Ειδικά εμείς οι Σπετσιώτες είμαστε αδικαιολόγητοι αν δεν καταναλώνουμε ψάρια. Για να έχει κάποιος τα ευεργετικά οφέλη της ψαροφαγίας δεν είναι ανάγκη να καταναλώνει ακριβά ψάρια.Και τα φτηνά ψάρια είναι πολύ οφέλιμα. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια εγκαταλείψαμε τη Μεσογειακή διατροφή.Πριν 30 χρόνια και πίσω ήταν καθημερινή εικόνα να γυρίζουν σπίτι τους οι άντρες μιας κάποιας ηλικίας κρατώντας ένα χωνί από εφημερίδα με ψάρια. Οι μαρίδες ειδικά ήταν σε καθημερινή χρήση.
Το παρακάτω άρθρο αναφέρει αναλυτικά τη σχέση ιχθυοφαγίας και καταπολέμησης της άνοιας.
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=13693&la=1
Το παρακάτω άρθρο αναφέρει αναλυτικά τη σχέση ιχθυοφαγίας και καταπολέμησης της άνοιας.
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=13693&la=1
Έτσι εξηγείται γιατί οι ψαράδες και ιχθυοπώλες των Σπετσών δεν έχουν άνοια. Τα πουλάνε τόσο ακριβά ώστε να μην μπορεί κανείς να αγοράσει και τα κρατάνε για δικά τους προς αντιμετώπιση της ασθένειας.
ΑπάντησηΔιαγραφή