Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Συνεδρίασε προχθές έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπετσών με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που είχαμε ανακοινώσει.
Προ ημερήσιας διάταξης έλαβαν το λόγο :
  1. Ο αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Δαμδημόπουλος που ενημέρωσε το Δημ. Συμβούλιο για την αίσια έκβαση της μεταφοράς κάποιας σπετσιώτισσας σε νοσοκομείο της Τρίπολης.Πρότεινε την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Ο Δήμαρχος τον διέκοψε υπενθυμίζοντάς του πως δεν επιτρέπεται να συζητά στο Δημοτικό Συμβούλιο τέτοια θέματα που έχουν να κάνουν με προσωπικά δεδομένα.
  2. Ο κ. Πέτρος Τσάνας από τη μείζονα αντιπολίτευση θέτοντας το θέμα της εφορίας που πληθαίνουν οι φήμες πως κλείνει και πρότεινε να κάνουμε ως Δήμος ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας και να προτείνουμε  να διατηρηθεί η Υπηρεσία που θα λειτουργεί έστω με δυο υπαλλήλους.Μετά έθεσε το θέμα των 12.000 Ευρώ που είχαμε ψηφίσει  την περασμένη εβδομάδα με την τροποποίηση  του προϋπολογισμού , κι αφορούσε σε αποζημίωση και δικαστικά έξοδα υπέρ της κ. Καραμπίνα. Τότε ,(στο προηγούμενο Δημ. Συμβούλιο που φηφίστηκε η τροποποίηση), σε σχετική ερώτηση αν η δικαστική υπόθεση έχει λήξει ή αν συνεχίζεται , τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο πρόεδρος του Δ.Σ. είχαν διαβεβαιώσει πως έχει λήξει. Σε δική μας ερώτηση , γιατί δεν πέρασε η απόφαση για τη  μη συνέχισή της από την Οικονομική επιτροπή, ο κ. Γιώργος Λυράκης μας είχε διαβεβαιώσει πως δεν είναι θέμα της Οικονομικής Επιτροπής και πως έχει λήξει. Ο κ. Πάτραλης απάντησε λοιπόν στον κ. Τσάνα πως αμέσως μετά το Δ.Σ. θα είναι στη διάθεσή του  το σχετικό έγγραφο. Ο κ. Τσάνας επέμεινε πως γνωρίζει καλά πως δεν έχει δοθεί ούτε προφορική εντολή  στο δικηγόρο για διακοπή της έφεσης που είχε ξεκινήσει ο Δήμος .
Χθες Πέμπτη, ο κ. Τσάνας  πήγε στο Δήμο για να πάρει το σχετικό έγγραφο, αλλά  του είπαν πως θα του το δώσουν αύριο.
Σήμερα που ξαναπήγε του έδωσαν ένα έγγραφοπου αφορούσε  την αλληλογραφία μεταξύΣΔήμου και κ. Καραμπίνα για συμβιβασμό. Ο κ. Τσάνας είχε ξεκαθαρίσει στο Δημ. Συμβ. πως δεν τον αφορά αυτή η υπόθεση, αλλά μόνο το αν ο Δήμος έχει πάρει απόφαση με τον τρόπο που ΄προβλέπει ο νόμος , για τη διακοπή της δικαστικής διαμάχης κι έχεδι δώσει σχετική εντολή στο δικηγόρο.Ένα άλλο θέμα που έθεσε επίσης είναι η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων από τον αντιδήμαρχο κ. Φαρδέλλο στον κ.Ηλία Φριτζάλα. Ρώτησε λοιπόν ο κ. Τσάνας :
"Μαθαίνουμε πως οι αρμοδιότητες του κυκλοφοριακού , έχουν μεταβιβαστεί στον κ. Φριτζάλα. Ρώτησα τον αντιδήμαρχο κ. Φαρδέλλο και μου το επιβεβαίωσε. Έχουν μεταβιβαστεί και άλλες αρμοδιότητες ή μόνον αυτές, γιατί το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμιά ενημέρωση για το θέμα αυτό".
Ο κ. Φαρδέλλος επιβεβαίωσε το γεγονός αυτό και ομολόγησε πως έπρεπε να είχε ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο.Είπε δε , πως ο κ. Ηλίας Φριτζάλας έχει αναλάβει και την αρμοδιότητα των παραλιών, που δεν είχε ξεκαθαριστεί ως τώρα σε ποιον ανατίθεται. Ο κ. Πάτραλης πρόσθεσε πως αυτή η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων στον κ. Φριτζάλα, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως έχει και δικαίωμα υπογραφής. Αυτό το διατηρεί ο κ. Φαρδέλλος.

3. Από τη δική μας παράταξη η κ. Καλομοίρα Κουμπή, η οποία είπε πως για το θέμα που έθιξε ο κ. Τσάνας , επιμένει πως παρακάμφθηκε η αρμόδια Οικονομική επιτροπή, και είπε πως πολλοί δημότες ρωτούν σήμερα για τα νέα μέτρα σχετικά με τα δρομολόγια με τα οποία επιτρέπεται να μπαινουν και να βγαίνουν τα αυτοκίνητα και δεν έχει καμιά ενημέρωση. Ήδη ο Δήμος έχει κυκλοφορήσει σχετικό έντυπο ενημερωτικό χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερωθεί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι. Επιπλέον, συνεδρίασε η αρμόδια επιτροπή για το κυκλοφοριακό χωρίς να κληθεί να συμμετάσχει το μέλος που μετέχει από την ενιαία μειοψηφία. ( Από την ενιαία μειοψηφία είχαν περιλάβει ένα μέλος στη σύνθεση αυτής της επιτροπής, τον κ. Πέτρο  Τσάνα.Τη μέρα που συνεδρίαζε η επιτροπή αυτή στο Δήμο, τυχαία πήγε για  άλλη δουλειά στο Δήμο, είδε τους κεκλημένους αντιπροσώπους κλπ, ρώτησε γιατί ήταν εκεί και ο κ. Φριτζάλας του είπε πως συνεδριάζουν για το κυκλοφοριακό και του πρότεινε τότε, αν ήθελε να μείνει. Είχε όμως δουλειά εκείνη τη στιγμή, διότι δεν είχε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο ώστε να ρυθμίσει τοπρόγραμμά του και δεν έμεινε).  Η κ. Κουμπή διαμαρτυρήθηκε έντονα για το συστηματικό παραγκωνισμό της μειοψηφίας και τη μη τήρηση των διαδικασιών στη λήψη αποφάσεων.
  Την επομένη ζητήσαμε τον πίνακα με τις ώρες που μπάινουν και βγαίνουν τα αυτοκίνητα και σας τον παραθέτουμε για να γνωρίζετε:
 Από Δευτέρα ως Παρασκευή είσοδος με το δρομολόγιο 10,30 και 17.00 από Κόστα
 Σαββατο- Κυριακή και αργίες  είσοδος  με το δρομολόγιο 8.10 από Κόστα
 Από Δευτέρα ως Παρασκευή έξοδος 7,20 και 16,30 από Σπέτσες
 Σαββατο- Κυριακή και αργίες 7,20 από Σπέτσες

(Θα σενεχίσουμε την ενημέρωση και για τα υπόλοιπα θέματα)


































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου