Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Νέα Ελληνική καινοτομία:Ηλιακός ανελκυστήρας.

Ο κατασκευαστής υλοποίησε μια πρόταση της εξάχρονης κόρης του και το αποτέλεσμα ήταν ο ηλιακός ανελκύστήρας.Ο πατέρας ήδη εργαζόταν σε εταιρεία ανελκυστήρων, σήμερα έχει δική του εταιρεία και  κατασκευάζει τους ανελκυστήρες αυτούς.
Λέει:
"Η καινοτομία μας σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είναι ότι καταφέραμε να συνδυάσουμε την τεχνολογία των φωτοβολταϊκών με τους ανελκυστήρες, αλλά ότι καταφέραμε το ασανσέρ να κινείται με ένα πολύ μικρό φωτοβολταϊκό, διατηρώντας πολύ χαμηλά το κόστος. Αλλωστε –εξηγεί– το στοίχημα σήμερα είναι να κατασκευάσουμε προϊόντα τα οποία να μπορούν να “εφαρμόσουν” στα σπίτια όταν η χρήση φωτοβολταϊκών γίνει καθεστώς. Είναι απορίας άξιον πώς το μόνο προϊόν για σπίτι που χρησιμοποιούσε την ηλιακή ενέργεια ήταν για δεκαετίες ο ηλιακός θερμοσίφωνας. Από τότε, κανένα άλλο προϊόν δεν βγήκε στην αγορά που να έχει αντίστοιχα πλεονεκτήματα, αλλά και αντίστοιχη επιτυχία». Η εφαρμογή του ηλιακού ανελκυστήρα είναι η πρώτη πράσινη εφαρμογή αυτής της κλίμακας για το σπίτι μετά τον ηλιακό θερμοσίφωνα."
Η ανταπόκριση, πάντως, για τον πρώτο ηλιακό ανελκυστήρα είναι μεγάλη.
Οι παραγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη, με τον κόσμο να «επενδύει» στην πράσινη τεχνολογία, αλλά και στη σιγουριά ότι μια διακοπή ρεύματος δεν θα σημάνει εγκλωβισμό στο ασανσέρ (τροφοδοτείται πάντα από μπαταρίες).

Πηγή :http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/06/%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ae%ce%b4%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9/#more-84262

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου