Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κέντρο ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτων και μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε συνεργασία με πανεπιστήμια Ισπανίας Τουρκίας και Ισραήλ ιδρύει το ΑΠΘ .

Το νησί μας , όπως τα περισσότερα ελληνικά νησιά αντιμετωπίζει πρόβλημα με την υδροδότησή του.
Παλιά τα σπίτια έλυναν αυτό το πρόβλημα με τις στέρνες και την αξιοποίηση και την κατά το δυνατόν σωστή  διαχείριση των ομβρίων υδάτων. Στις μέρες μας οι ανάγκες μας έχουν αυξηθεί πολύ και  καλύπτονται από τις μεγάλες δεξαμενές του Καστελιού  που τροφοδοτούνται με νερό που μεταφέρεται με υδροφόρες  από την Πελοπόννησο.Παράλληλα τρέχει εδώ και χρόνια ένα έργο εγκατάστασης μονάδος αφαλάτωσης που ήδη ευρίσκεται σε τελική φάση.
Το θέμα της διαχείρισης των υδάτινων πόρων απασχολεί τους επιστήμονες  και αποτελεί αντικείμενο επιστημονικής έρευνας .Η είδηση ότι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σύντομα θα προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα κοινό με Πανεπιστήμια του Ισραήλ της Τουρκίας και της Ισπανίας και θα δημιουργήσει κέντρο ολοκληρωμένης διαχείρισης υδάτων, είναι πολύ ενθαρρυντική. Μακάρι τα πορίσματα της έρευνας να οδηγήσουν  σε νέες λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή μας.

Το παρακάτω άρθρο αναφέρει σχετικά

http://troktiko.eu/2011/12/sunergasia-tou-apth-me-israil-tourkia-kai-ispania-se-themata-diacheirishs-udaton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου