Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

To Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε σήμερα για τροποποίηση του προϋπολογισμού.

Η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου Σπετσών είχε περιληφθεί στα θέματα ημερήσιας διάταξης του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την περασμένη Πέμπτη. Επειδή όμως δεν ήταν έτοιμη η εισήγηση του θέματος,η συζήτηση του θέματος  αναβλήθηκε για σήμερα κι εκδόθηκε πρόσκληση για νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Χθες  το μεσημέρι μας δόθηκε η εισήγηση, η οποία όμως ειδοποιηθήκαμε σε λίγο πως δεν ήταν σωστή. Σήμερα το πρωΐ μας δόθηκε η νέα. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, κάτι ανάλογο έγινε με το τεχνικό πρόγραμμα. Δηλαδή μας δόθηκε η εισήγηση αμέσως πριν το Δημοτικό Συμβούλιο. Κληθήκαμε δηλαδή να ψηφίσουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα χωρίς να έχουμε προλάβει να το μελετήσουμε.
Οι τροποποιήσεις τόσο του τεχνικού προγράμματος όσο και του προϋπολογισμού, γίνονται διότι αυτά που στείλαμε και για τα οποία η παράταξη της πλειοψηφίας καυχιέται πως τα στείλαμε πολύ έγκαιρα σε σχέση με άλλους Δήμους ,δεν μας τα ενέκριναν , μας τα γύρισαν πίσω  με την παρατήρηση πως παρουσιάζονται  σοβαρές αναντιστοιχίες μεταξύ Τεχνικού προγράμματος και Προϋπολογισμού.
Όταν ψηφίσαμε το πρώτο τεχνικό πρόγραμμα, εμείς (η παράταξή μας διά της  Καλομοίρας Αργυρίου-Κουμπή) είχαμε κάνει την παρατήρηση πως αναγράφονται στο τεχνικό πρόγραμμα ποσά για λόγους εντυπωσιασμού, που δεν αντιστοιχούν σε δαπάνες και χρηματοδοτήσεις δικές μας, διότι δεν πρόκειται για δικά μας έργα. Σε σχετική ερώτηση προς την κ Σιδέρη, είχε επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μας. Η επιστροφή του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος, δικαιώνει  την άποψή μας.
Στη συνεδρίαση ήταν παρούσα η κα Σιώρα, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις μας.
Οπωσδήποτε, ένα προϋπολογισμό καινούριο, διότι περί αυτού πρόκειτα, αφού έχουν αναμορφωθεί σχεδόν όλα τα ποσά,δεν είναι δυνατόν να τον μελετήσει κάποιος  σοβαρά σε λίγες ώρες
Υπάρχουν σημαντικές διαφορές  από τον προηγούμενο του 2012 που είχαμε ψηφίσει.
Στον υπολογισμό των εσόδων για παράδειγμα, υπάρχει διαφορά 500.000 Ευρώ. Τόσο περισσότερα προϋπολογίζονται με τον νέο.
Κατά πλειοψηφίαν ψηφίστηκε, ενώ εμείς δεν τον ψηφίσαμε λόγω της μη έγκαιρης παραλαβής της εισήγησής του, διότι δεν είναι δυνατόν να ψηφίζουμε προϋπολογισμό που δεν έχουμε τη δυνατότητα να μελετήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου