν. Ιωνίας) θέλοντας να βοηθήσουν τους δημότες τους που έχουν οδηγηθεί σε απόγνωση εξ' αιτίας της αδυναμίας τους να πληρώσουν τα χαράτσια που εισπράττονται μέσω ΔΕΗ, όχι μόνον έχουν εκδόσει οδηγίες και εισπράττουν αυτοί (οι δήμοι ως επισημοι φορείς) τα ποσά που αναλογούν μόνον στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και τα αποδίδουν στη ΔΕΗ, http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/96477.
αλλά έχουν διακηρύξει πως αν η ΔΕΗ κόψει το ρεύμα σε δημότες τους , θα το επανασυνδέσουν με την τεχνική Υπηρεσία του Δήμου..Την  πρώτη μέρα λειτουργίας του γραφείου που δέχεται τα αποδεικτικά πληρωμής των δημοτών στη Ν. Ιωνία, πήγαν περισσότεροι από 150 πολίτες .
Σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1934/1998 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είχε κρίνει αντισυνταγματικές τις λεγόμενες τότε “παρκο-εταιρίες” του Δήμου Αθηναίων, οι οποίες έκαναν έλεγχο στάθμευσης των αυτοκινήτων και επέβαλαν και τα σχετικά πρόστιμα σε ιδιώτες, η ΔΕΗ δε δικαιούται να εισπράττει φόρους και να διακόπτει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, σε πελάτες της, οι οποίοι για οποιοδήποτε λόγο αρνούνται να καταβάλλουν το “τέλος ακινήτων”. Παράλληλα, ούτε οι άλλες ιδιωτικές εταιρίες - πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν το δικαίωμα να προβαίνουν σε είσπραξη φόρων ή διακοπή της ηλεκτροδότησης.
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2011/09/blog-post_2557.html

Εν τω μεταξύ στο διαδίκτυο κυκλοφορούν οδηγίες βήμα- βήμα για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, πράγμα που κατά τη γνώμη μας δεν θα πρέπει να ενθαρρύνεται ,διότι είναι πολύ επικίνδυνο και θέτει σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή όσων το επιχειρούν μέσα στην απελπισία τους.Όσο αναλυτικές κι αν είναι οι οδηγίες, ένα μικρό λάθος, ή κάτι που θα πάει στραβά, μπορεί να αποβούν μοιραία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου