Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Από τη " Νέα εποχή>" : Απόλυτη επιτυχία για την ημερίδα "Ιχθυοκαλλιέργειες στο Σαρωνικό: Οι επιπτώσεις"

Γράφει ο/η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ
Την είδηση τη διαβάσαμε στη Νέα Εποχή, την ηλεκτρονική εφημερίδα του Σαρωνικού,που από στις επόμενες μέρες θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή με ειδήσεις και θέματα που αφορούν κάθε περιοχή του Σαρωνικού.Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία στη νέα αυτή δραστηριότητα.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fneaepohi.gr%2Findex.php%2Fsaronikos-news%2Faigina%2Fapoliti-epitixia-gia-tin-imerida-ixthiokalliergeies-sto-saroniko-oi-epiptoseis.html&h=fAQFUZQzFAQHAngshATSonYedPKGU9pekUfPNoge5kgQbcg


Απόλυτα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές η ημερίδα με θέμα "Ιχθυοκαλλιέργειες στο Σαρωνικό: Οι επιπτώσεις" που έγινε την Κυριακή στο ξενοδοχείο "Δανάη".

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πραγματικά μεγάλη, κάτι που έδειξε ότι υπάρχει ευαισθητοποίηση στο συγκεκριμένο θέμα. Μεγάλη η συμμετοχή και των ψαράδων, ενός επαγγελματικού κλάδου που βάλλεται έντονα από τη συγκεκριμένη δραστηριότητα.

Όμως αυτό που συνέτεινε στην επιτυχία της διοργάνωσης ήταν η παρουσία των 4 βασικών ομιλητών.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτσιος είπε τα πράγματα με το ...όνομά τους (στην κυριολεξία) σε ότι αφορά τις κυβερνητικές αποφάσεις, ενώ παρουσίασε τη δραματική κατάσταση που έχουν προκαλέσει στην Επίδαυρο οι μονάδες υδατοκαλλιεργειών.

Ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου "Περιβός" Μάρκος Ακύλας από τη Σαλαμίνα, παρουσίασε με απόλυτη τεκμηρίωση μια σειρά από προβλήματα που δημιουργούν στο περιβάλλον και στον άνθρωπο οι ιχθυοκαλλιέργειες αλλά και τα ψάρια ιχθυοτροφείου.

Ο κ. Μανώλης Τσακίρης, Δημοτικός Σύμβουλος Ύδρας και πρόεδρος του Συλλόγου "Υδραίικη Φώκια" συγκινησιακά φορτισμένος μίλησε για όσα αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια των αγώνων του για να μην εγκατασταθούν ιχθυοκαλλιέργειες στη νήσο Δοκό.

Εντύπωση προκάλεσαν όσα είπε η δρ. Επιστήμης της Θάλασσας κα Αγγελίνα Μεταξάτου, η οποία με στοιχεία κατήγγειλε σειρά από σκάνδαλα με χρηματοδοτήσεις από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε εταιρείες χρεοκοπημένες, παιχνίδια με το χρηματιστήριο κλπ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε εκ μέρους της Συντονιστικής των Φορέων της Αίγινας, η κα Στέλλα Τρίμη (μέλος τους Εξωραϊστικού Συλλόγου Πέρδικας), ενώ χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Θ. Σακκιώτης τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι η Αίγινα παραμένει σταθερή με ομοφωνία κατά των ιχθυοκαλλιεργειών.

Την εκδήλωση χαιρέτησε επίσης ο κ. Γιάννης Δημητριάδης, Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Πανελλήνιας Συντονιστικής για τις Ιχθυοκαλλιέργειες.

Παρόντες στην εκδήλωση οι οποίοι πραγματοποίησαν και σύντομες παρεμβάσεις: ο Ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε. κ. Γ. Τούσσας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κος Θ. Δρίτσας, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ κ.κ. Στ. Μπαγιώργος και Γ. Κακουλίδης ενώ στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κ. Ν. Κατσαφάδος πολιτευτής της Ν.Δ. Σύντομη παρέμβαση πραγματοποίησε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Κώστας Διάκος.

Από την τοπική πολιτική σκηνή, εκτός από τον Δήμαρχο στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: ο πρ. του Δ.Λ.Τ. κ. Τ. Βάρτζελης, ο πρώην Δήμαρχος κ. Π. Κουκούλης (που στην παρέμβασή του ξεκαθάρισε την αρνητική του στάση στο θέμα αυτό), οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ν. Πτερούδης, Στ. Κοττάκης, Γιωρ. Πούντος, Δημ. Καλαφάτης και Ν. Οικονόμου (ο οποίος είναι και μέλος της συντονιστικής επιτροπής Φορέων).

Από τους πολίτες, τοποθετήθηκαν οι κ.κ. Π. Κουκούλης, Στ. Κοττάκης, Γιάν. Παπαδόπουλος, Αγ. Λύτρας, ενώ ερωτήσεις υπέβαλαν οι κ. Μ. Μουτσάτσος και Αλ. Κράους.

Τέλος επιστολές στήριξης της προσπάθειας απέστειλαν οι Βουλευτές Δ. Καρύδης (ΠΑΣΟΚ), Π. Μελάς από τη Ν.Δ. και Β. Οικονόμου (ανεξάρτητος), ενώ χαιρετισμούς απέστειλαν ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σπ. Σπυρίδων. Τις επιστολές μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ.

Συντονιστής στην ημερίδα ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας μας κ. Κώστας Ντρης

Στα video που ακολουθούν μπορείτε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος της εκδήλωσης

Video 1: Ομιλία Κώστα Γκάτσιου και πρώτο μέρος ομιλίας Μάρκου Ακύλα

Video 2: Ομιλία Μάρκου Ακύλα και Μανώλη Τσακίρη

Video 3: Συνέχεια ομιλίας Μανώλη Τσακίρη - Παρέμβαση Κώστα Διάκου - Ομιλία δρ. Αγγελίνας Μεταξάτου

Δυστυχώς ένα τεχνικό πρόβλημα δεν μας έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής να παρουσιάσουμε τα υπόλοιπα τμήματα της ημερίδας. Ίσως σε λίγες ώρες να μπορέσετε να παρακολουθήσετε και τα άλλα video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου