Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μίκης Θεοδωράκης : Μοναδική λύση να ξηλώσουμε ...την ξένη εξάρτηση

http://www.prionokordela.gr/politikh/na-ksilwsoyme-thn-ksenh-eksarthsh-kalei-o-mikhs-thedorakis/
Συνέντευξη χείμαρρο έδωσε ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος κάλεσε τον ελληνικό λαό σε διαρκή ξεσηκωμό, προκειμένου να φύγουν οι ξένες δυνάμεις κατοχής.
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε στη συνέντευξη του πως «μοναδική λύση είναι να ξηλώσουμε τις ράγες, πάνω στις οποίες κινείται η χώρα, δηλαδή τη ξένη εξάρτηση”, κάνοντας λόγο για ένα σύστημα εξουσίας, το οποίο έχει «σαπίσει και δηλητηριάζει το σώμα του έθνους». Η χώρα μας είναι ήδη χρεοκοπημένη από κάθε άποψη, κυρίως εθνική, κοινωνική, και πολιτιστική. Και αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόνο ένα βήμα πριν την οριστική καταστροφή της”, τόνισε, υπογραμμίζοντας πως “σε συνθήκες προτεκτοράτου ο λαός δεν είναι ουσιαστικά ελεύθερος, γιατί ελεύθερος είναι ο υπεύθυνος και όπως ξέρουμε, την ευθύνη για τις αποφάσεις της διακυβέρνησης της χώρας την έχουν οι ξένοι”.
Ο Μίκης, άλλωστε, προχώρησε στην ίδρυση πολιτικού φορέα την προηγούμενη εβδομάδα, με την ονομασία Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση (ΕΛΑΔΑ), φιλοδοξώντας να αφυπνίσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου