Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Το έκτακτο Δημ. Συμβούλιο της 1-6-2011 (συνέχεια)

Αφού συζητηθηκαν τα "προ ημερήσιας", περάσαμε στα 4 θέματα ημερήσιας διάταξης.
  • Το  πρώτο αφορούσε στην έγκριση πρόσληψης 2 υπαλλήλων  με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για τη λειτουργία του ΚΕΠ. Ο Δήμαρχος  έκανε μια εισαγωγή και είπε πως έχει ένα πολύ ευχάριστο νέο, την εξασφάλιση της δίμηνης σύμβασης, ώστε να διασφαλιστούν οι δυο εργαζόμενες στο ΚΕΠ των οποίων έχει λήξει η σύμβαση. ( Αξίζει να σημειωθεί, πως οι γυναίκες αυτές εργάζονται πάνω από 6 χρόνια στην Υπηρεσία αυτή, και είναι ακόμα στον "αέρα").Διαβάστηκε  από τον πρόεδρο κι εγκύκλιος του Υπ. Εσωτερικών με θέμα "στελέχωση των ΚΕΠ στα οποία λήγουν συμβάσεις μίσθωσης έργου" και ημερομηνία  27 Μαΐου 2011 , που προτείνει τη λύση δίμηνης σύμβασης για τις περιπτώσεις αυτές και λέει σαφώς πως ισχύουν οι  λοιπές ρήτρες  της παρ. 1 του άρθρου 206 του ν. 3584/2007 περί απαγόρευσης  παράτασης, σύναψης νέων συμβάσεων  ή μετατροπής τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι δεσμεύσεις αποστολής στοιχείων στο ΑΣΕΠ, κλπ. Επισημαίνει δε πως μετά το δίμηνο, οι ανάγκες στελέχωσης των ΚΕΠ θα καλυφθούν  με μόνιμο προσωπικό του Δήμου ή άλλων ΚΕΠ, η με προσωπικό ορισμένου χρόνου με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ως οκτώ μήνες.
Η κ. Κουμπή παίρνοντας το λόγο του είπε, πως με τον τρόπο αυτό, δηλαδή τη δίμηνη σύμβαση, όχι μόνο δεν  εξασφαλίζει τις εργαζόμενες  , αλλά τους αφαιρείτο δικαίωμα να ξαναεργαστούν στη συνέχεια είτε στο ΚΕΠ, είτε σε άλλη Υπηρεσία του Δήμου, αφού η σύναψη δίμηνης σύμβασης αποκλείει να γίνει κάτι τέτοιο .
Ο Δήμαρχος εξανέστη και διαμαρτυρήθηκε λέγοντας πως δεν το γνώριζε αυτό και πως τώρα το ακούει από την κ. Κουμπή για πρώτη φορά. Ωστόσο ο κ. Πάτραλης του είπε πως αυτοί το γνώριζαν και πως είχαν ενημερώσει σχετικά τις εργαζόμενες. ( εννοώντας  πως τους είχαν δώσει το σχετικό έγγραφο).
Οκ. Σούλιας διαμαρτυρήθηκε και απαίτησε σωστή ενημέρωση πριν από τα Δημ. συμβούλια.
Ο πρόεδρος έθεσε το θέμα προς ψηφοφορίαν ρωτώντας :"χρειαζομαστε ή όχι αυτές τις δίμηνες συμβάσεις;". Εμείς ψηφίσαμε παρούσα-παρών αντίστοιχα,και ο κ. Τζιάμος ρώτησε πιο είναι το νόημα του "παρών", αν σημαίνει θετική ,αρνητική ή ουδέτερη ψήφο και  ο πρόεδρος του απάντησε πως είναι αρνητική ψήφος. Εμείς είπαμε : "το παρών είναι παρών".
  • Το δεύτερο αφορούσε τον καθορισμό των ειδικοτήτων δυο υπαλλήλων  με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ 8μηνης διάρκειας για το Δήμο και τα νομικά πρόσωπά του μετά από έγκριση του ΥΠ.ΕΣ. Ο πρόεδρος είπε πως από το Υπ. Εσωτ. ανακοινώθηκε πως με την υπ'αριθ. 22755/12-5-2011... εγκρίθηκε η απασχόληση δυο ατόμων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ διάρκειας 8 μηνών για κάλυψη εποχικών ή πρόσκαιρων  αναγκών. Ο καθορισμός των ειδικοτήτων θα γίνει από το Δημ. Συμβούλιο κατόπιν εισήγησης των Δ.Σ. των Νομικών προσώπων, ...με προτεραιότητα δασοπροστασίας, παιδικών σταθμών, ναυαγοσωστών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ο πρόεδρος ( που παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες που έχουμε κάνει, συστηματικά εισηγείται θέματα),είπε πως όταν είχαμε κάνει τον προγραμματισμό υπήρχε ένα αίτημα από το Λιμενικό ταμείο για έναν εργάτη Υποχρ. Εκπαίδευσης , ένα αίτημα από τον Δημ. παιδικό σταθμό για μια νηπιαγωγό κι ένα αίτημα που είχαμε κάνει ώς Δήμος για ένα διοικητικό Υπάλληλο.Από τις τρεις θέσεις μας έχουν εγκρίνει τις δύο. Η Δ/ντρια του παιδικού σταθμού ,είπε ο πρόεδρος, σε επικοινωνία που είχε μαζί του το πρωΐ αυτής της μέρας  ,του είπε πως δεν χρειάζεται τον υπάλληλο για τον παιδικό σταθμό, οπότε οι δυο θέσεις που μένουν είναι για το Λιμενικό ταμείο και για τον διοικητικό υπάλληλο του Δήμου. Σε σχετική ερώτηση του κ. Τσάνα για το αίτημα που είχαμε υποβάλλει κι αφορούσε έγκριση για οκτώ υπαλλήλους , ο πρόεδρος τον διέκοψε και του είπε πως αυτοί οι δυο είναι όσοι δεν είναι στα ανταποδοτικά.Για τους άλλους περιμένουμε μια  υπογραφή  και ήδη η απόφαση έχει υπογραφεί από τους δυο Υπουργούς. Σε σχετική ερώτηση αν γνωρίζουν πόσοι (αριθμητικά) από αυτούς εγκρίθηκαν , απάντησαν πως δεν γνωρίζουν. Ψηφίστηκε ομόφωνα η έγκριση των δυο αυτών ειδικοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου