Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πανηγύρισε η ενορία του Αγίου Ιωάννου.


Γιόρτασε το Γεννέθλιο του Τιμίου Προδρόμου η ενορία του Αγίου Ιωάννου,
 με πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό και Θεία Λειτουργία. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης κ. Εφραίμ, έδωσε στον  εφημέριο π. Κοσμά Μοσχοβίτη το οφίκιο του οικονόμου. Τα διάφορα οφίκια δεν είναι βαθμοί ιεροσύνης, είναι απλές τιμητικές διακρίσεις και τα διακριτικά τους φαίνονται στα άμφια.Ο οικονόμος  φέρει επιγονάτιο, ο αρχιμανδρίτης επανωκαλύμαυχο, ο πρωτοπρεσβύτερος  επιγονάτιο και Σταυρό κ.ο.κ.
Η Εκκλησία μας ως μέρα μνήμης των αγίων έχει τη μέρα του θανάτου τους. Εκτός σπό τη Γέννηση του Κυρίου, μόνον δύο αγίων εορτάζει και τη Γέννηση, της Θεοτόκου και του Προδρόμου. Αυτό γιατί τα δυο αυτά πρόσωπα διακόνησαν,(υπηρέτησαν), το έργο της "Θείας Οικονομίας", δηλαδή της Σωτηρίας του κόσμου.
Οι πατέρες της Εκκλησίας, ερμηνεύουν αυτό που λέει η Αγία Γραφή, ότι έστειλε ο Θεός τον Υιό του στη γή όταν ήλθε το πλήρωμα του χρόνου, ότι τον εστειλε όταν υπήρξαν τα κατάλληλα πρόσωπα που θα  διακονούσαν αυτό το γεγονός, δηλαδή η Παναγία που έγινε μητέρα Του και ο Πρόδρομος που ετοίμασε το δρόμο με το κήρυγμά του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου