Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η γιορτή του Δημοτικού παιδικού σταθμού.

Στην αυλή του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, με την παρουσία πολλού κόσμου, έγινε η γιορτή που είχαν ετοιμάσει οι δασκάλες και τα παιδιά .
 Ήταν μια όμορφη γιορτή,με τη γοητεία που ασκεί και τη συγκίνηση που προκαλεί η ηλικία της αθωότητας.Στο τέλος τα παιδιά ευχήθηκαν "Καλό καλοκαίρι".








7 σχόλια:

  1. Μήπως θα ήταν φρόνιμο πριν δημοσιευτούν στο ίντερνετ φωτογραφίες από τρίχρονα και τετράχρονα παιδάκια να ερωτηθούν πρώτα οι γονείς τους αν το επιτρέπουν???
    Προσωπικά ΔΕΝ ερωτήθηκα από κανέναν σαν γονιός ενός από τα νήπια που μετείχαν στη γιορτή, για το αν δεχόμουν να ανέβει φωτογραφία του παιδιού μου. Και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο η απαντήσή μου θα ήταν ένα μεγάλο ΟΧΙ!!!
    Θλίβομαι που μια εκπαιδευτικός και πάνω από όλα μητέρα κάνει μια τέτοια κίνηση χωρίς να δείξει τη στοιχειώδη ευαισθησία απέναντι στα αγγελούδια μας.
    Και δεν είναι θέμα του συγκεκριμένου μπλογκ. Είναι στάση ζωής. Απαγορεύω στον οποιοδήποτε να ανεβάσει στο ίντερνετ φωτογραφία του παιδιού μου, και φυσικά δεν το κάνω ούτε εγώ!!!
    Οστώσο να συγχαρώ τις δασκάλες και τα παιδάκια για την τόσο όμορφη και συγκινητική γιορτή που ετοίμασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλομοίρα κουμπή23 Ιουλίου 2011 στις 2:28 μ.μ.

    Κύριε ή κυρία άγνωστε, έχει διαφορά η δημοσίευση της φωτογραφίας ενός παιδιού από τη δημοσίευση μιας δημόσιας εκδήλωσης στην οποία συμμετέχουν παιδιά.Τέτοιες φωτογραφίες δημοσιεύονται συνεχώς όχι μόνον στον τύπο και σε ημερολόγια που οι σύλλογοι γονέων πωλούν.Σέβομαι την ευαισθησία σας,η οποία αν ήταν επώνυμη και είχε εκφραστεί και σε άλλες περιπτώσεις τέτοιων δημοσιεύσεων θα με έπειθε πως είναι γνήσια κι όχι πρόφαση..
    Καλομοίρα Κουμπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν θέλατε να δημοσιεύσετε τη δημόσια εκδήλωση τότε θα ήταν πιο φρόνιμο να βάλετε τις φωτοφραφίες με τέτοιο τρόπο που να μην αναγνωρίζονται τα πρόσωπα των παιδιών, όπως λ.χ. η πρώτη που είναι μακρινή ή ακόμα και καποια με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά τους.
    Οσον αφορά τον τύπο και τα ημερολόγια που αναφέρετε να επισημάνω ότι αυτά βγαίνουν σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων και τα παιδιά εκτίθενται στα μάτια μιας μερίδας ατόμων ελάχιστη σε σχέση με εκείνη του απεριόριστου ίντερνετ που δεν ξέρουμε ποιός και με τι σκοπό μπαίνει...
    Οσον αφορά το κίνητρό μου αυτό είναι ενός σκεπτόμενου και υπεύθυνου γονέα ενός νηπίου. Ρόλος μου είναι να προστατεύω το παιδί μου από ότι κρίνω ότι μπορεί να το βλάψει άμεσα ή έμμεσα. Και να είστε απόλυτα βέβαιη ότι η μη δημοσίευση φωτογραφιών του παιδιού μου στο διαδίκτυο είναι πάγια στάση μου και αντιδρώ με τον ίδιο τρόπο, κάθε φορά που βλέπω ότι αυτό δεν τηρείτε.
    Το γεγονός ότι αντέδρασα με ένα μήνα καθηστέρηση είναι γιατί το παρόν δημοσίευμα δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου. Μόλις εχθές ενημερώθηκα από κάποιον γνωστό ότι είδε δημοσιευμένη φωτογραφία του παιδιού μου. Αυτό με εξέπληξε (μιας και όλοι γνωρίζουν τη θέση μου) αλλά και με εξόργισε συγχρόνως μιας και επαναλαμβάνω σαν υπεύθυνος γονέας ενός νηπίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΩ στον οποιοδήποτε να ανεβάσει φωτογραφία του παιδιού μου.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σέβομαι την επιθυμία σας και κατεβάζω τις φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται πρόσωπα παιδιών από τη σχολική γιορτούλα τους.Την ανωνυμία σας βέβαια τη σέβομαι αλλά δεν την κατανοώ.Ωστόσο δημοσιεύω πλήρη τα κείμενά σας.
    Καλομοίρα Κουμπή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώ κατ' αρχήν για την κίνηση να κατεβάσετε τις φωτογραφίες που φαίνονται τα προσωπάκια των παιδιών και κατά δεύτερον για την δημιοσίεση των κειμένων μου χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση.
    Οσο για το θέμα της ανωνυμίας μου ο λόγος είναι ότι είμαστε σε μια τόσο μικρή κοινωνία και δεν θέλω να δημιουργήσω αντιπαράθεση με όσους διαφωνούν αλλά ούτε και ντόρο γύρω από το όνομά μου από άτομα που πιθανόν συμφωνούν με τη στάση μου. Ηρθα σε διάλογο μαζί σας αποκλειστικά και μόνο για να προστατεύσω το παιδί μου και όχι για να προκαλέσω συζητήσεις (θετικές ή αρνητικές) για το άτομό μου. Και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ξαναδώ φωτογραφίες του παιδιού μου στο ίντερνετ, ούτε στο μπλόγκ σας ούτε πουθενά αλλού.
    Σας ευχαριστω που με ακούσατε και που σεβαστήκατε την επιθυμία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΘΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΑ 18 ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΑΝ ΘΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ (ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ) Η ΘΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή