Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Αν είναι δυνατόν!!! Αύξηση έμμεσου φόρου στα ξύλα για τζάκι και σόμπα!

Ο φτωχός ο Έλληνας, δηλαδή η μεγαλύτερη μερίδα , αδυνατεί να αντιμετωπίσει πλέον τις δαπάνες θέρμανσης με πετρέλαιο.Είναι πάρα πολλές οι πολυκατοικίες στις μεγάλες πόλεις που δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο για φέτος, όπως πάρα πολλές είναι και οι μονοκατοικίες κυρίως στην επαρχία. Η απόφαση για άυξηση του έμμεσου φόρου στα ξύλα είναι εξοργιστική , αφού δείχνει μια μανία του κράτους να εκμεταλλευτεί ντε και καλά την ανάγκη μας για να ζεσταθούμε ...Αυτό πια δεν είναι οικονομική πολιτική, είναι εξόντωση.
 Αύξηση έμμεσου φόρου στα ξύλα για τζάκι και σόμπα!
" Ενσωμάτωση έκτακτης εισφοράς στην τιμή των ξύλων για να αντισταθμιστούν τα διαφυγόντα έσοδα από την μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου, που οφείλεται στα τζάκια και τις ξυλόσομπες, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομίας
Σε μια «διορθωτική» κίνηση, ώστε να αποθαρρύνουν τη μαζική στροφή των καταναλωτών σε εναλλακτικές μεθόδους θέρμανσης (τζάκι, ξυλόσομπα, φουφού, κοκ), προχώρησε η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας, ύστερα από την απροθυμία πολλών πολυκατοικιών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η τιμή της ξυλείας για τζάκι και γενικά για κάψιμο θα εξισωθεί σε πρώτη φάση με την ξυλεία που χρησιμοποιείται για πατώματα, για ντουλάπες και για επενδύσεις εξωτερικών χώρων (ξύλο teak). Με τον μέτρο αυτό, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, οι καταναλωτές «θα αφήσουν τις εξυπνάδες» και θα «ανάψουν πάλι το καλοριφέρ», ώστε να καλυφθεί η τρύπα των 6 δις του προϋπολογισμού. «Ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος και δεν εκμεταλλευθήκαμε όσο έπρεπε το απρόσμενο κρύο του Οκτωβρίου», τόνισε χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.
Πάντως, σταδιακά το μέτρο αναμένεται να επεκταθεί σε ο,τιδήποτε εύφλεκτο μπορεί να καεί σε βαρέλι, καθώς πιστεύεται ότι το καταναλωτικό κοινό θα παρουσιάσει δείγματα ανυπακοής και θα αρχίσει να καίει λάστιχα και άλλα αντικείμενα, στις πυλωτές των πολυκατοικιών και στα μπαλκόνια.
Εννοείται ότι από την αύξηση της φορολόγησης στην ξυλεία για τζάκι και σόμπα, εξαιρείται η Εκκλησία, αφού το ξύλο που χρησιμοποιεί για θέρμανση, θεωρείται «τίμιο Ξύλο» και δεν υπόκειται στους ανθρώπινους νόμους."
http://troktiko.eu/2011/12/auxhsh-emmesou-forou-sta-xula-gia-tzaki-kai-sompa/

2 σχόλια:

  1. Καλά αυτό ειλικρινά δεν το περίμενε κανείς!! Πράγματι δεν πρόκειται περί μιας ακόμα φοροεισπρακτικής απόφασης. Πρόκειται για απόφαση εξόντωσης των ασθενέστερων τάξεων. Με άλλα λόγια είναι σαν να λέει: Πήγατε να μου ξεφύγετε και να ζεσταθείτε με ξύλα; Ε, όχι!! θα το πληρώσετε ακριβά. Αναρωτιέται κανείς. Μήπως υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης των φτωχών;Στη κατοχή κρύβανε τους νεκρούς για να παίρνουν με το δελτίο τους το ψωμί που δικαιούντο. Τώρα με την εξόντωση των φτωχών θα κερδίζει το κράτος τις μικροσυντάξεις τους. Μήπως εκτός των άλλων χαρακτηρισμών που ο λαός έχει δώσει στους κυβερνώντες θα ταίριαζε και εκείνος του μαυραγορίτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτωχός και με τζάκι?Θα μας τρελάνετε μου φαίνεται.Στα τζάκια πρέπει να διαλύσουν τη κατανάλωση! Τζάκι = πολυτέλεια. Ξύλο = Καταστροφή φυσικών πνευμόνων.Ή μήπως θεωρείται πλέον και "Ορυκτό της Γης"?Κι αυτό το ορυκτό που αναβλύζει απ'τα φλέβες της Γης είναι περιορισμένο.Φυσικό αέριο αν θέλετε,ξεχάστε τα τζάκια σιγά-σιγά και τα πετρέλαια.Μας έφαγε η φτώχεια μα σε κάθε σπίτι καίει κι από ένα τζάκι.Το ίδιο και το καλοκαίρι.Ζέστη-ζέστη αλλά ας ρίξουμε και μια βουτιά στην καταγάλανη...πισίνα "γούρνα δηλωμένη στην Εφορία".Ο Έλληνας πλέον έχει ξεφύγει μα δεν ξεφεύγει απ'το στόχαστρο της Εφορίας.Δεν πειράζει φέτος.Ας κρυώσουν τα...κοκκαλάκια λίγο.Κάνει καλό το κρύο.Σφίγγει το δέρμα.Ανανεώνει τον οργανισμό και ενισχύει τα αντισώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή