Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το πιο ομορφο νησί του κόσμου.

Για μας το πιο όμορφο νησί του κόσμου είναι οι Σπέτσες.
Πέρα όμως από  αυτό,η Σαντορίνη ψηφίστηκε ως το ομορφότερο νησί του κόσμου, αφού το BBC την κατέταξε πάνω από το Μπαλί, το Κέιπ Μπρίτον και τα νησιά Μπορακάι.Στη Σαντορίνη αισθάνεσαι όπως σε κανένα άλλο σημείο της γης. Στο σημείο αυτό, τα πάντα είναι πιο φωτεινά: Τα άσπρα σπίτια με τις καμάρες τους, η θάλασσα και τα ηλιοβασιλέματα στην καλντέρα», αναφέρει το BBC στην ιστοσελίδα του στην ενότητα ταξιδιών, κατατάσσοντας το φημισμένο κυκλαδίτικό νησί, πρώτο στον κατάλογο των πέντε ομορφότερων νησιών στον κόσμο.
Ακόμα και ο πιο απαιτητικός ταξιδιώτης μένει έκπληκτος από το σουρεαλιστικό τοπίο και τα δραματικά ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης» σημειώνει το BBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σαντορίνη στη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει αποσπάσει δεκάδες διεθνείς διακρίσεις από διεθνή περιοδικά του τουριστικού χώρου αλλά και άλλους τουριστικούς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης που την συγκαταλέγουν σταθερά μεταξύ των κορυφαίων ταξιδιωτικών προορισμών στον κόσμο.

Οι διακρίσεις αυτές έχουν ενισχύσει ακόμη περισσότερο το τουριστικό ρεύμα προς την Σαντορίνη από κάθε γωνιά του πλανήτη και έχουν επιμηκύνει σημαντικά την τουριστική περίοδο.

Σημειώνεται ότι τα πρώτα κρουαζιερόπλοια φθάνουν στο νησί στα τέλη Μαρτίου, αρχές Απριλίου και συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου.

Αυτό μας γεμίζει χαρά ως Έλληνες,αλλά μας προβληματίζει ως Σπετσιώτες. Όχι με την έννοια του ανταγωνισμού-πώς ν' ανταγωνιστούμε το ιδιαίτερο τοπίο με τα υπέροχα ηλιοβασιλέματά της Σαντορίνης; Μπορούμε όμως να βελτιώσουμε την εικόνα του δικού μας νησιού και όλα αυτά που αποτελούν αδύνατα σημεία του και να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματά του.

5 σχόλια:

  1. ωραιο το νησί σας!
    αλλά οι σαντορινιοί είναι φιλόξενοι και ευγενης υπερ το δέον και η σαντορίνη είναι μια ηλιόλουστη ανατολή στη δύση των πάντων σήμερα!
    καταπληκτικά όλα αξέχαστη η Οία, Ημεροβίγλι και το
    ΚαμάΡΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις ΣΠΕΤΣΕΣ πρεπει παρα πολλα να ειχαν γινει χρονια , τωρα γιατι δεν εγιναν αυτο ειναι μια αλλη υποθεση ας το αφησουμε γιατι αν λεμε οτι και η γιαγια μου αν ειχε καρουλια στα ποδια της θα πεταγε.

    Απο δω και περα πρεπει να γινουν πολλα, πολλοι το λενε αυτο αλλα δυστυχως μενουν τα λογια- θεωριες, πρεπει να υπαρχει φαντασια, χρηματα μπορει να μην υπαρχουν αλλα αν δεν εκβιασετε και καταστασεις δεν γινεται τιποτα. Με τον σταυρο στο χερι μην περιμενετε να γινει και τιποτα σημαντικο.
    Για να λεμε τα πραγματα οπως ειναι τωρα πχ
    οι Σαντορινιοι και μπραβο τους επενδυσαν ....στο ηλιοβασιλεμα αυτο διαφημισαν τεχνηεντως και πετυχαν να το κανουν
    -Το ηλιοβασιλεμα της Σαντορινης-
    Εξυπνα επενδυσαν πανω σε κατι που ειναι κοινο για ολους μας .

    Το ιδιο ηλιοβασιλεμα ειναι και στις Σπετσες ο ιδιος ηλιος βασιλευει , σε ποσο απλα πραγματα δεν εχει δωθει σημασια, πραγματα δηλ.που δεν στοιχιζουν.
    Αληθεια δεν ειναι ιδιος ο ηλιος που δυει στην Σαντορινη και στις Σπετσες ?
    Βαλτε νεους ανθρωπους εξυπνους να σκεφθουν καθηστε κατω με ανθρωπους της διαφημησης και συζητηστε τα ολα αυτα αλλα με ειδικους στην διαφημησι- προβολη και στην οργανωση.
    Εσεις πχ επενδυστε στην ΑΝΑΤΟΛΗ του ηλιου -για να μην πουν οι Σαντορινιοι οτι τους αντιγραφουμε- καπου επενδυστε τελος παντων σοβαρα.
    Ετσι θα γινουν και επενδυσεις στο νησι αν τυχον αυτο ενδιαφερει, στην Σαντορινη εχουν γινει επενδυσεις απο Ιδιωτες ,εταιρειες κτλ
    μην σας φοβιζει αυτο, χωρις να χαλασει η φυσιογνωμια και η γραφικοτητα του νησιου κερδιζουν ολοι οι κατοικοι του .

    Μα πανε κρουαζιεροπλοια στην Σαντορινη θα πει καποιος , λογικο.
    Δηλαδη στις Σπετσες δεν μπορουν να προσεγγισουν Κρουαζιεροπλοια ? Μπορουν. Φερτε τα.
    Πως ? καλα αυτο θα σας το πουν εκεινοι που βαζουν το μυαλο τους να δουλεψει και να βλεπει μακρυα, μακροπροθεσμα ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΑ αν ειχαν ξεκινησει πριν χρονια πραγματα στις ΣΠΕΤΣΕΣ σημερα ισως ηταν σε καλυτερη κατασταση το νησι απο πλευρας δηλ και ανεβασμενου τουρισμου για μεγαλυτερο χρονικο διαστημα αλλα και επενδυσεων.

    Δημ. Αλεξοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Na προσθεσω πριν ερθουν κρουαζιεροπλοια στις ΣΠΕΤΣΕΣ λεμε αν... καποτε καποιοι σκεφθουν εξυπνα εκει και τα φερουν (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΟΡΘΩΤΟ), πρεπει να υπαρχουν σοβαρα αξιοθετα καταλληλα διαμορφωμενα και ιστορικες τοποθεσιες καταλληλα διαμορφωμενες που θα τους πατε να δουνε ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΕς ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕς που μπορειτε να διαμορφωσετε ΄πχ Σπηλια του Μπεκιρη διαμορφωστε τον χωρο να κατεβαινει ευκολα κανεις πχ λεμε.

    Πριν δηλαδη κανετε ΣΟΒΑΡΑ βηματα για να ξεφυγει αυτο το νησι απο τα συνηθη τετριμενα και αποκτησει διεθνη αιγλη (υπαρχουν τροποι να γινει αυτο μην κολατε απλα ψαχτε τους καταλληλους ανθρωπους και μιληστε μαζι τους,πεστε τους να βοηθησουν αυτη την προσπαθεια σας να πεταχτει το νησι )
    πρεπει να εχετε να δειξετε πολλα σε αυτους που θα ερθουν για να ξαναερθουν και για να σας βαλουν οι μεγαλες εταιρειες τα κρουαζιεροπλοια εκει με χιλιαδες επιβατες.
    Το νησι θα μπορουσε να κανει το μεγαλο ΜΠΑΜ στα διεθνη στεκια αλλα αυτο θα χρειασθει σοβαρη δουλεια πολυ δουλεια και ορεξη , χρηματα παντα βρισκονται αν ξερεις που και πως θα τα ζητησεις . Χρειαζεται ομως ανθρωπους αποφασισμενους να ξεφυγουν απο τα τετριμενα αυτο ειναι κυριαρχο ζητημα και θεμα.
    Καποιοι δουλεψαν εξυπνα στην ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ και σε καποια αλλα νησια ετσι ωστε να εχουν μεγαλη περιοδο τουριστικη αλλα και να διατηρηθη η γραφικοτητα του Νησιου.
    Ολα αυτα βεβαια αν θελετε σοβαρη τουριστικη αναπτυξη του νησιου και για μεγαλυτερη περιοδο.
    Διαφορετικα καλα ειναι και οπως ειναι ετσι.
    Δεν λεω για την ιστορικοτητα του νησιου αυτη ειναι δεδομενη αλλα θα πρεπει να αναδειχθουν οι ιστορικες τοποθεσιες εκει και οχι μονο.

    Δημ.Αλεξοπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 2.12.11
    Η Αλόννησος οργανώνεται...

    Σημαντικά βήματα πραγματοποιήθηκαν για τον σχεδιασμό της Τουριστικής προβολής του Δήμου Αλοννήσου για την περίοδο 2011-2012. Την προηγούμενη Τετάρτη (30.11.2011), οι εκπρόσωποι της MTC GROUP, στο πλαίσιο της συνεργασίας της εταιρίας συμβούλων τουρισμού με το Δήμο Αλοννήσου, πρότειναν στα...μέλη της Τουριστικής Επιτροπής και τους επαγγελματίες του νησιού τις βάσεις σχεδίου στρατηγικής. Με την εφαρμογή...
    σύγχρονων εργαλείων μάρκετινγκ, έγινε αποτύπωση και αξιολόγηση του τουριστικού προϊόντος, ενώ επισημανθήκαν οι τακτικές που θα διέπουν την προβολή του προορισμού.
    Στην αναλυτική παρουσίαση, έγινε, επίσης, σύντομος απολογισμός των ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα και αφορούσαν, ενδεικτικά, στην προσέλκυση ξένων δημοσιογράφων, την οργάνωση εκθεσιακών συμμετοχών που οδήγησαν σε στοχευμένες επαφές με τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού και τη λειτουργία Γραφείου Τύπου σε Ελλάδα και Ιταλία που προκάλεσε έντονη δημοσιότητα. Έπειτα από δημιουργική ανταλλαγή απόψεων, προσδιορίστηκαν οι στόχοι και οι αγορές ενδιαφέροντος που θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα.
    «Δεν ονειροπολούμε. Στην εποχή της διεθνούς ύφεσης και ανασφάλειας, η αποστολή του Δήμου είναι να αντιμετωπίσει το αυστηρό γραφειοκρατικό πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται και να πραγματοποιήσει στοχευμένες κινήσεις, αξιοποιώντας τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες που διαθέτει», επεσήμανε ο Δήμαρχος, κ Πέτρος Βαφίνης. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλοννήσου, κυρία Ζαφειρούλα Αναγνώστου, η οποία υπερτόνισε την ανάγκη υλοποίησης πρωτότυπων ενεργειών με τη βοήθεια και τη δημιουργικότητα των συμβούλων και συντόνισε τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με τοποθετήσεις των μελών της Τουριστικής Επιτροπής και των εκπροσώπων των φορέων.

    ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ

    ΔΗΜ.ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για μενα το πιο ομορφο νησι ειναι η Υδρα. το μονο ελλατωμα που εχει αυτο το νησι ειναι οτι δεν ειχε και δεν εχει οργανωση και η φαγομαρα που εχουν οι κατοικοι μεταξυ τους. για να καταλαβετε δεν εχει ναυδετο ουτε για να δενουν τα κρουαζιεροπλοια αυτο εχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή