Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο! Κάτοικοι γαλλικής πόλης θέλουν να γίνουν Έλληνες!

 Απίστευτο! Κάτοικοι γαλλικής πόλης θέλουν να γίνουν Έλληνες!
Η ιδέα αυτή άρχισε να φουντώνει από τον περασμένο Νοέμβριο με τη δραστηριοποίηση μιας ομάδας μελών της πολιτιστικής οργάνωσης πολιτών «Nantes est une Fete».
Η Γαλλική εφημερίδα «Ουέστ Φράνς» δημοσιεύει ρεπορτάζ με τον τίτλο «Είμαστε όλοι Έλληνες» για την έντονη επιθυμία των κατοίκων της Νάντης να σταθούν στο πλευρό των Ελλήνων, ζητώντας την ελληνική υπηκοότητα.

Μέσω του ιστολογίου «http://jesuisgrec.blogspot.com/» προωθείται η αίτηση απόκτησης της ελληνικής υπηκοότητας, ως συμβολική ένδειξη της αλληλεγγύης προς τους Έλληνες και την Ελλάδα.
Το κείμενο, που έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδίκτυο και θα παραμείνει για ακόμη ένα μήνα, προκειμένου να μαζευτούν όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές, τιτλοφορείται  «Eίμαι και εγώ Έλληνας».
Ο Λυκ Ντουγιάρ, καθηγητής από τη Νάντη, υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία προέρχεται από την Ελλάδα! Χαρακτηριστικά αναφέρει σε ένα απόσπασμά του: «Υπό το βάρος του υπέρογκου χρέους της, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη και της επιβάλλεται μία άνευ προηγουμένου λιτότητα. Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε μία τέτοια ταπείνωση απέναντι στον ελληνικό λαό, ο οποίος κατηγορήθηκε για όλα τα δεινά και θεωρήθηκε συλλογικά ως υπαίτιος».
Σύμφωνα με τον καθηγητή, η σελίδα, που έχουν δημιουργήσει στο διαδίκτυο, έχει ήδη δεχθεί 36.000 επισκέψεις και υπογραφές από την Ολλανδία, τις Φιλιππίνες, την Αλγερία, την Ουρουγουάη.
Τελικά μήπως οι Γάλλοι είναι πιο φιλέλληνες από κάποιους άλλους «Έλληνες»; Μήπως οι Γάλλοι αγαπούν την χώρα μας περισσότερο από αυτούς που δήθεν κόπτονται για το καλό της πατρίδας τους; Μήπως είναι πιο πατριώτες από κάποιους άλλους, αν και η πατρίδα τους δεν είναι η Ελλάδα; Όπως αναφέρει ο Κύριος Ντουγιάρ «Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ». Κάποιοι «κύριοι» το έχουν ξεχάσει και με τον πιο δικτατορικό τρόπο επιβάλλουν κάθε μέρα νέα μέτρα, νέους φόρους, νέα «τσεκούρια» στο λαό.
Ντροπή σας! Σας βάζουν οι Γάλλοι τα γυαλιά, αντί να προσπαθείτε από μόνοι σας να σώσετε την πατρίδα σας και όχι να την οδηγείτε στο χείλος της καταστροφής! Δε ντρέπεστε επιτέλους; Λίγη τσίπα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου