Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Τί γίνεται με τη χορήγηση φαρμάκων;;

Στις ειδήσεις;διαβάσαμε αντιφατικές ειδήσεις.
Από τη μια  "αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υφυπουργός Υγείας, Μιχ. Τιμοσίδης, για την ομαλή χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, από σήμερα.

«Χθες βρέθηκε λύση με τους φαρμακοποιούς. Εκτιμώ και θέλω να πιστεύω ότι από σήμερα θα γίνεται ομαλά η χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους, χωρίς να τους δημιουργούν άλλα προβλήματα», υπογράμμισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Βήμα» ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης.
Σε ό,τι αφορά στον Ενιαίο Οργανισμό Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ) ο κ. Τιμοσίδης ανέφερε ότι και ο υπουργός Υγείας είχε αναγνωρίσει πως «υπάρχει μια αίσθηση πως ο νέος φορέας που πάει να δημιουργηθεί θα αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα και δυσκολίες» και πρόσθεσε: «μένω σ’ αυτή τη διαπίστωση και λέω ότι είμαστε εδώ για να δούμε τι έγινε από την πλευρά των δύο συναρμόδιων υπουργείων για τον ΕΟΠΥ, ως ενιαίου φορέα για τους γιατρούς και τους λειτουργούς του. Να δούμε εάν, πράγματι, υπάρχουν οι λόγοι για τους οποίους έχει προκληθεί αυτή η αντίδραση».
Από την άλλη :"να εξακολουθήσουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση, εμφανίζονται αποφασισμένοι οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας, όπως διαφαίνεται από την απογευματινή συνεδρίαση των εκπροσώπων τους.

«Ο αγώνας των φαρμακοποιών εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής θα συνεχιστεί, καθώς εκτός από τους φαρμακοποιούς της Αττικής, πολλοί σύλλογοι της περιφέρειας αποφάσισαν να συνεχίσουν την απεργία τους», επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών, Κ. Λουράντος, ο οποίος εκτιμά ότι το θέμα των οφειλών προς τους φαρμακοποιούς δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει.

Το γεγονός ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί, όχι μόνον της Αττικής, αλλά και άλλων περιοχών της χώρας δείχνει ότι ουσιαστικά απορρίπτεται η χθεσινή πρόταση του προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, για αναστολή των κινητοποιήσεων, αφού τα αρμόδια υπουργεία δεσμεύτηκαν ότι θα αποπληρώσουν ένα σημαντικό μέρος των οφειλών (250 εκατ. ευρώ από τα 400 εκατ. ευρώ) προς τους επαγγελματίες του κλάδου.

Οι δύο Σύλλογοι (ΦΣΑ – ΦΣΠ) πραγματοποιούν τη Δευτέρα γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να λάβουν οριστικές αποφάσεις. "
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό έτσι κι αλλιώς και η οικονομική κρίση το κάνει σοβαρότερο. Τα ήδη ελαττωμένα δραματικά εισοδήματα των ασφαλισμένων καλούνται να σηκώσουν το βάρος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.  Τώρα θα πεί κανείς πως κάποια  φαρμακεία μπορεί εκ των υστέρων να επιστρέφουν τα χρήματα για φάρμακα που έχει κανείς πληρώσει ,αν τα γράψει μετά, εφόσον έχει κρατήσει το κουπόνι τους, αλλά αυτό μπορεί να βοηθήσει μόνον όσους δεν παίρνουν καθημερινά  και μόνιμα κάποια φάρμακα. Αυτοί δεν μπορούν τον επόμενο μήνα να γράψουν παραπάνω φάρμακα από αυτά που θα πάρουν ώστε να καλύψουν κι αυτά που πλήρωσαν. Έτσι, καθώς πολλές φορές μέσα στο χρόνο συμβαίνει αυτή η καταγγελία της σύμβασης των φαρμακοποιων με τα ασφαλιστικά ταμεία, σίγουρα ζημιωμένοι είναι οι ασφαλισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου